Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:06, 4. 5. 2022.

| Sport

Danilo Grujić: Radnički oštećen za očigledan penal, sve čine kako bi niški tim ostao bez Evrope

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
Danilo Grujić
Za Grujića Puškarićev prekršaj nad Mitrovićem očigledan penal; foto: Privatna arhiva

Meč 34. kola Superlige između Čukaričkog i Radničkog završen je nerešenim rezultatom 0:0, a utakmicu je obeležila sporna situacija u 85. minutu utakmice, kada je igrač tima iz Niša oboren oko linije šesnaesterca. Nakon konsultacije sa VAR sobom, sudija Đorđe Maksimović nije pokazao na belu tačku, što za nekadašnjeg internacionalca Danila Grujića predstavlja brutalnu krađu na štetu Radničkog.

U VAR sobi sedeo je Nenad Minaković, a nakon nekoliko minuta pregledavanja snimka, odlučeno je da prekršaj Puškarića nad mladim Mitrovićem bude okarakterisan kao slobodan udarac. Grujić ističe da je odluka sudija sramotna, kao i da se vidi jasna namera da se Radničkom ne dopusti plasman u evropska takmičenja.

Postupanje sudije Đorđa Makismovića i onih sudija u VAR sobi je sramota za sve fudbalske sudije i za srpski fudbal. Ovakvo neprofesionalno ponašanje nije samo oštetilo Radnički, već je sve fudbalske sudije, koji su najvećim delom pošteni profesionalci, uvaljalo u blato i žabokrečinu. Krajnje je vreme da se u Srbiji i srpskom fudbalu pokrene pitanje odgovornosti za donete odluke, posebno u Sudijskoj komisiji. A zbog svih sudijskih grešaka kojima je tokom ove sezone nanete šteta Radničkom, koje deluju organizovano i unapred planirane, stičem utisak da nekome Radnički smeta i da se čini sve kako bi ostao bez izlaska na evropsku scenu - kaže Grujić.

Dodaje i da se i u televizijskom prenosu na oba usporena snimka jasno videlo da je prekršaj unutar šesnaesterca, pa postavlja pitanja šta se to toliko gledalo u VAR sobi, ali i zašto nema reakcije iz FSS-a.

Ako postoji uverenje iz Fudbalskog saveza Srbije da fudbal mora da se igra isključivo u Beogradu, onda je trebalo da o tome obaveste klubove iz ostalih delova Srbije. Prečesto ponavljanje ovakvih situacija koje uvek rezultiraju odlukama na štetu Radničkog, jasno ukazuje da je reč o nečijoj nameri, a nikako greškama i slučajnostima. Poražavajuće je što nema ni adekvatne reakcije Filipovića, niti Šurbatovića, koji bi morali da sankcionišu ovakvo ponašanje. I na kraju šta Radnički može da uradi, kome da se žali? Da samo izraze nezadovoljstvo bili bi kažnjeni, a očigledno da neko samo taj trenutak i čeka. Sistem je loš i treba ga promeniti - rekao je Grujić.

Remijem između Čukaričkog i Radničkog tim sa ”Čaira” ostao je na deobi 4. mesta sa ekipom Voždovca, a odmah iza njih sa 3 boda manje nalazi se TSC.

Podsetimo, Danilo Grujuć oglasio se i nakon utakmice u Kupu između Crvene zvezde i Radničkog, kada je aktuelni šampion nakon penala prošao dalje, a nekadašnji sudija je tada istakao da se na stadionu ”Rajko Mitić” dogodio veliki skandal.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Naissus

    18:14 // 5. 5. 2022.

    Je li, Grujo, koliko si "zvezdanaesterca" dosudio u svojoj karijeri da bi sada bio kompetentan da o tome govoris?? Prebroj se najpre pa onda ....

  • Razbibriga

    19:39 // 4. 5. 2022.

    Uvazeni Daco, sve si tacno rekao, samo nisi KO sve cini da Radnicki ne udje u Evropu ! Ocigledno ne smes ,daj imena, organizaciju, pa u tome je stvar , sto ovde nepismeni i zadrigli lupetaju ako se govori istina, pa proglasavaju one ,koji vole klub a protiv su uprave koja saradjuje sa takvima, za mrzioce kluba ! Imena a ne " neko" !

  • Nikola

    18:34 // 4. 5. 2022.

    Penal je bio 100 posto, ali ovaj policajac ne sme da priča o tome. Neka se seti samo utakmice Pirot-Trayal. Ovo sto smo doživeli na Banovom brdu je mala maca za to

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: