Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:45, 3. 6. 2023.

Dan kada je Niš slavio sa Radničkim - 61 godina od ulaska u Prvu ligu

Radnički 1962. godine Fudbaleri koji su 3. juna 1962. godine uveli Radnički u Prvu ligu Jugoslavije; foto: arhiva Miodraga Kneževića

Pre tačno 61 godine, 3. juna 1962. godine, prvi put u svojoj dotadašnjoj istoriji Radnički iz Niša obezbedio je plasman u najjaču jugoslovensku fudbalsku ligu. Pobedom od 5:4 nad Vardarom u Skoplju, nakon 1:1 u Nišu, Radnički je ostvario najveći uspeh do tada. Nakon vesti o plasmanu u Prvu ligu građani su preplavili niške ulice, zaustavili gradski saobraćaj i dočekali svoje ljubimce da zajedno slave istorijski datum. Dok se neki sećaju prvog velikog uspeha, današnja ekipa Radničkog čeka odlučujući meč o ostanku u eliti.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Acke

    09:46 // 3. 6. 2023.

    Ko zna šta je tada bilo, a mi znamo šta će da bude danas...bolje da odmah predju u srpsku ligu, toliko vrede. Nezalaganje, snaga i izdržljivost do 65. minuta, pa deco imate sansu da odete u svet i uzmete neki dinar a vi manekenišete po terenu...sledeće godine manekenisanje u rangu ispod, a evropski klubovi samo na kablovskoj. BRAVO za upravu

  • tony

    09:47 // 3. 6. 2023.

    ... sve upropastila u Nišu, uništila je i Radnički, grad se raspada, ništa ne funkcioniše, posle svake malo jače kiše je potop

  • nišlija

    10:39 // 3. 6. 2023.

    da Radnički osvoji titulu, ne verujem da bi bilo ovoliko na ulici kao tada. došli su neki sa strane i više vole tuđe klubove. tako vaspitani. pretužno

  • I sutra ćemo da slavimo

    12:50 // 3. 6. 2023.

    Što smo neki nezahvalni ljudi. Pa i sutra slavimo plasman u "Prvu" ligu kao i pre 61 godinu. Samo umesto s Vardarom derbi Juga će biti "z Dubočicu".

    • Dule

      13:56 // 3. 6. 2023.

      S Indiju iz Indjiju.

  • Pp

    13:09 // 3. 6. 2023.

    Sad će da slavimo ispadanje!

  • Var tehnolog

    21:51 // 3. 6. 2023.

    Svim niskim medijima, ostalo je da se bave istorijom, nostalgijom ! Gospodjo Jocic, mozete da preimenujete ovu rubliku u "individualni sport" ! Kolektivni , vrhunski, vise ne postoje ! Desi se vecim klubovima u svetu, da ispadnu, imaju lose periode ali da budu pokradeni i da sluze za pranje novca od sumnjivih poslova, nije bilo slucajeva ! Ako ih bude, kriminalisticka policija preduzima istragu !

  • Dragana

    22:17 // 3. 6. 2023.

    Bakljaši su to baš lepo obeležili ispred kradonalelnice.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: