Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:11, 9. 12. 2016.

| Sport

Da li će košarkaški teren na Filozofskom biti obnovljen?

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
Hoće li se na Filozofskom ponovo čuti zvuk košarkaške lopte?; foto: K. B.

Košarkaški teren koji je postojao 65 godina, na kojem su igrale košarkaške veličine poput Saše Đorđevića i Žarka Paspalja definitivno ima značaj tako da bi njegov povratak bio značajan i za grad Niš, i za mlade sportiste i za košarku, istakao je potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije Igor Rakočević na panel-diskusiji o “povratku” kultnog igrališta.

Projekat za revitalizaciju terena koji je sada parking postoji, Kancelarija za mlade u Nišu dobila je od Ministarstva za sport 1,2 miliona dinara da ga sprovede u delo, ali postoji problem jer je suvlasnik zemljišta Filozofski fakultet u Nišu, koji na tom mestu planira izgradnju objekta.

Podršku za vraćanje terena pružio je i Grad Niš, potvrdio je gradski većnik za sport Branislav Kačar.

Hoćemo da uložimo sredstva, ali imamo problem, jer je to parking. Grad želi da ponudi alternativu Filozofskom fakultetu i izmesti parking na drugu lokaciju. Profesori sa ovog fakulteta pominju razne gradnje na tom prostoru, ali se za 10 godina ništa nije izgradilo - istakao je on.

On je dodao da nije tačno da je vlasnik zemljišta samo fakultet, već da je to i državno zemljište.

Za povratak ovog košarkaškog igrališta zalaže se i Košarkaški savez Srbije, a potpredsednik čelne srpske košarkaške organizacije Igor Rakočević kaže da bi njegovim “oživljavanjem” svi profitirali.

Definitivno ima značaj povratak terena koji je postojao 65 godina i na kome su igrale legende košarke poput Saše Đorđevića i Žarka Paspalja. Takve tekovine moraju biti sačuvane, a to bilo od velikog značaja i za mlade sportiste, i za grad Niš i za košarku uopšte - poručio je on.

Na ovoj panel-diskusiji nije bilo predstavnika Filozofskog fakulteta, iako su, prema rečima predsednika Regionalnog košarkaškog saveza Istočna Srbija Uroša Parlića, pozvani da dođu.

Lično sam na njihovu mejl adresu poslao poziv, a zašto se nisu odzavali, ne znam - kazao je on.


Dekanica Filozofskog: Niko nas nije zvao

Kao razlog sa nepojavljivanje na ovaj skup, dekanica Filozofskog fakulteta Natalija Jovanović navela je da niko iz ove ustanove nije pozvan na panel-diskusiju.

Saznala sam iz medija da se danas održala. Mislim da je takvo ponašanje urušavanje autonomije Univerziteta, stvarno ne znam šta drugo da kažem. Nikada na adresu fakulteta nije stigao nijedan papir vezan za ovu temu - kazala je ona.

Ona je dodala da ne vidi nijedan razlog zašto bi baš na ovom mestu ponovo bio izgrađen košarkaški teren.

U neposrednoj okolini je fakultet, dve gimanzije, Sud. Zamislite na šta bi to ličilo da sa tog mesta dolazi buka i navijanje. Naši studenti su drugačije orijentisani, imamo gorući problem sa brojem učionica i mesta, pa se predavanja održavaju i subotom i nedeljom, a radnim danima do 10 sati uveče, tako da naša razmišljana idu u tom pravcu - istakla je Jovanovićeva.

Ona je na kraju rekla da je nekada bilo logično postojanje ovog terena, kada je Fakultet sporta i fizičke kulture delio ovaj prostor, ali da je popularni DIF iseljen pre 10 godina, tako da sada nema nikakvog rezona da se ovaj teren revitalizuje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • prof dr CVETKO prvi

    21:17 // 11. 12. 2016.

    Nekada je za uchenje bila potrebna samo jedna sobica , zakupljena od gazde ili gazdarice, i fakultet se zavrshavao sa samo 3 ispitna roka !
    Neka mi bude oproshteno , ali je tako bilo !
    Vezhbe i predavanja su bila obaveza a svi sportski tereni su bili puni i chekalo se da se dodje na red ...
    Nikome nishta nije smetalo a danas ...
    Kako god bilo , studenti - borite se za svoja prava i uchite !

    • Smart_talk

      21:36 // 11. 12. 2016.

      Zbgo punih terena a praznih ucionica i zavrsavanja faxa sa samo 3 ispitna roka se ova drzava i drustvo nalazi ovde!
      Svi sposobni i uspesni, masu diplomama....a cekalo se u red da se dodje na teren...
      Correlation for faks za tri roka uz sportski teren vs sposobnost za kvalitetan rad u daljem zivotu = 0!

    • Bllsht

      09:20 // 12. 12. 2016.

      Zato sto si tako završavao faks sato sad ne umes da pišeš. To me iritira. Inače si sve ostalo u pravu...

  • Milj

    19:07 // 11. 12. 2016.

    Naravno da smo protiv ovog! Umesto da nam se obnavljaju amfiteatri, ucionice, biblioteka nekome je palo na pamet da obnavlja terene. Ovaj novac moze da se ulozi u mnogo kvalitetnije stvari.
    Mi smo FILOZOFSKI fakultet, a ne DIF.

    • milena

      20:39 // 11. 12. 2016.

      Mi roditelji tom fakultetu dajemo tolike novce da je za sve ove god mogao da izgradi ne objekat vec citav kompleks sa novim nastavnim prostorom, zasto nije? Nikoga nisu pitali kada su teren pretvorili u parking iako je bio kultno mesto na kome smo se mi okupljali, imali sastanke, navijali za nase drugove kada su se igrale utakmice, ostajali satima posle nastave da se nadigravamo.

  • Студент

    18:30 // 11. 12. 2016.

    Град Ниш и Канцеларија за младе нису направили анкету на Филозофском факултету међу студентима. Нико нас није питао шта нама то треба? Нама драги политичари требају нове учионице, треба нам већа читаоница! Ми на предавања идемо и суботом и недељом, распоред нам је катастрофа због мањка простора, немамо ванредне рокове због простора. Сви терени у граду су пусти, у овом делу града има још 3 терена.

    • Jovan

      20:17 // 11. 12. 2016.

      Dragi kolega, poznata mi je situacija kada razocaran napustam citaonicu jer nema slobodne stolice, ali diskusija ide u pogresnom smeru. Nama treba teren jer smo sve vise troma i gojazna nacija,jer nas sa terena pored neretko sklanjaju nastavnici koji na njima drze casove fizickog, zato sto je zdravlje podjednako vazno kao i obrazovanje.Bar neki oblik povratka fiskulture na fakultete bi bio sjajan

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: