Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:44, 23. 5. 2017.

| Sport

Članica niškog kluba oborila državni rekord u brzom hodanju

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Dusica Topic brzo hodanje
Imaće još dve prilike da se plasira na Svetsko prvenstvo; foto: Dušica Topić

Iako ovoga puta nije uspela da ostvari normu i plasirala se na Svetsko prvenstvo, članica Akademskog atletskog kluba Niš Dušica Topić uspela je da na Evropskom kupu obori državni rekord u brzom hodanju, uprkos tome što je bila povređena. Ona će sledećeg meseca imati još dve prilike da ostvari normu i nađe se među najboljim svetskim takmičarima u ovoj olimpijskoj disciplini.

Ona je u Češkoj prešla 20km, koliko je iznosila staza, za sat, 39 minuta i 11 sekundi, čime je za 20 sekundi oborila prethodni rekord, ali je za plasman na svetsku smotru, koja se održava ovog leta u Londonu, bilo potrebno da završi za sat i 36 minuta.

Beograđanka koja nastupa za niški klub kaže da su svi uslovi bili sjajni i da se spremala da ostvari normu, ali da je omelo to što se ušinula pred trku. Lekar joj je savetovao i da odustane, ali ona je odlučila da ipak pokuša, što joj je donelo priznanje državne rekorderke.

Do samog kraja je bilo neizvesno da li da krenem i onda sam ja odlučila da probam. Stegnuto sam hodala, nisam mogla da vladam tehnikom, ritmom i svime što je trebalo, ali sam se borila koliko mogu. Shodno tome bila sam prezadovoljna, svakog puta kada sam videla svoj prolaz i vreme, pokušavala da ignorišem ono što me je ometalo - priča Topić.

Ona kaže da joj uspeh još i više znači s obzirom na to da je bila povređena, te da joj je ovo najdraža trka do sada, jer sada zna da je spremna da u svakom trenutku pređe 20km za sat i 40 minuta, što je jako teško.

Inače, Dušica Topić trenira brzo hodanje manje od 3 godine, a osim što je državna rekorderka i prvakinja, ona je osvojila i bronzanu medalju na Balkanskom prvenstvu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • kad hodaš ne zastajkuješ

    20:02 // 23. 5. 2017.

    i zemlju ne dodiruješ D

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: