Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:50, 21. 4. 2018.

| Sport

Crvena zvezda za 4 minuta do trijumfa na “Čairu”

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Radnički Zvezda
Velika borba viđena na "Čairu"; foto: Vanja Keser

Odlično su se niški fudbaleri nosili sa gostima iz Beograda gotovo sve vreme. Ipak, četiri minuta nepažnje Radničkog bilo je dovoljno da prime dva gola, jedan nakon penala i ponovo izgube od Crvene zvezde. Na kraju, 3:1 za crveno-bele u 2. kolu plej-ofa, pred punim severom i istokom, ali zato polupraznom južnom tribinom.

Nakon dobro izvedenog kornera Bena u 6. minutu, Nenad Krstičić se odlično snašao u gužvi koja se stvorila pred golom i poslao loptu iza leđa Mladena Živkovića. Pavkov je bio na korak od poravnanja rezulata desetak minuta kasnije, nakon centaršuta Aksentijevića, ali je bivši golman Radničkog Milan Borjan zakačio loptu taman toliko da je skrene pored stative.

Još jednom se zatresla mreža Nišlija krajem prvog dela, ali je Aleksandar Pešić bio u nedozvoljenoj poziciji.

Izjednačenje je stiglo u 43. minutu, pošto je Siniša Babić poslao loptu Milanu Pavkovu, a ovaj je poslao u ugao pravo iza leđa Borjana.

U 56. minutu zbog pada u kaznenom prostoru jednog od Zvezdinih igrača dosuđen je penal, a u novu prednost za svoj tim pretvorio ga je rođeni Nišlija Aleksandar Pešić. Samo 4 minuta kasnije u strelce se upisao i Ben (3:1), koji se našao sam pred Živkovićem, koji tu nije ništa mogao.

Nastavio je Radnički da pritiska Beograđane, a veliku priliku imao je u 82. minutu, ali je Slaviša Stojanović šutirao visoko preko gola. Do kraja je još dve dobre prilike fudbalera Crvene zvezde sprečila odbrana domaćeg sastava.

Zanimljiva situacija desila se i pred kraj meča, kada je Riota Noma, koji nije ni ulazio u igru, dobio žuti karton.

Nišlije se sada nalaze na 4. poziciji, ali 2. kolo plej-ofa još nije kompletirano, pa postoje šanse da ih prestigne Čukarički, koji sutra gostuje Partizanu. U sledećem kolu, koje je zakazano za 25. april i Radnički će put Beograda, na gostovanje crno-belima.

Superliga, plej-of 2. kolo: Radnički – Crvena zvezda 3:1 (1:1)

Stadion: Čair, Niš

Publika: 9.000

Glavni sudija: Majo Vujović

Strelci: 0:1 Nenad Krstičić (6. minut), 1:1 Milan Pavkov (43. minut), 1:2 Aleksandar Pešić (56. minut), 1:3 Ben (60. minut)

Radnički: Živković, Saša Stojanović (od 87. Predrag Stanković), Mrkić (od 65. Slaviša Stojanović), Aksentijević, Petrović (od 72. Stanisavljević), Subić, Mićić, Pavkov, Simunović, Babić, Miladinović

Crvena zvezda: Borjan, Jovičić, Le Talek, Krstičić, Adžić (od 81. Milijaš), Rodić, Babić, Stojković, Ben (od 86. Savić), Ilić (od 66. Milić), Pešić

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • gari

    03:24 // 23. 4. 2018.

    Kakva bre evropa, ono sa Čukom je bila sramota al' pobediše na silu !!!
    Sve ostale utakmice gube !!!!!! Igrama nezaslužuju ni "play off" ! Do jeseni ili drastične promene u klubu(igračke, trener, rukovodstvo)ili "play out" sigurno !!

  • stara Palilula

    19:01 // 22. 4. 2018.

    Bravo za Upravu uspeli ste da isterate sve Meraklije. Nastavite tako sinoć na Areni video sam još nekoliko njih.

  • Aperkat

    18:21 // 22. 4. 2018.

    Surdulicko-vranjansko i kvazi beogradska seljana,usred Nisa!
    Publike ce biti sve manje!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: