Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:19, 25. 8. 2019.

| Sport

Crveni karton, Haskić "u elementu" i burna završnica na Kosanovićevom debiju

Autor:Milica JovanovićIzvor:Južne vesti
Haskić Radnički Spartak
Prvenac Haskića u ovoj sezoni; foto: Vanja Keser

Pobedu Radničkom u 6. kolu Superlige doneo je Nermin Haskić, koji je potigao svoj prvi, a 20 minuta kasnije i drugi pogodak ove sezone. Utakmicu u kojoj su niški fudbaleri pobedili subotički Spartak sa 2:1 obeležila je i burna završnica, u kojoj je Veljko Batrović dobio drugi žuti karton, a trener Milorad Kosanović prvi, na svom debiju na "Čairu" u ulozi trenera domaćina.

Iako sa slabijim učinkom od rivala, Subotičani nisu u Niš došli da se brane, bili su ravnopravni gotovo sve vreme, ali su imali nešto manje prilika za postizanje gola. Za njih je pogodio jedino Stefan Denković u 50. minutu, ali je Haskić izjednačio samo 2 minuta kasnije, a onda 20 minuta posle i doneo vođstvo.

U završnici meča bilo je nekoliko spornih kontakata, a zbog prigovora je trener Milorad Kosanović dobio žuti karton. U poslednjem minutu meča Veljko Batrović je na samoj liniji šesnaesterca oborio jednog od fudbalera gostujućeg sastava. Zbog toga je zaradio drugi žuti karton i isključenje, ali slobodan udarac Subotičani nisu uspeli da pretvore u remi.

Odličnu priliku Radnički je imao već u 9. minutu meča - Dejan Meleg je lepo pronašao Nikolu Čumića, ovaj centrirao, ali je Stefan Mihajlović promašio zicer, pošto je lopta otišla pored gola.

I u 22. minutu je Mihajlović bio neprecizan, pošto je centaršut Erika Jirke dočekao glavom i poslao loptu preko gola.

Svoju šansu ispustili su i gosti, pošto se Stefan Denković sam pred golmanom Nikolom Petrovićem, ali je u želji da ga izbegne iskusni internacionalac šutnuo pravo u sebi bližu stativu.

Iskupio se Denković početkom drugog poluvremena, u 50. minutu. Dobra reakcija glavom nakon centaršuta krunisana je prvim golom na meču. Ipak, Spartak je vodio svega 2 minuta, pošto se izjednačenje dogodilo u 52. minutu.

Nermin Haskić je sam stigao do ivice kaznenog prostora i "raspalio" za 17 metara, podsetivši sve na to ko je prošle sezone bio najbolji strelac Superlige.

Pokazao se ubrzo i Veljko Batrović, koje je ušao sa klupe, pošto je snažno šutirao za 25 metara, ali je lopta udarila u stativu.

Poveo je niški sastav u 72. minutu, a ponovo je strelac bio Haskić. Sve je krenulo od Saše Stojanovića koji je sjajno poslao loptu u prazan prostor, Stefan Đorđević je prihvatio i prosledio Bosancu, koji je rutinski pogodio.

Tako je Radnički zabeležio četvrti trijumf ove seozne, koji ga je postavio na 3. poziciju u Superligi, s tim što Crvena zvezda, Partizan i Čukarički koji su ispod imaju po 2 meča manje.

U sledećem kolu Radnički će gostovati Čukaričkom na Banovom Brdu.

Superliga, 6. kolo. Radnički - Spartak 2:1 (0:0)

Stadion: Čair, Niš

Publika: 1.500

Glavni sudija: Lazar Lukić

Žuti kartoni: (Radnički) Čumić, Kosanović; (Spartak) Jočić, Tekijaški, Tripković, Marčić, Milošević

Crveni karton: Batrović

Strelci: Denković (50. minut), Haskić (52. i 72. minut)

Radnički: Petrović, Todorovski, Ostojić, L. Đorđević, S. Đorđević, Bondarenko, Meleg (od 64. minuta Stojanović), Jirka, Haskić, Čumić (od 78. minuta F. Knežević), Mihajlović (od 56. minuta Batrović)

Spartak: Ostojić, Jočić (od 79. minuta Tripković), Tekijaški, Šormaz (od 80. minuta Vidaković), Milošević, Denković, Dunđerski, Tufegdžić, Marčić, Otašević, Mladenović (od 73. minuta Gojkov)

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Naissus

    10:37 // 26. 8. 2019.

    Onako divno vreme juče ... 1,500 čoveka ... bolje više ništa ne reći ...

  • Mara

    05:08 // 26. 8. 2019.

    Lepo lepo

  • Srdjan

    03:58 // 26. 8. 2019.

    Bravo Caki,
    Kod oba gola fantasticne asistencije, kad je usao u igru totalno drugi Radnicki.
    Iako ima dosta godina, kvalitet se vidi.
    Haskicu svaka cast, borbenost do kraja.
    Ostali slabo, mora to mnogo bolje.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: