Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:55, 13. 4. 2019.

| Sport

Crvena zvezda sa dva penala savladala Radnički

Autor:Milica JovanovićIzvor:Južne vesti
Haskić Čair Radnički
Nisu uspeli da ugroze šampiona; foto: Vanja Keser

Iako su odlično parirali šampionu države u prvom poluvremenu, nisu uspeli fudbaleri Radničkog da se izbore sa Crvenom zvezdom, posebno nakon dva penala koja su dosuđena Beograđanima. Početkom drugog dela crveno-beli su prednost povećali na 3:0, a tako je i završen derbi Superlige u 1. kolu plej-ofa.

Ovo je bila prilika za Nišlije da se približe na samo jedan bod zaostatka u odnosu na lidera šampionata, ali ovako se zaostatak povećao na 7 bodova, te su šanse Radničkog da uzme šampionsku titulu drastično smanjene.

Tri sporne situacije, u kojima su fudbaleri tražili penale, dogodile su se na samom početku meča. Jednom je Marko Marin pao u kaznenom prostoru rivala, u drugoj situacija lopta je u šesnaestercu crveno-belih pogodila Branka Jovičića u ruku, a onda i na suprotnoj strani slična situacija.

Međutim, treća je bila sreća za goste. Zatražili su ponovo penal domaći u 22. minutu i ovog puta ga dobili, pošto je Damir Kojašević sapleo Jovančića. Ričmond Boaći sproveo je kaznu i pogodio za 1:0.

Usledila je velika prilika za Nišlije, najbolja do tada, pošto je na odlično izveden korner Kojaševića Đorđe Crnomarković glavom poslao loptu ka golu. Ipak, odbio ju je nekadašnji golman Radničkog, a sada čuvar mreže Crvene zvezde Milan Borjan.

Više prekršaja i više kornera imao je Radnički u prvom delu meča, videlo se da nije došao na nekadašnju “Marakanu” da se brani, ali Crvena zvezda je bila opasnija kada je napadala.

U samoj završnici - još jedan penal za Zvezdu. Marin je istrčao pred golmana niškog sastava Borivoja Ristića, ovaj pohitao da ga zaustavi i bacio se na loptu, time ga oborivši. Sudija je bez dvoumljenja pokazao na belu tačku, a El Fardu Ben duplirao vođstvo Beograđana.

Na samom početku drugog dela ekipa sa "Čaira" pogrešila je na sredini terena, domaći su joj oduzeli loptu i krenuli ka golu rivala. Ben je dodao loptu Boaćiju, doduše malo sporno, ali je zastavica ostala spuštena, te je napad izveden do kraja. Nekadašnjeg reprezentativca Gane Ristić je pokušao da zaustavi, ali lopta ga je samo preskočila i otišla pravo u gol, za 3:0.

I pre ovog pogotka očigledna je bila nervoza gostujućih fudbalera, a Nenad Lalatović odlučio je da unese malo mira u svoje redove uvođenjem iskusnog Saše Stojanovića. Ipak, nije ni to pomoglo, te je utakmica i završena sa 3:0.

Borbu za šampionsku titulu nastaviće se sledećeg vikenda, kada će crveno-beli gostovati Čukaričkom, dok na “Čair” stiže Partizan.

Ipak, pre toga i jedne i druge očekuje polufinale Kupa, pošto će Beograđani u utorak dočekati lučansku Mladost, a Nišlije će dan kasnije gostovati Partizanu.

Superliga, plej-of, 1. kolo: Crvena zvezda - Radnički 3:0 (2:0)

Stadion: Rajko Mitić, Beograd

Publika: 13.000

Glavni sudija: Novak Simović

Strelci: Boaći (23. i 48. minut), Ben (45. minut)

Crvena zvezda: Borjan, Stojković, Savić, Milunović, Rodić, Jovičić, Jovančić (od 84. minuta Čaušić), Ben, Marin, Ivanić (od 61. minuta Simić), Boaći (od 74. minuta Pavkov)

Radnički: Ristić, Todorovski, Pankov, Crnomarković, Đorđević, Bondarenko (od 66. minuta Aleksa Jovanović), Drinčić, Kojašević (od 54. minuta Stojanović), Grbić, Ranđelović (od 59. minuta Petrović), Haskić

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • deki

    08:55 // 15. 4. 2019.

    dva zvezdanaesterca +ofsajd gol +sudija -penal za Radnički =3:0

  • Mara

    21:33 // 13. 4. 2019.

    Svaka čast

    • Meraklija, Republika Srpska

      13:18 // 15. 4. 2019.

      šta bre Maro svaka čast , nemaš pojma šta hoćeš da kažeš!!!

      PS: hoćete li objaviti moj komentar na marino glupiranje već jednom!!!

  • Ivan

    21:28 // 13. 4. 2019.

    Opusteno znao se rezultat unapred.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: