Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:30, 18. 9. 2018.

| Sport

Cvetković: Ima prostora za napredak, zdravlje na prvom mestu

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Konstantin pripreme
Sezona počinje u subotu, 29. septembra; foto: JV/M. J.

Na pripremnom tunriru "Micanov memorijal" u Nišu košarkaši niškog Konstantina osvojili su treće mesto, a bila je ovo prilika da trener Marko Cvetković još jednom na delu vidi formu svojih igrača. Cvetković ističe da ima prostora za napredak, ali je najbitnije da se do početka sezone ekipa kompletira i da se saniraju povrede.

U polufinalu turnira "Milan Milošević Mica" Nišlije su izgubile (65:63) od aleksinačkog Napretka, ekipe koju su prošlog vikenda savladale na Kupu Konstantina. U meču za treće mesto Konstantin je bio bolji od srpskoligaša Niša (105:79).

Nisam nezadovoljan, ali sigurno je i da nešto ne "pucam“ od zadovoljstva. Imali smo povrede zbog kojih nismo bili kompletni na turniru, oseća se i mali zamor, jer skoro smo mesec dana u treningu, ali bila je to dobra prilika da mlađi igrači daju svoj doprinos i osete igru koju želimo da prezentujemo. Protiv Napretka je bilo malo nervoznije, otuda i poraz u toj utakmici, a protiv Niša smo bili fizički dominantni što se i videlo u drugom poluvremenu kada su pali. Sve u svemu, bilo je i dobrih i loših strana, ali dobro je da imamo još dve nedelje da ispravimo neke nedostatke i da se, nadam se, kompletiramo na treningu - kaže Marko Cvetković za sajt kluba.

Novu proveru Konstantin će imati danas protiv Ohrida, a trener niškog tima ističe da je najvažnije da svi igrači budu zdravi pred početak nove sezone.

Trudićemo se da odigramo još jednu ili dve utakmice do početka sezone, ali najvažnije je da se kompletiramo na treningu. Gudžić je dobio dozvolu lekara da počne sa trčanjem i lagano ćemo ga uvoditi u trening, nadam se da će i Popović uskoro sanirati povredu zgloba, a i Filipović će morati da pauzira nekoliko dana zbog povrede prednje lože. Verujem i nadam se da ćemo za dve sedmice, kada počinje liga, imati kompletan "roster" na raspolaganju - kaže Cvetković.

Nova sezona u Drugoj ligi počinje 29. septembra, a Konstantin na startu gostuje Slogi. Kompletan raspored trećeg ranga takmičenja, gde pored Konstantina boje juga Srbije brane i Pirot, Napredak iz Aleksinca i Zdravlje iz Leskovca, možete videti ovde.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: