Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:03, 19. 2. 2022.

| Sport

Crvena zvezda prvi finalista Kupa Radivoja Koraća

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
Kup Koraća
Zvezda rutinski savladala Megu i sada čeka svog protivnika u finalu; foto: M. M.

Nije bilo iznenađenja u prvoj polufinalnoj utakmici Kupa Radivoja Koraća, pošto je u niškoj hali ”Čair” ekipa Crvene zvezde rutinski savladala tim Mege Mozzart sa 72:53 (15:21, 24:12, 17:14, 16:6). Protivnik braniocu trofeja iz prethodne godine u finalu, sutra od 21 sat biće bolji iz duela Partizana i FMP-a.

Polufinalno veče počelo je serijom 6:0 Mege, pa je nakon dva minuta trener Zvezde Dejan Radonjić zatražio tajm-aut. Igralo se u serijama tokom prve četvrtine, a pred sam kraj četvrtine nominalni gosti stigli su do dvocifrene prednosti (21:11). Ipak, u poslednjih 30 sekunde sa 4 vezana poena crveno-beli uspeli su da smanje zaostatak (21:15).

Kako su završili prvu, branioci trofeja započeli su i drugu i prešli u vođstvo (23:22). Držao se mladi tim Vlade Jovanovića do samog finiša, kada su malo popustili što su košarkaši Zvezde iskoristili da na odmor odu sa plus 6 (39:33).

Prednost sa poluvremena izabranici Dejana Radonjića duplirali su posle samo 3 minuta u nastavku i naterali klupu Mege da reaguje tajm-autom (47:35). Kontrolisali su rezultat crveno-beli, pa se u poslednju četvrtinu ušlo rezultatom 56:47. Imali su šansu Megini košarkaši da smanje rezultat i uvedu meč u neizvesnu završnicu, ali nisu uspeli da pogode prkatično ništa sa distance, pa je ekipa iz evrolige to kaznila i rešila pitanje pobednika 5 minuta pre kraja (65:49). Do kraja su uspeli da uvećaju prednost i spuste tim Mege na samo 6 poena u poslednjem kvartalu (72:53).

Protivnik Crvenoj zvezdi u velikom finalu biće poznat večeras oko 23 sata, kada drugi polufinali meč između Partizana i FMP-a bude završen.

Polufinale Kupa Radivoja Koraća: Crvena zvezda - Mega Mozzart 72:53 (15:21, 24:12, 17:14, 16:6)

Dvorana: Čair;

Sudije: Jovčić, Stefanović, Jevtović:

Crvena zvezda: Lazarević, Volters 12, Davidovac 9, Mitrović 2, Lazić, Kalinić 15, Dobrić 7, Holins 5, Ivanović 12, Marković, Vajt, Kuznić 10;

Mega Mozzart: Vujić, Ruženjcev 3, Jović 7, Rudan 4, Uskoković, Kočović, Smit 5, Cerovina 6, Matković 15, Đurišić 5, Simanić 5, Mušikić 3;

 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Veki

    23:50 // 19. 2. 2022.

    Baš me briga ko je u finalu gledajte grad našta vam liči organizuje nake bezveze turnire nula rukovodstvo...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: