Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:53, 14. 2. 2023.

| Sport

Crvena zvezda ipak igra na Kupu u Nišu, Čačani jure iznaneđenje, FMP i Metalac zatvaraju četvrtfinala

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
KK Crvena zvezda
Čović potvrdio da će Zvezda braniti trofej osvojen prošle godine; foto: KK CZV

I pored toga što su danima najavljivali mogućnost da možda neće igrati na Kupu Radivoja Koraća, koji je na programu od 15. do 18. februara u Nišu, predsednik Košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović saopštio je da će njegov tim ipak braniti trofej ”Žućkove levice”. Njima će protivnik u četvrtfinalu u četvrtak od 18 sati biti čačanski Borac, dok će poslednji učesnik polufinala biti poznat nakon duela FMP-a i Metalca iz Valjeva.

Nezadovoljan činjenicom što KSS nije kaznio Partizan koji je prošle sezone odustao od takmičenja u završnici KLS-a Nebojša Čović na dan žreba za Kup Radivoja Koraća istkao je da će konačnu odluku da li će crveno-beli uopšte učestvovati u Kupu saopštiti do početka turnira.

S obzirom na to da će Partizan i Spartak sutra u ”Čairu” otvoriti borbu za ”Žućkovu levicu”, prvi čovek Crvene zvezde potvrdio je odluku Upravnog odbora koji je izglasao da se tim sa Malog Kalemegdan brani trofej osvojen prošle godine.

Tim Duška Ivanovića, koji je tokom sezone na klupi Zvezde zamenio Vladimira Jovanovića, na parket hale ”Čair” istrčavaju četvrtak protiv čačanskog Borca. Nema dileme da će višegodišnji evroligaš biti apsolutni favorit, koji je za razliku od mečeva u najjačem evropskom takmičenju moći da računa i na Fakunda Kampaca. Crveno-beli su u Aba ligi doživeli samo jedan poraz i trenutno drže vrh tabele, dok su u Evroligi na skoru 11-13 i nalaze u grupi timova koji će konkuristati za plej-of. KK Borac Čačani priželjkuju iznenađenje; foto: KK Borac

Posle ubedljivog poraza od Partizana u regionalnoj ligi čačanski Borac imaće najteži mogući zadatak u četvrtfinalu, a baš kao i njihov rival i oni su tokom sezone promenili trenera. Usled slabih rezultata na startu sezone Marka Marinovića zamenio je Dejan Mijatović, međutim i pored toga Čačani i se i dalje nalaze u samom dnu Aba lige sa svega 4 pobede i 15 poraza.


FMP i Metalac završavaju četvrtfinalne duele

Ljubitelji košarke u poslednjem četvrtfinalu moći će da vide okršaj FMP-a i valjevskog Metalca. Ekipa iz predgrađa je i ove sezone sastavljena od mladih igrača Zvezdine škole, ali i od par kvalitetnih stranaca što pokazuju rezultati u Aba ligi gde trenutno zauzimaju visoko 5. mesto. Ipak, u Niš stižu sa tri uzastopna poraza, što neće umanjiti njihovu ulogu favorita u odnosu na tim iz Valjeva. FMP FMP favorit protiv Metalca; foto: KK FMP

Metalac je plasman na završni turnir Kupa obezbedio osvajanjem 1. mesta nakon prvog dela sezone u KLS-u, a na klupi Valjevaca ove sezone sedi Branislav Ratkovica, dok njihovu najveću snagu predstavlja njegov saigrač iz perioda provedog u crno-belom dresu Uroš Luković. Igru Valjevaca organizuje Amerkianac Dafi, koji je po statistici jedan od najkorisnijih igrača domaćeg prvenstva. KLS Luković najveća snaga Valjevaca; foto: KLS

Dva tima sastala su se i u četvrtfinalu 2018. godine, a FMP je bez većih problema prošao u polufinale. Pobednik tog duela će u petak u prvom polufinalu igrati protiv boljeg iz duela Mega - Vojvodine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Saša

    22:59 // 14. 2. 2023.

    Još kad bi nišlije mogle da nabave karte za Kup, umesto što su podeljene beograđanima i naprednjacima, gde bi nam kraj bio?

    • Ljuba

      20:40 // 15. 2. 2023.

      Tako je klubovima dati po 100 karata a ostalo u slobodnoj prodaji Nišlijama , šta me briga za Čovića i Mijailovića

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: