Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:55, 17. 12. 2016.

| Sport

Debakl Konstantina u Kruševcu za kraj 2016. godine

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
Nišlije i dalje bez pobede u prvenstvu; foto: Vanja Keser

Igrači niškog Konstantina pretrpeli su i 11. poraz u Košarkaškoj ligi Srbije, pošto su izgubili na gostovanju kruševačkom Napretku sa 85:68. Pitanje pobednika odlučeno je već sredinom druge četvrtine, kada su domaći vodili sa 30 poena razlike.

Najefikasniji u niškom timu bio je David Dojčinović sa 19 poena, a dabl-dabl učinak imao je Slaviša Bogavac sa 15 poena i 11 skokova.

U Napretku je najbolji pojedinac bio Marko Jeremić sa 18 postignutih koševa.

Nišlije su bile ravnopravan rival samo u prvih 7-8 minuta prve deonice. Tada je kruševački sastav pronašao odgovarajući ritam i uvodni period završio rezultatom 22:12.

U istom stilu nastavili su domaći košarkaši i u drugom kvartalu. Pogađali su sa svih pozicija, imali nekoliko raspoloženih pojedinaca, a naspram sebe rivala koji nije mogao da im parira ni u napadu, ni u odbrani.

Posle pogotka Dejvisa u 16. minutu Kruševljani su serijom 22:4 stigli do 30 poena viška (46:16) i već tada je bilo jasno da će bodovi ostati u Kruševcu. Na poluvremenu je na semaforu pisalo 51:28 za domaćina.

U drugom poluvremenu Napredak je bez problema održavao stečenu prednost. Nišlije su u jednom trenutku spustile deficit na -13 (75:62), a posle 40 minuta košarke kruševački sastav je slavio sa 85:68.

Kalendarsku godinu u Košarkaškoj ligi Srbije Konstantin je završio sa svih 11 poraza, pa je ubedljivo poslednji tim na tabeli, a narednu utakmicu odigraće 11. januara u Čairu protiv Sloge iz Kraljeva.

NAPREDAK - KONSTANTIN 85:68 (22:12, 29:16, 16:17, 18:23)

Hala sportova, Kruševac

Sudije: Uroš Nikolić (Beograd), Ivan Stefanović (Kraljevo) i Dejan Mizdrak (Valjevo)

Napredak: Dejvis 14 (9as), Dodić 4, Jeremić 18, Janjić 13, Glišić, Raičević 5, Miladinović 6, Milinčić 8 (7sk), Đorđević Marinković 13, Deletić 2, Mijajlović, Marković 2

Konstantin: Dojčinović 19, Gaćinović 11 (6sk, 5as), Kostić, Šišić 11, Anđelković, Stojanović 2, Simović, Anđelković, La. Živković 2, Bogavac 15 (11sk), Milojević, Lu. Živković 8

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Blackburn

    07:56 // 18. 12. 2016.

    Parlicu,domogao si se funkcije u KSS i ti i onaj neradnik Projevic,otkaci se Konstantina,da ljuidi koji hoce da rade,spasavaju klub od propadanja,dok jos ima sanse!

    • Sale

      16:16 // 20. 12. 2016.

      Koliko ja znam Parlic je na toj funkciji vec 2 godine a Projovic 6 meseci pa ne videh ni da ste im cestitali ili podrzali takve odluke ranije.
      Sada kada su ostali bez celog tima jer su im umanjena davanja iz grada uprkos svih uspesima u poslednje 3 godine !!!odmah dizes glavu ti I ostali kritizeri po zanimanju.Gde ste bili do sada, zasto niste dolazili na utakmice I odvojite tih 100 din dva puta

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: