Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:07, 15. 1. 2016.

| Sport

Darko Đukić o EP: “Atmosfera odlična, nema više zvezda”

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
490x370-darko-djukic-reprezentacija.jpg
Đukić se nada dobrom plasmanu; foto: Aleksandar Đorović

Danas u Poljskoj počinje 12. Evropsko prvenstvo za rukometaše, a boje Srbije braniće i Nišlija Darko Đukić. Levokrilni rukometaš kaže da ekipa ima šansi da prođe dalje iako je voljom žreba završila u “grupi smrti”.

Srbija će u grupi A snage odmeriti sa domaćinom Poljskom, Francuskom i Makedonijom. Prva utakmica biće protiv domaće selekcije.

Mislim da možda možemo da iznenadimo Poljake, jer će oni osećati dodatno opterećenje zbog domaće publike. Najbitnija utakmica u grupi jeste protiv Makedonije i to moramo da dobijemo kako znamo i umemo. Pobeda u tom meču biće dovoljna za prolazak dalje - kazao je Đukić.

Izdanak niške škole rukometa zadovoljan je pripremnim utakmicama, u kojima je Srbija savladala i favorizovanu ekipu Mađarske, a o hemiji u ekipi ima samo reči hvale.

Najbolje partije na pripremnim mečevima odigrali smo protiv Mađara. Odigrali smo dve utakmice, jednu pobedili, drugu remizirali, a i tu drugu smo trebali da dobijemo. Atmosfera je zaista fenomenalna, nema više zvezda i zvezdica i svi jedva čekamo da počne prva utakmica - istakao je 21-godišnji rukometaš.

Ženska rukometna reprezentacija je doživela debakl na nedavno završenom Svetskom prvenstvu i ostala bez šansi za plasman na Olimpijadu, a Đukić kaže da rukometaši ne osećaju pritisak.

Otežavajuća okolnost jeste što vizu za Rio jurimo na Evropskom prvenstvu, koje je jače od Svetskog a i od same Olimpijade. Pritiska nema, svesni smo mogućnosti i dometa ekipe, mislim da možemo daleko da doguramo - zaključio je rukometaš Bešiktaša.

Prvensto Evrope kreće danas, a utakmica Srbija - Poljska na programu je u 20:30.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: