Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

23:50, 17. 2. 2023.

| Sport

Crvena zvezda pobedom u "večitom derbiju" do šanse da treći put uzastopno dođe do ”Žućkove levice”

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
DSC_1619
Crveno beli u drugom poluvremenu potpuno nadigrali Partizan; foto: Jelena Mišić/JV

O trofeju ”Žućkove levice” u sutrašnjem finalu odlučivaće košarkaši Mege i Crvene zvezde koji su u drugom polufinalu rezultatom 83:75 (15:21, 19:23, 25:14, 24:17) u hali ”Čair” savladali večitog rivala. Partizan je tokom prvog poluvremena imao 18 poena prednosti, ali su crveno-beli preokrenuli i došli u priliku da treći put zaredom osvoje Kup Radivoja Koraća.

Obe ekipe od starta su zaigrale vrlo čvrsto u odbrani, da bi poenima Lesora i trojkom Ledeja Partizan poveo sa 12:7. Odgovorio je na drugoj strani Nedović poenima iz prodora, ali je Avramović trojkom u samom finišu postavio rezultat prve četvrtine (21:15).

Već na startu druge četvrtine trener Zvezde Duško Ivanović zbog prigovora isključen je sa utakmice, što crno-beli preko dvocifrenog Ledeja stižu do 28:17. Usledio je nalet i centra Partizana Lesora koji je dva puta pogađao uz faul i doneo njegovom timu prednost od 37:23.

DSC_1694 Stigao je tim Željka Obradovića i do plus 18 (44:26), ali je Zvezda sa dva laka poena ispod obruča primorala najtrofejnijeg trenera Evrope da zatreaži tajm-aut (44:30). Nije išao šut za tri poena crveno-beli, ali su serijom 8:0 uspeli da smanje prednost večitog rivala (44:34).

Razigrali su se na startu drugog dela Zvezdini Argentici Kampaco i Vildoza i za samo tri minuta prepolovili prednost protivnika sa poluvremena (50:45). Treću četvrtina bila je isprekidina velikim brojem prekršaja, što je više odgovaralo timu sa Malog Kalemgdana, pa su preko Petruševa preokrenuli rezultat i u poslednjih 10 minuta ušli sa minimalnom prednošću (59:58). Kup Koraća foto: Jelena Mišić/JV

Sa dve trojke Nedovića i poenima Petruševa uz faul Crvena zvezda je na sedam i po minuta došla do prednosti od čak 9 poena (69:60).

Baš kao i prvom polufinalu i ovde su sudije zbog nesportskog ponašanja i ubacivanja predmeta na teren prekinule utakmicu.

Nije to mnogo poremetilo crveno-bele koji su zahvaljujući poenima Mitrovića na nešto više od četiri minuta do kraja došli do plus 11 (75:64). Nisu crno-beli želeli da se predaju, a serijom 6 vezanih poena na dva minuta do kraja prišli su na minus 4 (77:73).

Imao je tim Zvezde spreman odgovor, Vildoza i Bentil stavili su tačku na četvrvti ovosezonski večiti derbi i svoj tim poslali u borbu za trofej ”Žućkove levice” (83:75). Finiš utakmice obležila i gužva na terenu i tehnička greška Lesora.

Protivnik crveno-belih u sutrašnjem finalu finalu biće Mega koja je u prvom polufinalu bila ubedljiva protiv FMP-a.

Polufinale Kupa radivoja Koraća: Partizan - Crvena zvezda 75:83 (21:15, 23:19,14:25, 17:24)

Dvorana: Čair;

Sudije: Nikolić, Obrknežević, Čalić

Partizan: Vukčević, Ledej 16, Drezgić, Avramović 3, Panter 12, Smajlagić, Egzum 8, Mikić, Naneli 19, Lesor 13, Trifunović 2, Anđušić 2;

Crvena zvezda: Vildoza 15, Lazarević, Kampaco 12, Mitrović 11, Lazić 3, Martin 2, Dobrić 4, Nedović 14, Marković, Kuzmić, Petrušev 14, Bentil 8;

 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zlobnik II

    19:56 // 18. 2. 2023.

    Kojâ be Dzvezda,kakav Partizan, to su , be samo piJUni vlasti i zaludjivači naše dece ! Deca idu zaludjena,ostrašćena na strani budaletina,koje im kradu budućnost i lovu! Koj' će leči bolesnu decu !
    'Ajmo svi po 10 SMS-a za Dzvezdu i Partizan a za decu ...Do kada li će biti slepih,mladih ljudi koji podležu idiotskim propagandnim glupostima!Šta be,deco, imate od ovih glupih klubova...aman?

  • Cacak

    09:27 // 18. 2. 2023.

    Zasto se ovakve manifestacije uvek odrzavaju Beogradu ili Nisu? Dajte da se kup sledece godine igra kod nas. Videcete da mi to mozemo i bolje od Nisa.

  • Peki

    09:15 // 18. 2. 2023.

    Ajde sklanjajte vise ovaj cirkus iz grada

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: