Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

DŽK Kinezis

  • ivezic-i-nurkic.jpg

    Niški džudisti priželjkuju titulu u Superligi

    Svega dve nedelje nakon što su zauzeli peto mesto u Ligi Evrope, džudisti niškog kluba Kinezis upustiće se u za njih, kako kažu, najvažnije takmičenje u godini - Superligu. Prošle godine ovo prvenstvo završili su kao vicešampioni, a sada se nadaju da će se ovog vikenda u Beogradu popeti stepenik više.

    detaljnije
  • kinezis-judo.jpg

    Kinezis peti u Ligi Evrope

    U prvom nastupu u Ligi Evrope, drugom najjačem klupskom takmičenju na Starom kontinentu, džudisti Kinezisa iz Niša zauzeli su peto mesto. U polufinalu niški tim je poražen od novog osvajača Lige Evrope.

    detaljnije
  • DSC-8385

    Džudisti Kinezisa u subotu biju evropske bitke

    Takmičenje u Ligi Evrope džudisti Kinezisa iz Niša počinju u subotu, 8. decembra kada će u konkurenciji timova iz Francuske, Rusije, Gruzije, Nemačke, Rumunije, Italije i Češke pokušati da ponovi ili nadmaši uspeh iz 2016. godine kada su bili peti u Ligi šampiona.

    (1) detaljnije
  • ivezic-i-nurkic.jpg

    Kinezis pojačan strancima se sprema za Ligu Evrope

    Drugi put u svojoj istoriji takmičari Džudo kluba Kinezis iz Niša nastupiće u evropskom klupskom takmičenju jer će se 8. decembra nadmetati u Ligi Evrope protiv jedanaest ekipa iz Francuske, Rusije, Gruzije, Nemačke, Rumunije, Italije i Češke. Trener niškog kluba Nikola Milošević očekuje vrhunske borbe.

    (3) detaljnije
  • judo club kinezis nis, prvenstvo srbije za seniore do 23 godine, foto JK Kinezis

    Džudisti Kinezisa najuspešniji na Prvenstvu Srbije

    Sa dve zlatne medalje, jednom srebrnom i tri bronzane takmičari Džudo kluba Kinezis iz Niša bili su najuspešniji na Prvenstvu Srbije do 23 godine koje je održano u Nišu. Jednu medalju je osvojio i Džudo klub Niš.

    (2) detaljnije
  • nurkic,-mosic,-mihajlovic-jk-kinezis-foto

    Džudista iz Niša peti na Evropskom kupu

    Posle dve godine tokom kojih se borio sa različitim povredama, mladi džudista i član Džudo i sambo kluba Kinezis iz Niša Filip Nurkić osvojio je peto mesto na jakom Evropskom kupu koji je održan u Bratislavi.

    (1) detaljnije
  • dzudo

    Studenti Fakulteta sporta najuspešniji na Prvenstvu Srbije u džudou

    Od deset studenata Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja iz Niša koji su učestvovali na studentskom Prvenstvu Srbije u džudou njih deset se okitilo medaljama, a čak petoro njih osvojili su prva mesta.

    detaljnije
  • Niški džudisti ređaju uspehe na svim frontovima; foto: Wikimedia/Sport the library

    Niš domaćin Studentskog prvenstva Srbije u džudou

    U subotu, 26. maja u sali Osnovne škole "Mika Antić" u Durlanu studenti sa svih univerziteta u Srbiji takmičiće se za titulu najboljeg na Prvenstvu države u džudou.

    detaljnije
  • kinezis

    Niški Kinezis sa šest medalja najbolji na juniorskom Prvenstvu Srbije

    Dva šampionska postolja, jedno drugo mesto i tri bronzane medalje ostvarili su takmičari Džudo kluba Kinezis iz Niša i time dobili i pehar za najbolji klub u muškoj konkurenciji na Prvenstvu Srbije za juniore.

    (1) detaljnije
  • nemanja-stankovic-i-milan-mihajlovic-kinezis

    Niški džudista bronzani na Evropskom kupu

    Uspešan vikend imali su takmičari niškog Džudo kluba Kinezis, a najbolji plasman ostvario je Milan Mihajlović koji je osvojio bronzanu medalju u kategoriji do 81 kg na Evropskom kupu u Dubrovniku.

    (1) detaljnije
  • Kinezis borci

    Niški borci osvojili 7 državnih medalja u sambou

    Na Prvenstvu Srbije u sambou u Novom Sadu nastupilo je 7 takmičara niškog Džudo i sambo kluba Kinezis i svi su osvojili po jednu medalju čime su opravdali očekivanja trenera i svih u klubu.

    detaljnije
  • nemanja stankovic i dijana stankovic dzudo klub kinezis

    Niška džudistkinja prvakinja Srbije

    Zlatnu medalju i titulu prvaka države na Prvenstvu Srbije u Zrenjaninu od niških džudista osvojila je samo Dijana Stanković, takmičarka Džudo i sambo kluba Kinezis. Borci ovog kluba osvojili su još tri medalje.

    (1) detaljnije
  • dzudo-klub-kinezis.jpg

    Dominacija Kinezisa na Prvenstvu centralne Srbije

    Sa 15 medalja džudisti niškog Kinezisa, od čega šest zlatnih, imali su uspešan nastup na Prvenstvu centralne Srbije. Takmičari Džudo kluba Niš osvojili su četiri medalje.

    (1) detaljnije
  • Mihajlović, Paunović, Gejo

    Gejo, Paunović i Mihajlović u konkurenciji za sportistu Niša

    U najužu konkurenciju za najboljeg sportistu grada ušli su Staša Gejo, takmičarka Planinarsko-alpinističko-ekspedicijskog kluba "Niš", Miloš Paunović, takmičar Gimnastičkog kluba "Niš" i Milan Mihajlović, džudista "Kinezisa". "Naisa", "Kinezis" i Ski-klub "Niš" u konkurenciji za najbolji kolektiv, a za nagradu najboljeg mladog sportistu u najužem izboru su Aleksa Krstić, Nikola Stefanović i Andrija Petković.

    (4) detaljnije
  • Džudisti Kinezisa na takmičenju u Vršcu

    Niški džudisti vicešampioni Srbije

    Iako su već u prvom meču zbog povrede ostali bez svog jedinog pojačanja za ovu sezonu, džudisti Kinezisa napravili su veliki podvig i u četvrtfinalu eliminisali dotadašnjeg prvaka države Crvenu zvezdu. Nisu se ni tu zaustavile Nišlije, već su se izborile za finale, gde su poraženi od višestrukog prvaka Srbije Rekorda iz Rakovice.

    (2) detaljnije
  • Džudo Kinezis

    Kinezis ima najbolje džudiste do 23 godine u Srbiji

    Sa osvajanjem 9 medalja na Državnom prvenstvu, Kinezisu je stiglo i zvanje najuspešnijeg srpskog kluba u kategoriji mlađih seniora. Ipak, ono na šta su posebno ponosni je što su se na pobedničko postolje popeli i džudisti koji su bili znatno mlađi od svojih konkurenata, što je, kako kažu, pokazatelj da je pred niškim klubom svetla budućnost.

    detaljnije
  • Milan Mihajlović dzudista Kinezisa

    Džudista iz Niša postao šampion Balkana

    U konkurenciji od desetak zemalja, koliko ih je učestvovalo na Balkanskom prvenstvu za seniore, našlo se i petoro džudista Kinezisa. Iako su se svi odlično borili, njih troje se u Niš vratilo sa medaljama oko vrata, a šampion Balkana u Skoplju postao je Milan Mihajlović.

    (3) detaljnije
  • Džudisti Kinezisa na takmičenju u Vršcu

    Kinezis 2. najuspešniji džudo klub u Srbiji

    Na Državnom prvenstvu u džudou, održanom u Vršcu, niški klub Kinezis osvojio je 7 medalja. Uz obaranje klupskog rekorda, osvojili su i titulu državnog vicešampiona u ekipnoj konkurenciji, a Miroljub Ivezić ponovo je postao šampion.

    detaljnije
  • Niški džudisti ređaju uspehe na svim frontovima; foto: Wikimedia/Sport the library

    Iz džudo kluba Kinezis 9 šampiona centralne Srbije

    U sali niške Osnovne škole “Miroslav Antić” održano je Prvenstvo centralne Srbije u džudou, a seniori i seniorke Univerzitetskog džudo i sambo kluba Kinezis ostvarili su, kako kažu, uspeh koji će “verovatno ostati zabeležen u istoriji u ovom delu Srbije”, osvojivši 20 medalja, od čega 9 zlatnih.

    (6) detaljnije
  • Učestvovalo 5 niških fakulteta; foto: FB stranica Judo klub Kinezis

    Održano džudo Studentsko prvenstvo Srbije, Nišlije bez premca

    Takmičenje koje će imati veliki uticaj na izbor za univerzitetsku reprezentaciju Srbije u džudou, po 3. put održano je u hali niške Škole “Mika Antić”, u organizaciji Džudo i sambo kluba Kinezis. Ovoga puta učestvovali su studenti iz 6 gradova, a najuspešniji su bili upravo domaćini.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: