Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:20, 25. 4. 2019.

| Sport

Čukarički u 90. minutu izjednačio i odneo bod sa "Čaira"

Autor:Milica JovanovićIzvor:Južne vesti
Ranđelović Radnički
Sledeći je Proleter; foto: Vanja Keser

Indirektnim udarcem u 90. minutu, Čukarički je uspeo da izjednači i odnese bod sa "Čaira", pošto je meč 3. kola plej-ofa između tima sa Banovog brda i Radničkog završen sa 2:2. Čudna zbivanja u završnici susreta izazvala su revolt publike i besno skandiranje, a fudbaleri su pognutih glava otišli da pozdrave "meraklije".

Već je krenulo da se slavi na "Čairu", kada se u završnici utakmice dogodilo more čudnih situacija. Indirektni udarac dosuđen je Čukaričkom u 90. minutu, jer je golman Borivoje Ristić držao loptu u rukama nešto duže, ali dok su ga fudbaleri ekipe sa Banovog brda opkolili.

Ipak, to u obzir nije uzeo glavni sudija ovog susreta Petar Piper, pa je ipak dosudio indirektni udarac, koji je udario o unutrašnju stranu stative i ipak odleteo u gol. Bio je delo Luka Stojanovića, a minuti sudijske nadoknade protekli su u grču fudbalera, skandiranju i zviždanju publike.

Meč je počeo bolje po Čukarički. Tradicionalni poklič domaćih navijača “Beli Krstić” u 11. minutu kao da je dao vetar u leđa gostima, jer su upravo tada poveli. Marko Docić izveo je korner, lopta je pala u gužvu u petercu Radničkog, a Luka Stojanović je nogom prosledio u gol.

Lepu akciju nedugo zatim započeo je Aleksandar Todorovski sa sredine terena, odlično je dodao Lazaru Ranđeloviću, a ovaj Saši Stojanoviću, što bi bio pravi zicer, samo da se popularni Caki nije našao u ofsajdu.

U 24. minutu Stefan Đorđević je dodao loptu Ranđeloviću na par metara od gola. Leskovčanin je šutirao dobro, ali je golman Nemanja Stevanović pokazao izvandredne reflekse i odbio loptu, ali je Ranđelović spremno dočekao i odbitak i pogodio za izjednačenje.

Lepu šansu imao je Todorovski da donese vođstvo svojoj ekipi, kada je sa dvadesetak metara šutirao taman pod prečku, ali je Stevanović zabeležio još jednu sjajnu odbranu. Na poluvreme se otišlo sa jednakih 1:1.

Nakon sat vremena gotovo nikakvih bitnijih dešavanja na terenu, Radnički je konačno uspeo da povede. Do šesnaesterca rivala doterao je loptu Petar Grbić, a onda nesebično centarirao. Nermin Haskić bio je u povoljnijoj poziciji za šut i pogodio za 2:1. Prednost je održavao sve do 90. minuta, kada je sudija svirao indirektni udarac.

U tom trenutku publika je počela da skandira treneru gostujućeg sastava Simu Kruniću, koji je pretrčao ceo teren i otišao u svlačionicu.

Inače, fudbalere Radničkog je u ovom meču predvodio pomoćni trener Vidak Bratić, jer Nenad Lalatović ponovo nije bio na klupi.

U sledećem kolu Radnički će gostovati novosdskom Proleteru, a taj meč je na programu u utorak, 30. aprila od 18 sati.

Niški klub će i nakon ovog kola svakako ostati na 2. poziciji, ali koliko će bodova zaostajati za Crvenom zvezdom, a koliko biti ispred Partizana, znaće se večeras nakon "večitog derbija".

Superliga, 3. kolo plej-ofa: Radnički - Čukarički 2:2 (1:1)

Stadion: Čair, Niš

Publika: 2.000

Glavni sudija: Petar Piper

Žuti kartoni: Pušakrić, Crnomarković, Grbić, Đorđević, Pankov

Strelci: 0:1 Stojanović (11. minut), 1:1 Ranđelović (24. minut), 1:2 Haskić (61. minut)

Radnički: Ristić, Todorovski, Pankov, Crnomarković, Đorđević, Bondarenko (od 54. minuta Noma), Drinčić, Grbić (od 81. minuta Čumić), Stojanović (od 71. minutu Aleksa Jovanović), Ranđelović, Haskić

Čukarički: Stevanović, Kopitović, Puškarić, Šapić, Bogosavac, Kovač (od 87. minuta Kajević), Docić, Luković, Stojanović, Ovusu (od 67. minuta Birmančević), Mudrinski (od 46. minuta Tedić)

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • GARI

    21:44 // 26. 4. 2019.

    Kad će već jednom da se igrači nauče da nema rasprave sa sudijama, protivničkim igračima ili publikom !? Njihov posao je da igraju fudbal, ZNAJU PRAVILA igre(bez obzira da li sudije prave greške, nema rasprave). Radnički je mogao da postigne još najmnje 2 komada, ali nije, a primio je gol k'o da igra u "patos ligi". Baš šteta.
    Ostaje KUP, A TU NE SME BITI OVAKVIH GREŠAKA, KUP DA OSTANE u Nišu!!!

  • Nislija

    07:23 // 26. 4. 2019.

    FSS bi trebalo da se bavi i ovom utakmicom i da se kazne i Radnicki i Partizan a ne samo Dinamo i Proleter... smejurija od lige. Radnicki ne sme da pobedi Cuku kako se ne bi priblizio Zvezdi

  • Dno

    01:22 // 26. 4. 2019.

    I posle se pitamo zasto ima samo po 1000 ljudi na utakmicama...
    Hahaahah umro nam je fudbal odavno!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: