Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:57, 16. 2. 2023.

| Sport

Crvena zvezda u odbranu trofeja Kupa kreće od čačanskog Borca, FMP favorit protiv Metalca

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
košarka
Utakmica Zvezde i Borca igra se od 18 sati; foto: Jelena Mišić

Košarkaši Crvene zvezde večeras od 18 sati u niškoj hali ”Čair” krenuće u odbranu trofeja ”Žućkove levice”, a njihov protivnik u četvrtfinalu biće Borac iz Čačka. U poslednjem duelu četvrtfinala Kupa Radivoja Koraća od 21 sat sastaće se FMP i valjevski Metalac.

Iako su najavljivali mogućnost da čak i ne igraju na završnici Kupa, Upravni odbor crveno-belih i predsednik Nebojša Čović odlučili su da ekipa sa Malog Kalemgdana ipak brani trofej osvojen prošle godine. Oni će u borbi za prvi trofej u sezoni, za razliku od mečeva Evrolige, moći da računaju na Fakunda Kampaca, dok se trener Duško Ivanović zbog ograničenog broja stranaca odrekao Nikole Ivanovića i Džona Holanda.

Protivnik Zvezdi u četvrtfinalu biće čačanski Borac, takođe učesnik ABA lige, ali tim koji ove sezone ne blista i sa skorom 4-15 u regionalnom takmičenju nalaze se pri dnu tabele. Čačani u Niš stižu u seriji od tri poraza, a naročito je poslednji od Partizana bio ubedljiv pa je uloga velikog favorita na strani tima iz prestonice.

Pobednik duela Crvena zvezda - Borac u polufinalu će igrati sa Partizanom, a poslednji četvrtfinalni duel od 21 sat između FMP-a i Metalca odlučiće o rivalu Mege. Ekipa iz Železnika trenutno je u nešto slabijoj formi pa će Metalac predvođen visokim centrom Urošem Lukovićem pokušati to da iskoristi i eventualno priredi iznenađenje.

Podsetimo, Partizan je sinoć na otvaranju Kupa bio bolji od subotičkog Spartaka, dok je Mega uspela da slomi otpor Vojvodine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: