Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

DŽK Kinezis

  • Džudo klub Kinezis

    Veliki uspeh džudista Kinezisa: niški klub najbolji na seniorskom Prvenstvu Srbije

    Sa 11 medalja, od čega jedna zlatna, četiri srebrne i šest bronzanih, borci Džudo kluba "Kinezis" osvojili su i zvanje najbolje ekipe na Prvenstvu Srbije za seniore u Beogradu. Niški džudisti, koji su sada osvojili najviše medalja na državnom prvenstvu u svojoj istoriji, iza sebe su ostavili favorizovanu Crvenu zvezdu, zatim novosadsku Slaviju i ODžK Beograd.

    (1) detaljnije
  • Evropski kup džudo Kinezis Nemanja Milić Pavle Krsmanović i Đorđe Stanojević

    Džudisti Kinezisa na Evropskom kupu osvojili tri medalje

    Najveći uspeh u klupskoj istoriji na seniorskim evropskim kupovima džudisti Kinezisa ostvarili su minulog vikenda u Dubrovniku - Nemanja Milić osvojio je srebrnu medalju, a Pavle Krsmanović i Đorđe Stanojević bronzane. Odličja niških džudista doprinela su i ukupnom plasmanu Srbije, koja je prvo međunarodno takmičenje posle pauze zbog pandemije završila kao najbolja reprezentacija.

    (1) detaljnije
  • ok nis

    Budžet za sport veći za 13 miliona, značajno više para za OK Niš, VK Nais i ŽFK Mašinac

    Ove godine bi iz budžeta Niša trebalo da 410 miliona dinara ode za sport, što je uvećanje od 13 miliona u odnosu na prošlu godinu. I ovog puta će skoro petina para otići Fudbaskom klubu Radnički, a dosta više novca u odnosu na prethodnu godinu dobiće Vaterpolo klub Nais, Odbojkaški klub Niš i Ženski fudbalski klub Mašinac.

    (9) detaljnije
  • Filip Nurkić

    Džudista Kinezisa Filip Nurkić najbolji sportista Niša za 2019. godinu

    U godini na izmaku za najboljeg sportistu Niša izabran je Filip Nurkić, džudista Kinezisa koji je drugi put u karijeri postao seniorski prvak države i objedinio tri titule u kategoriji do 60 kilograma. Najbolji mladi sportista je plivač Naisusa Andrija Petković, dok je za najbolji kolektiv izabran Fudbalski klub Radnički.

    (2) detaljnije
  • judo klub kinezis, foto judo savez srbije

    Džudisti Kinezisa treći put vicešampioni Srbije

    Nisu uspeli takmičari Džudo kluba Kinezis iz Niša da naprave iznenađenje i osvoje prvu šampionsku titulu jer su u finalu Superlige poraženi od branioca titule Crvene zvezde, rezultatom 4:1. Nišlije su treći put u svojoj istoriji osvojile zvanje vicešampiona Srbije.

    (3) detaljnije
  • nemanja-stankovic-i-milan-mihajlovic-kinezis

    Niški Kinezis protiv Crvene zvezde u finalu Superlige

    Pobedama nad Omladincem iz Stepanovićeva, beogradskim Partizanom i ODžK Beogradom, takmičari Džudo kluba Kinezis iz Niša obezbedili su treće finale Superlige u svojoj istoriji. Za svoju prvu titulu prvaka Srbije niški džudisti moraće u nedelju, 22. decembra da savladaju beogradsku Crvenu zvezdu.

    (3) detaljnije
  • 75603900_1459146994248371_6062810486829744128_n

    Džudisti Kinezisa sa dva poraza završili Ligu Evrope

    Posle dva peta mesta u Ligi Evrope, džudisti Kinezisa su svoje treće učešće završili već u grupi pošto su pretrpeli dva poraza. Trener niške ekipe Nemanja Stanković kaže da su u tesnim porazima u Lisabonu odlučivale nijanse.

    (1) detaljnije
  • judo-kinezi,-superliga,-foto-jk-kinezis

    Niški džudisti treći put u Ligi Evrope - najavljuju borbu za vrh

    Nakon osvajanja petih mesta u Ligi Evrope 2016. i 2018. godine, takmičari Džudo kluba Kinezis iz Niša treći put će se nadmetati u ovom evropskom takmičenju. Najboljih sedam niških boraca takmičiće se u nedelju, 17. novembra sa još 11 ekipa u Lisabonu, a kako kaže trener Nemanja Stanković, želja im je da odu korak dalje.

    (1) detaljnije
  • kinezis

    Mlađi seniori Kinezisa drugi u Srbiji

    Sa šest medalja, po dve zlatne, srebne i bronzane, džudisti niškog Kinezisa osvojili su ekipno drugo mesto na Prvenstvu Srbije za mlađe seniore do 23 godine, a takmičar niške ekipe Andrija Milenković je proglašen za najboljeg pojedinca. Takmičarke Džudo kluba Niš osvojile dve bronzane medalje.

    detaljnije
  • milic i milosevic

    Niški džudista drugi na Evropskom juniorskom kupu

    Posle bronze na Prvenstvu Evrope za studente, takmičar Džudo kluba Kinezis iz Niša Nemanja Milić osvojio je srebrnu medalju na juniorskom Evropskom kupu u Rumuniji i, prema rečima njegovog trenera Nikole Miloševića, na najbolji način se spremio za Evropsko prvenstvo za mlade džudiste.

    detaljnije
  • milic i milosevic, evropsko prvenstvo slika 1

    Bronza za studenta iz Niša na Prvenstvu Evrope u džudou

    U konkurenciji preko 1.400 takmičara sa 404 univerziteta iz 36 zemalja na Prvenstvu Evrope u borilačkim sportovima student niškog Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja i takmičar Kinezisa Nemanja Milić osvojio je bronzanu medalju u kategoriji do 60 kg.

    (1) detaljnije
  • nemanja-milic,-evropski-kup,-foto-nm

    Mladi niški džudista na postolju Evropskog kupa

    Uz četiri pobede i jedan poraz 19-godišnji takmičar Džudo kluba Kinezis iz Niša Nemanja Milić osvojio je bronzanu medalju na Evropskom kupu za juniore u mađarskom gradu Pakšu čime je odbranio treće mesto osvojeno i prošle godine.

    detaljnije
  • Jedinu titulu šampiona za Kinezis doneo je Nemanja Milić

    Kinezis u vrhu džudoa u juniorskoj konkurenciji

    Sa jednom zlatnom medaljom i pet bronzanih na Prvenstvu Srbije za juniore takmičari Džudo kluba Kinezis još jednom su pokazali da je ovaj niški sportski kolektiv među najboljim u svom sportu. Kinezis je u generalnom plasmanu zauzeo treće mesto.

    detaljnije
  • kinezis

    Prvenstvo centralne Srbije u znaku niškog Kinezisa

    Na Prvenstvu centralne Srbije za starije pionire i juniore takmičari Džudo kluba Kinezis iz Niša osvojili su ukupno 17 medalja čime su bili najuspešnija ekipa na takmičenju. Stariji pioniri su doneli 7 medalja, a juniori 10.

    detaljnije
  • kineizs-1

    Juniori Kinezisa najbolji na tradicionalnom džudo turniru u Nišu

    U konkurenciji 280 takmičara iz šest zemalja, takmičari Džudo kluba Kinezis iz Niša osvojili su 19 medalja na tradicionlanom džudo turniru za mlađe kategorije "Kinezis kup", čiji su bili domaćini. Muška juniorska ekipa Kinezisa bila je najuspešnija u svojoj kategoriji.

    detaljnije
  • kinezis-na-trofeju-beograda,-foto-judo-savez-srbije

    Juniori Kinezisa najuspešnija ekipa na prestižnom turniru u Beogradu

    Mladi borci Džudo kluba Kinezis iz Niša osvojili su titulu najuspešnije ekipe u juniorskoj konkurenciji na Trofeju Beograda čime su ponovili uspeh od prošle godine. Takmičari niškog kluba, u svim starosnim kategorijama, osvojili su 14 medalja.

    detaljnije
  • kinezis

    Džudisti Kinezisa osvojili šest medalja na Prvenstvu Srbije

    Jednu titulu prvaka Srbije, jedno vicešampionsko mesto i četiri bronzane medalje osvojili su takmičari Džudo kluba Kinezis iz Niša na seniorskom Prvenstvu Srbije u Beogradu. Ovim uspehom Kinezis je pokazao da je među najuspešnijim klubovima u Srbiji.

    detaljnije
  • rk-zeleznicar-rk-vojvodina-maj-2018-foto-jv-vanja-keser-10

    Niški sport u 2018. donosio mnogo sreće i po koju suzu

    Povratak fudbalera Radničkog u Evropu posle 35 godina, osvajanje Kupa i vicešampionskog mesta rukometaša Železničara, mlada niška penjačica Staša Gejo na svetskom postolju, istorijski plasman u Evropu vaterpolista Naisa, standardno dobra Naisa, nastavak uspešnog niza džudista Kinezisa, povratak boksa na velika vrata, samo su deo sjajne strane medalje niškog sporta u 2018. godini.

    (1) detaljnije
  • judo-kinezi,-superliga,-foto-jk-kinezis

    Džudisti niškog Kinezisa treći u Srbiji

    Maksimalnom pobedom (5:0) nad Proleterom iz Zrenjanina takmičari Džudo kluba Kinezis iz Niša osvojili su treće mesto u ekipnom Prvenstvu Srbije. Od pet borbi, niški džudisti su četiri završili maksimalnim rezultatom, a samo poraženi u polufinalu od Crvene zvezde (3:2).

    (3) detaljnije
  • Dzudo ilustracija

    Sa tri maksimalne pobede Kinezis se plasirao u polufinale Superlige

    Maksimalnim trijumfima nad Rumom, kikindskim Partizanom i ODžK Beogradom, takmičari Džudo kluba Kinezis iz Niša plasirali su se u polufinale državnog ekipnog prvenstva. Protivnik u borbi za finale je veliki favorit Crvena zvezda.

    (1) detaljnije
KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: