Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:13, 15. 2. 2020.

| Sport

Dejan Milojević: Na kraju godine idem iz Mege, verovatno u Ameriku

Autor:Milica JovanovićIzvor:Južne vesti

Osam godina Dejan Milojević trener je KK Mega, ali na kraju sezone napušta klub i odlazi u Sjedinjene Američke Države, rekao je u emisiji 15 minuta. Ipak, MIiojević nije otkrio ime novog kluba i funkciju. Pre toga, kaže, čeka ga da sačuva Megu u ABA ligi i odvede reprezentaciju Srbije na Olimpijske igre, pošto je odnedavno pomoćnik selektora Igora Kokoškova.

Milojević je trener Mege bez prestanka još od 2012. godine. Klub je 2016. godine vodio do “Žućkove levice”, konstantno je bio u vrhu srpske košarke, ali je Milojević odlučio da je vreme za naredni korak i to "preko bare".

Ja idem iz Mege na kraju godine, to je sigurno i verovatno ću otići u Ameriku, to je isto prilično izvesno. Ne mogu da kažem gde ću da odem, zato što nije definisano i ne jurim, zato što imam preča posla, a to je da Mega ostane u ligi - otkrio je strateg,

Sem borbe za opstanak u ABA ligi, Milojevićevu ekipu čeka i polufinale Kupa Radivoja Koraća, koje će danas, 15. februara od 17 sati igrati sa Crvenom zvezdom u hali “Čair”.

U četvrtfinalu strateg je isključen, za šta kaže da mu ne ide na ponos, ali da je time i nehotice razmrdao ekipu, koja je posle tog događaja zaigrala bolje, slavila i zakazala novi okršaj sa Zvezdom.

Ne možeš da računaš da ćeš protiv Zvezde da pobediš. Zvezda je ekipa koju od 40 puta možemo jednom da pobedimo. Tako da, da li će večeras da bude taj jedan put, videćemo. Ali nada uvek postoji, to je draž sporta. Evo, videli ste sinoć zamalo Borac da iznenadi Partizan, a Partizan je kvalitetniji od Borca koliko je Zvezda od nas - priča Milojević.

Nakon slavne igračke karijere, Milojević je postao trener, a jedan od najvećih uspeha mu je što je 10 košarkaša oblikovao i poslao u NBA, od čega je 6 otišlo direktno iz Mege u najjaču košarkašku ligu na svetu. Najbolje od svih njih snašao se Nikola Jokić, koji će sutra zaigrati na NBA "All-star"-u.

Ja sam Jokiću samo otvorio vidike. Nikola je jedinstven, košarkaška inteligencija mu je verovatno u prvih 5 na svetu. Ja sam uživao u radu sa njim, jer meni kao treneru daje šansu da budem kreativan i da razne stvari probam. Sa Nikolom je bilo najlakše raditi, jer može svašta da uradi. To su prepoznali u Americi, nastavili su razvoj u pravom smeru i on je sada među najboljima na svetu - kaže trener Mege.

Milojević je rekao i da mnogo voli što se Kup Radivoja Koraća igra u Nišu, jer su hala i publika odlični i da se on pita da bi se u “Čairu” igralo i narednih 10 godina.

O kvalifikacijama za Olimpijske igre koje Srbiju očekuju naredne nedelje, saradnji sa Igorom Kokoškovim, očekivanjima koje (ni)je podgao Saša Đorđević, ali i “domaćim” temama poput centralizacije u košarci, Nišlije Andrije Marjanoviću, ali i timu sastavljenom od svojih bivših igrača koji bi se danas u “Čairu” suprotstavio Zvezdi i sigurno pobedio, pogledajte u emisiji Južnih vesti.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: