Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

DŽK Kinezis

  • dzk kinezis 2

    Džudisti Kinezisa još jednom pokazali da su među najboljima u Srbiji

    Najbolji sportski kolektiv za 2023. godinu u izboru Sekcije sportskih novinara Niša Univerzitetski džudo klub Kinezis sa četiri zlatne, jednom srebrnom i dve bronzane medalje završio je Prvenstvo Srbije za seniore gde je bio najbolja muška ekipa. U ukupnom plasmanu niški tim je treći, iza Crvene zvezde i Partizana iz Beograda.

    (6) detaljnije
  • IMG_20231212_181159

    Džudista najbolji sportista Niša, Kinezis najbolji klub

    Borac Džudo kluba Kinezis Igor Vračar, osvajač bronzane medalje na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore, izabran je za sportistu godine Niša u izboru Sekcije sportskih novinara ovog grada. Za najuspešniji kolektiv izabran je njegov Kinezis, a najbolji mladi sportista je Anastasija Cvetković, takmičarka Teniske akademije Živković. Sportska ličnost je Miodrag Perunović, selektor evropskih šampiona u šahu, a "sportski Gran pri" pripao je Stefanu Joviću, srebrnom košarkašu na Svetskom prvenstvu u Manili.

    (1) detaljnije
  • Kinezis vicešampion Srbije

    Džudisti Kinezisa četvrti put seniorski vicešampioni Srbije

    Četvrti put u svojoj istoriji seniorski tim Univerzitetskog džudo kluba Kinezis iz Niša postao je vicešampion Srbije. Niški borci su u finalu Superlige, nakon dvodnevnih nadmetanja, poraženi od branioca titule Crvene zvezde rezultatom 4:1. Ovo je veliki uspeh niškog kluba i džudoa, saglasni su treneri Nemanja Stanković i Nikola Milošević, ali i lep završetak medaljama bogate, a finansijskom podrškom siromašne godine.

    (13) detaljnije
  • Igor Vračar, EJC U 23

    Najveći uspeh niškog džudoa - borac Kinezisa osvojio bronzu na Evropskom prvenstvu

    "Bronzana je, ali je nama zlatna", ovim rečima je trener Nikola Milošević opisao najveći uspeh Džudo kluba Kinezis iz Niša, a i ovog grada, koji je napravio takmičar Igor Vračar na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore. Vračar je u konkurenciji preko 100 kg osvojio treće mesto, a kaže da je ovo samo jedna u nizu velikih medalja koje dolaze.

    (4) detaljnije
  • Dzudo klub Kinezis, Prvenstvo za mladje seniore (1)

    Najbolji mladi džudisti dolaze iz Niša - Kinezis prvi u muškoj ekipnoj konkurenciji

    Sa dve zlatne i dve srebrne medalje Džudo klub Kinezis iz Niša najbolja je muška ekipa na Prvenstvu Srbije za mlađe seniore. Na istom takmičenju džudistkinje niškog kluba osvojile su dve medalje i time je, sveukupno, Kinezis najbolja ekipa iz centralne Srbije. Ivan Ložajić iz Džudo kluba Niš osvojio je bronzanu medalju.

    (2) detaljnije
  • Sara Stojanović, Igor Vračar, Marko Đorđević i Miloš Jevtić

    Sinhrona plivačica, džudista i kajakaši predstavljaju Niš i Srbiju na Evropskim igrama

    Od 82 takmičara koji će od 21. juna do 2. jula predstavljati Srbiju na Evropskim igrama u Poljskoj troje je iz Niša i to su Sara Stojanović, članica Kluba za sinhrono plivanje Niš, džudista Kinezisa Igor Vračar i Marko Đorđević i Miloš Jevtić, takmičari Kajak-kanu kluba Gusar i oni će pokušati da donesu medalje sa ovog važnog takmičenja.

    detaljnije
  • Igor Vračar i Nemanja Stanković

    Veliki uspeh niškog džudiste - bronza na Svetskom kupu

    Druga najsjajnija medalja od kad je džudo počeo da se vežba u Nišu pre više od 60 godina nalazi se na grudima Igora Vračara, takmičara Džudo kluba Kinezis. On je na takmičenju koje je nekada bilo Svetski kup, sada Continental open, doneo bronzanu medalju i time ostvario veliki uspeh za Kinezis, Niš, ali i Srbiju.

    (1) detaljnije
  • Nevena Milić, Igor Vračar i Nikola Milošević

    Dve zlatne medalje na Evropskom kupu za dvoje džudista iz Niša

    Dvoje takmičara Džudo kluba Kinezis iz Niša donose iz Dubrovnika lepe vesti - Nevena Milić i Igor Vračar osvojili su zlatne medalje u svojim kategorijama na Evropskom kupu u Hrvatskoj.

    (1) detaljnije
  • dzudo klub kinezis superliga, foto nikola milosevic

    Kinezis u finišu poražen u borbi za treće mesto u Superligi

    U poslednjoj, najtežoj kategoriji, preko 90 kg, Aleksandar Stojkov je izgubio od Nikole Jeremića i takmičari Džudo kluba Kinezis iz Niša su ukupnim rezultatom 3:2 poraženi od Novosadskog džudo kluba u borbi za treće mesto ekipnog prvenstva Srbije. Niški borci tako nisu uspeli da odbrane bronzane medalje osvojene prošle godine.

    detaljnije
  • Dzudo ilustracija

    Niški džudisti ugostili kolege iz regiona

    Džudo i sport spajaju klubove i nacije, pokazali su zajednički treninzi u Nišu oko 50 boraca iz Džudo kluba Kinezis, kao i gostiju iz Severne Makedonije, Bugarske i Bosne i Hercegovine. Pet dana rada, treninga, ali i druženja pomogli su džudistima da se bolje spreme za nastupajuće obaveze.

    detaljnije
  • Nevena Milić na Evropskom kupu u Sarajevu

    Srebrna i bronzana medalja za džudiste Kinezisa na Evropskom kupu u Sarajevu

    Prvu seniorsku medalju na evropskim kupovima 20-godišnja takmičarka Džudo kluba Kinezis iz Niša Nevena Milić osvojila je u Sarajevu u kategoriji do 48 kg pošto je u finalu Evropskog kupa poražena od dve godine starije Luis Peti iz Belgije. Medalju u Niš doneo je i Igor Vračar koji je bio treći u konkurenciji preko 100 kg.

    detaljnije
  • Nemanja Stankovic i mihailo Ćirić

    Bronza za niškog džudistu na Evropskom kupu

    Takmičar Džudo kluba Kinezis iz Niša Mihailo Ćirić osvojio je bronzanu medalju u kategoriji do 90 kg na Evropskom kupu u Dubrovniku. 23-godišnji Nišlija je jedini predstavnik Srbije koji se vraća sa medaljom oko vrata sa važnog takmičenja održanog u Hrvatskoj.

    detaljnije
  • Kinezis

    Džudisti Kinezisa najbolji u Srbiji

    Na Otvorenom prvenstvu Srbije za seniore, u konkurenciji 187 takmičara iz 41 kluba, borci Džudo kluba Kinezis iz Niša osvojili su 10 medalja i u ukupnom plasmanu zauzeli prvu poziciju, ispred favorita Crvene zvezde i ODžK Beograda. Sa dve zlatne, pet srebrnih i tri bronzane medalje džudisti Kinezisa su još jednom pokazali svoju nadmoć u državi. Drugi predstavnik Niša, Džudo klub Niš osvojio je dve bronzane medalje.

    (1) detaljnije
  • VAK_7208

    Staša Gejo četvrti put najbolji sportista Niša, Piksi sportska ličnost

    Drugi put uzastopno, četvrti put ukupno, Staša Gejo je najbolji sportista Niša, odlučio je žiri na Izboru sportiste godine Niša. Za najbolji kolektiv izabran Džudo klub Kinezis, a najbolji mladi sportista je njegov izdanak Igor Vračar. Dragan Stojković Piksi, selektor fudbalske reprezentacije, primio je nagradu "Sportska ličnost Niša", a zlatni vaterpolista Sava Ranđelović prvi "Sportski Gran pri".

    (14) detaljnije
  • džudo

    Zlatna i srebrna medalja za niške džudiste na Svetskom školskom prvenstvu

    Dvoje 13-godišnjih Nišlija našlo se na pobedničkim postoljima na Svetskom školskom prvenstvu u džudou koje se održalo u Beogradu u okviru Svetskih sportskih igara mladih - Anđela Simić osvojila je zlatnu medalju, dok se bronzana medalja našla oko vrata Vuka Nedeljkovića.

    detaljnije
  • Dzudo kluib Kinezis

    Juniori Kinezisa najbolji na Prvenstvu Srbije

    Univerzitetski džudo i sambo klub Kinezis je, nakon odličnog skora na Regionalnom, dominirao i na Prvenstvu Srbije za juniore održanom u Beogradu, osvojivši prvo mesto u ukupnom plasmanu. U konkurenciji 163 takmičara iz 53 srpska kluba, Kinezis je nastupio sa 10 takmičara, osvojio pet medalja, od čega su četiri zlatna odličja.

    detaljnije
  • judo juniori

    Dominacija Kinezisa na Prvenstvu centralne Srbije za juniore

    Univerzitetski džudo i sambo klub Kinezis postigao je rezultat koji će teško biti ponovljen. Kao najbrojnija ekipa na Prvenstvu centralne Srbije za juniore uspeli su da zabeleže perfektan skor i ostvare preko 25 pobeda i nijedan poraz.

    (4) detaljnije
  • Džudo klub Kinezis, Otvoreno prvenstvo Srbije

    Džudisti Kinezisa još jednom pokazali da su među najboljima u Srbiji

    Na Otvorenom prvenstvu Srbije za seniore u Beogradu takmičari Džudo kluba Kinezis iz Niša osvojili su sedam medalja. Niški klub je ovim rezultatom osvojio drugo mesto u konkurenciji muškaraca i treće u ukupnom klupskom plasmanu, a najbolji je od svih timova iz centralne Srbije.

    (2) detaljnije
  • dzudo klub nis 2, foto marko jovanovic

    Džudo klub Niš osvojio Prvu ligu i postao superligaš

    Posle 30 godina Džudo klub Niš je osvojio prvo mesto u Prvoj ligi i tako se našao u društvu superligaša. Niški borci su na takmičenju u beogradskoj sali "Šumice" ostvario svih pet pobeda nad protivnicima u Prvoj ligi i zasluženo obezbedio plasman u elitu.

    (4) detaljnije
  • kinezis

    Džudisti Kinezisa najbolji i na Prvenstvu Srbije za juniore

    Nakon osvajanja pehara za najbolju ekipu na Prvenstvu Srbije za seniore, Univerzitetski džudo klub Kinezis je ponovio taj uspeh jer je sa 10 medalja bio najbolji klub na državnom šampionatu za juniore u Beogradu. Niški borci osvojili su jednu zlatnu medalju, pet srebrnih i četiri bronzane.

    (2) detaljnije
KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: