Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:50, 15. 8. 2021.

| Sport

Čukarički i Radnički treći put zaredom remizirali bez golova

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
radnički niš
Novo bledo izdanje Nišlija; Ilustracija; foto: FK Radnički

I posle treće uzastopne utakmice između Čukaričkog i Radničkog nisu viđeni golovi, te je utakmica 5. kola Superlige završena najnepopularnijim rezultatom 0:0. Jedinu pravu priliku na utakmici imao je štoper ”Brđana” Šapić koji je glavom sa pet metera šutirao, ali je njegov udarac otišao iznad gola Damira Kahrimana.

Prvi udarac u okvir gola viđen je u 8. minutu, kada je kapiten Čukaričkog Docić šutirao iz slobodnog udarca sa skoro 30 metara, međutim lopta je završila u naručju čuvara mreža gostujuće ekipe. Iako se igralo dinamično, mnogo loših dodavanja donelo je do toga da do kraja prvog poluvremena vidimo tek po koju polušansu i nekoliko pokušaja van kaznenog prostora. Videlo se da su Nišlije svežije, s obzirom da su igrači sa Banovog brda prošlog četvrtka igrali u Ligi konfederacija, gde su poraženi od švedskog Hamarbija sa ubedljivih 5:1, ali to izabranici trenera Stankovića nisu koristili na pravi način.

Nije bio zadovoljan prikazanom igrom trener Beograđana Đorđević, pa je odmah na startu drugog dela izvršio dve promene. Upravo je rezervista Savić posle samo jednog minuta na terenu odmah ugrozio gol Nišlija udarcem sa 20 metera, kada je lopta otišla preko gola. Pripretili su i gosti iz Niša konačno u 52. minutu, pošto je kapiten Kasalica nakon centaršuta Aksentijevića okrznuo loptu glavom koja je išla pravo u Mićovića.

Usledila su dva pokušaja Čukaričkog posle kornera kada su Savić i Šapić glavama ugrozili gol Kahrimana, ali do promene rezultata nije došlo. Odgovorio je i Stanković izmenama koje su donele i promenu formacije njegovih izabranika na terenu. U 76. minutu priliku da promeni rezultat imao je Radojičić, ali je njegov udarac glavom otišao pored desne stative golmana niškog tima.

Najbolju šansu na meču, opet posle korenera, imao je Šapić u 85. minutu pre kraja utakmice kada je sam ostao na 5 metara od gola, zahvatio loptu glavom koja je otišla preko gola. Do kraja meča nije bilo situacija vrednih pomena, a viđeno je nekoliko startova posle kojih je došlo i do verbalnih sukoba, ali je sudija Jovanović smirio situaciju i priveo meč kraju.

Radnički je na ovom meču nastupio bez napadača Škrbića, koji se ipak nije oporavio od povrede koju je doživeo na meču sa Radnikom u Surdulici.

Posle nekompletnog 5. kola Radnički je sakupio 6 bodova i nalazi se na 7. mestu, dok su fudbaleri Čukaričkog samo jednu poziciju iznad sa jednim bodom viška.

U narednom kolu Nišlije će dočekati na ”Čairu” Proleter, te će to biti šansa da se pobedi posle posta od tri utakmice, s obzirom na to da ekipa iz Novog Sada ima samo jedan osvojen bod.

Linglong Superliga, 5. kolo: Čukarički - Radnički Niš 0:0

Stadion: Banovo brdo;

Strelci: /

Sudija: Srđan Jovanović;

Žuti kartoni: Čukarički: Lukić, Drezgić; Radnički: Pejović, Kasalica;

Crveni kartoni: /

Čukarički: Mićović, Tanasijević (od. 46. minuta Radojičić), Drezgić, Šapić, Roganović, Janković (od 46. minuta Savić), Docić, Kajević (od 76. minuta Čolić), Čolović (od 66. minuta Ergelaš), Lukić (od 66. minuta Ndiaje), Jovanović;

Radnički: Kahriman, Aksentijević (od 73. minuta Stanković), Vujadinović, Bjeličić, Todoroski, Pejović (od 73. minuta Stevanović), Mićibući (od 57. minuta Vukadinović), Dureonjić (od 59. minuta Kovačević), Mitrović (od 59. minuta Ristić), Ilić, Kasalica;

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Naissus

    20:44 // 16. 8. 2021.

    Menjajte upravu ili pakujte kofere. Trece nema

  • Roki

    13:27 // 16. 8. 2021.

    Nema od Radnicki ni R!!!!

  • Kuzman

    11:39 // 16. 8. 2021.

    Ne mari Japonac

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: