Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:54, 23. 11. 2019.

| Sport

Crvena zvezda sa igračem više savladala Radnički na "Čairu"

Autor:Milica JovanovićIzvor:Južne vesti
Nermin Haskić Miloš Degenek fudbal Superliga Radnički Crvena zvezda
Radnički u sledećem kolu gostuje Javoru u Ivanjici; foto: Vanja Keser

Niški Radnički izgubio je na svom "Čairu" od aktuelnog šampiona Srbije i lidera Superlige Crvene zvezde, rezultatom 0:2, u 17. kolu najjačeg domaćeg takmičenja. Iako su domaći fudbaleri imali svoje prilike, mahom preko Nermina Haskića i Nikole Čumića, nisu ih iskoristili. Beograđanima je posao olakšan u 71. minutu, kada je Ivan Ostojić dobio drugi žuti karton.

Beograđani su poveli u 40. minutu, pogotkom El Fardu Bena, koji je natrčao na dobar udarac Milana Rodića. Gosti su duplirali rezultat u 77. minutu, pošto se Aleksa Vukanović oslobodio odbrane Radničkog i izašao sam pred golmana Nikolu Petrovića, pa mu iz te pozicije nije ni bilo teško da pogodi.

Uprkos porazu, Nišlije nisu izgubile svoju sedmu poziciju na tabeli, pošto je lučanska Mladost, jedini tim koji je imao šanse da ih sustigne, izgubio od TSC-a.

U sledećem kolu, koje se igra narednog vikenda, Radnički će gostovati Javoru u Ivanjici. Crveno-bele očekuje gradski derbi, protiv Voždovca, ali pre toga će igrati protiv Bajerna, u okviru Lige šampiona.

Inače, pre dva dana navršilo se 5 godina od ubistva Marka Ivkovića u Istanbulu, navijača Crvene zvezde, uoči utakmice crveno-belih i Galatasaraja. Najvatrenije pristalice beogradskog kluba su raširile transparant i skandirale mu na “Čairu”, a sa juga je stigao odgovor neuobičajen za rivalske grupe - skandiranje istog imena.


Protraćene prilike Radničkog, ali i Zvezde

Na samom početku utakmice viđena je po jedna prilika na obe strane - Aleksa Vukanović je glavom poslao loptu preko gola, a potom je centaršut Nermina Haskića završio u rukama Milana Borjana.

Četiri slobodna udarca u prvih 13 minuta meča za Crvenu zvezdu. Najbliži su bili gosti pogotku kada je Tomane šutirao direktno na gol, ali se golman Nikola Petrović bacio na pravu stranu i odbio udarac.

Nakon pola sata meča, Nikola Čumić je izveo veoma kvalitetan udarac, jak i precizan, ali je Borjan i ovog puta bio na pravom mestu i isprečio se između lopte i gola.

Uglavnom je Crvena zvezda imala inicijativu, napadala, ali završnice su bile traljave, pa gol domaćih gotovo da nije bio ozbiljnije ugrožen. I tako je bilo sve do 40. minuta. Nemanja Milunović je centrirao, Milan Rodić je glavom loptu poslao ka golu, a El Fardu Ben natrčao na nju i zabio u gol, za vođstvo gostiju.

Drugo poluvreme je otvorio dobar udarac Pantelića na gol rivala, ali je Borjan sprečio poravnanje rezultata. Okušao se i Čumić, ali je izblokiran. Nakon toga je mladi reprezentativac Srbije centrirao, Haskić šutirao na gol, ali je Borjan odbranio. Ista dvojica fudbalera su zapretila još po jednom nakon nešto više od sat vremena meča, ali izjednačenje nije viđeno.

Od 71. minuta domaćini su ostali sa igračem manje na terenu, pošto je Ivan Ostojić dobio drugi žuti karton.

Brojčano nadmoćniji Beograđani stigli su do pogotka svega 6 minuta od kada su stekli tu prednost. Tomane je dobio duel u vazduhu, glavom poslao loptu Aleksi Vukanoviću, koji je izašao sam pred golmana Petrovića i pogodio, za 0:2.

Ovim rezultatom je utakmica na "Čairu" i završena.

Superliga, 17. kolo: Radnički - Crvena zvezda 0:2 (0:1)

Stadion: Čair, Niš

Publika: 8.600

Glavni sudija: Novak Simović

Crveni karton: Ostojić

Žuti kartoni: Radnički: Ostojić, Pantelić, S. Đorđević; Crvena zvezda: Milunović

Strelci: Ben (40. minut), Vukanović (77. minut)

Radnički: Petrović, Todorovski, Stevanović, Ostojić, S. Đorđević, Sulaka, Noma (od 81. minuta Knežević), Pantelić, Čumić (od 88. minuta Mitrović), Haskić, Mihajlović (od 74. minuta Bondarenko) 

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Degenek, Milunović, Rodić, Vulić, Kanjas (od 76. minutu Ivanć), El Fardu Ben, Marin (od 87. minuta Nikolić), Vukanović (od 78. minuta Simić), Tomane

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • trecepozivac

    12:10 // 24. 11. 2019.

    Zato je jug prazan,niko ne voli da gubi prijateljske utakmice. Dok Ivica ne ode,zvezda nece nikad dres da oznoji na Cairu. Idite ne brukajte klub vise!

  • Sale

    08:50 // 24. 11. 2019.

    Treba istupiti iz ovog cirkusa!

  • ***

    05:03 // 24. 11. 2019.

    Stace nam liga kada se unapred zna redosled na tabeli?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: