Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Crvena zvezda

  • srbska čast

    Reakcije na odvođenje konja - "Srbska čast" htela da pomogne, romskom udruženju žao životinje

    Povodom odvođenja konja iz naselja Crvena zvezda u Nišu, iz organizacije "Pit" koja je delovala u ovoj akciji sa "Srbskom čašću" rekli su da su životinju privremeno i uz pristanak vlasnika uzeli, da bi joj obezbedili veterinara. Ističu i da nije bilo nasilja, niti je to urađeno zbog Roma, a istog je stava i direkotor Yurom centra Osman Balić koji ne smatra da je u ovoj akciji bilo fašizma ni diskriminacije. Gradonačelnik Niša kaže da nije video snimak, ali je pozvao na civilizovano ponašanje u skladu sa zakonom.

    (20) detaljnije
  • Milovanović Železničar

    Golmani vodili "Želju" do pobede u prijateljskom meču sa Zvezdom

    Iako bez dvojice važnih rukometaša u sastavu, niški Železničar uspeo je da savlada Crvenu zvezdu u prvom prijateljskom meču ovog leta. Utakmicu su obeležili golmani domaćeg sastava, koji su odbranili čak pet sedmeraca, a duel u "Čairu" završen je sa 26:22.

    (2) detaljnije
  • Železničar poziva publiku; foto: JV / Vanja Keser

    "Želja" igra prijateljsku utakmicu protiv Crvene zvezde

    Ekipa koja je prošle sezone igrala plej-aut Superlige, ali ove najavljuje bolje rezultate - Crvena zvezda, biće prvi test rukometaša niškog Železničara ovog leta. Ova prijateljska utakmica se igra u subotu, 24. avgusta u hali "Čair".

    detaljnije
  • Ragbi 13 klub Radnički Niš pomoćni teren stadiona "Čair"

    Crvena zvezda ubedljivo savladala niške ragbiste na početku Superlige

    Rutinski je aktuelni šampion Srbije savladao niški Ragbi klub Radnički u 1. kolu Superlige, pošto je Crvena zvezda slavila sa 64:0 (28:0).

    detaljnije
  • Vaterpolo Nais Živić

    Nais protiv Crvene zvezde želi da ostavi što bolji utisak

    Aktuelni vicešampion Srbije Crvena zvezda nije ove sezone ostavila dobar utisak u Ligi šampiona, osrednji u Regionalnoj A1 ligi, ali je ipak veliki zalogaj za domaće timove. Tako, kaže trener Naisa Jovan Serafimović, niški vaterpolisti u 2. kolu Superlige putuju u Beograd da ostave što bolji utisak, ali ne mogu očekivati povoljan rezultat.

    detaljnije
  • Andrea Trinkijeri

    Trinkijeri: Trofej je još važniji kada piše Korać na njemu [foto]

    Ne donosi osvajanje Kupa Radivoja Koraća ništa “opipljivo”, pa se često postavlja pitanje koliko je značajan. Ipak, trener tima koji je u “Čairu” osvojio “Žućkovu levicu” Andrea Trinkijeri, a kome je inače ovo prvenac na klupi Partizana, kaže da je trofej trofej, a ako “piše Korać na njemu, još je važniji”.

    (3) detaljnije
  • Nebojša Čović

    Čović o finalu Kupa: Brutalna krađa, neću čestitati na nečemu ukradenom

    Nakon teške i neizvesne finalne utakmice na Kupu Radivoja Koraća, koju je dobio Partizan sa dva poena razlike, niko iz Crvene zvezde nije preuzeo medalje, a svoju konferenciju za medije držali su u hotelu. Predsednik kluba Nebojša Čović rekao je da se u finalu događala brutalna i sistemska krađa na štetu njegovog tima, te da “nikada nije mogao da čestita nekome ko je nešto ukrao”, pa neće ni sada.

    (12) detaljnije
  • Regland Crvena zvezda Partizan Kup Koraća

    Triler u "Čairu", u poslednjim sekundama Partizan bio bolji i odbranio Kup

    Do poslednje sekunde trajale su nade i Crvene zvezde i Partizana, do poslednje sekunde nije se znalo gde će "Žućkova levica" ove godine. Potpuno ujednačeni, kako i dolikuje pravom derbiju, bila su dva tima tokom čitavog finala Kupa Radivoja Koraća. Ipak, za nijansu bolje se usred zaglušujuće buke koja je neprekidno vladala u hali "Čair" snašao crno-beli tim i slavio sa 76:74.

    (4) detaljnije
  • Milan Tomić Andrea Trinkijeri Kup Koraća

    Još jedan “večiti derbi” u "Čairu", za Tomića je Partizan favorit

    Bez iznenađenja kada je reč o pobedama protekao je čitav Kup Radivoja Koraća, pa su tako trenutno dva najbolje plasirana srpska kluba u ABA ligi i stigla do finala, koje se igra danas u hali "Čair", u Nišu. Iako je Crvena zvezda lider regionalnog šampionata, Partizan je mnogo sigurniji bio tokom Kupa, pa je trener crveno-belih Milan Tomić rekao da je njihov “večiti rival” favorit za osvajanje prvog nacionalnog trofeja u sezoni.

    (2) detaljnije
  • Zvezda Mega Kup Koraća

    Crvena zvezda u završnici savladala Megu i zakazala "večiti derbi"

    Turbulentno, a često i veoma žestoko bilo je na parketu hale "Čair" u drugom polufinalnom duelu na Kupu Radivoja Koraća. Ipak, za razliku od jučerašnje borbe, Mega nije imala snage da u završnom delu smogne snage i zaigra na najboljem nivou, te je Crvena zvezda zahvaljujući furioznoj poslednjoj četvrtini slavila sa 92:73 i zakazala novi "večiti derbi" u finalu.

    detaljnije
  • Crvena zvezda Dinamik Kup Koraća Dobrić

    Drugi dan košarkaškog Kupa u Nišu - igre za žal i ponos [foto]

    Oba četvrtfinalna duela drugog dana Kupa Radivoja Koraća stala su u izjavu trenera Dinamika Vladimira Đokića nakon poraza od Crvene zvezde, da “ostaju žal i ponos kako smo igrali”. Isto se može preneti i na drugi okršaj, koji je tekao po istom scenariju - Borac je vodio tokom celog meča, a na kraju favorizovana Mega preokrenula i slavila. Tako će se u današnjim polufinalima ponovo naći četiri ABAligaša sa ovih prostora.

    detaljnije
  • Crvena zvezda Dinamik Kup Koraća

    I Crvena zvezda bila na pragu debakla, ali se ipak "provukla" dalje

    Sekunde su delile Crvenu zvezdu od ispadanja u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća, s obzirom na to da je Dinamik vodio tokom skoro celog meča u hali "Čair". Ipak, sa 6 slobodnih bacanja u poslednjih pola minuta meča, crveno-beli su postavili najveću prednost koju su imali na meču i slavili rezultatom 75:70. Uočljivo je i da nije bilo organizovanog navijanja u ovom duelu.

    detaljnije
  • Student košarka žene

    Student dočekuje šampiona Srbije u Nišu

    Utakmica Prve lige, koja nema nikakav rezultatski značaj, odigraće se u subotu, 16. februara u sali niške Osnovne škole “Dušan Radović”, gde će se sastati Crvena zvezda koja je već obezbedila naslov šampiona Srbije i Student, koji više nema šanse za opstanak u ligi.

    detaljnije
  • Kup Koraća 2018 hala Čair

    Od sutra u "Čairu" Kup Koraća, na otvaranju FMP i "senzacija" iz Žitišta

    Uoči početka borbe za prvi nacionalni trofej u sezoni, po običaju su u centru pažnje Crvena zvezda i Partizan, ali čini se da je "večito rivalstvo" ovog puta malo bacila u senku topla priča o senzaciji preliminarne faze takmičenja - plasmanu trećeligaša Svetog Đorđa iz Žitišta na Kup Radivoja Koraća. Borba za "Žućkovu levicu" u hali "Čair" počinje sutra, 14. februara, a njen novi vlasnik znaće se u nedelju, 17. februara.

    (2) detaljnije
  • košarka Student

    Student bez šanse u duelu sa šampionom

    Nisu imale snage košarkašice Studenta da se ozbiljnije suprotstave lideru tabele i aktuelnom šampionu Srbije Crvenoj zvezdi. U utakmici 9. kola najjačeg domaćeg prvenstva Beograđanke su slavile sa ubedljivih 30 poena razlike (88:58).

    detaljnije
  • Student košarka Partizan

    Student gostuje šampionu Crvenoj zvezdi

    Verovatno najteži zadatak ove sezone imaće košarkašice niškog Studenta, pošto će u petak, 23. novembra gostovati aktuelnom šampionu države i u dosadašnjih 8 kola Prve lige neporaženoj Crvenoj zvezdi.

    detaljnije
  • Stoni tenis Josip Kolumbo

    Niške stonoteniserke savladale Crvenu zvezdu

    Samo je tokom prva dva meča u Nišu bilo neizvesno, ali su onda 3 uzastopna trijumfa stonoteniserki Josipa Kolumba donele pobedu domaćim igračicama nad Crvenom zvezdom. Utakmica 6. kola Superlige završena je sa 4:1 u korist Nišlijki.

    detaljnije
  • Stoni tenis

    Niške stonoteniskerke dočekuju "fenjeraša" Crvenu zvezdu

    Ni jednu pobedu u dosadašnjih 5 odigranih kola nije ostvarila Crvena zvezda, a Josip Kolumbo imaće misiju da tako i ostane, u četvrtak, 15. novembra u niškom Stonoteniskom domu.

    detaljnije
  • Teniserke TAŽ

    Niški TAŽ ekipni vicešampion Srbije i u ženskoj konkurenciji

    Isto kao muško proteklo je i Ekipno prvenstvo Srbije u ženskoj seniorskoj konkurenciji - na terenima niške akademije Živković finale su igrale domaće teniserke i Crvena zvezda, a Beograđanke su izašle kao pobednice. Posebno uzbudljiv bio je duel Darije Mladenović i Jelene Marjanović, pun preokreta i napetosti, ali je domaća predstavnica ipak izgubila.

    detaljnije
  • Teniska akademija Živković

    Teniska akademija Živković postala ekipni vicešampion Srbije

    Završnica Ekipnog prvenstva Srbije u najjačoj, muškoj seniorskog konkurenciji, igrala se u Nišu, a prednost domaćeg terena iskoristila je Teniska akademija Živković i stigla do finala. Tamo je izgubila od Crvene zvezde, pošto je dobila oba dubla, ali izgubila 3 od 4 meča u singlu.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: