Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:24, 2. 2. 2018.

| Sport

Dejvis kup: Amerika vodi sa 2:0, Izner pobedio Lajovića

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
dusan-lajovic-dejvis-kup-nis-februar-2018-foto-vanja-keser
foto: Vanja Keser

Nakon više od tri sata velike borbe Dušan Lajović nije uspeo da donese bod Srbiji u prvom kolu Dejvis kupa protiv Sjedinjenih Američkih Država pošto je Džon Izner u polupraznoj hali “Čair” slavio u taj-brejku rezultatom 3:2, po setovima 6:4, 6:7, 6:3, 3:6, 6:7.

Nije mnogo publike ostalo na drugom meču, ali oni ljudi koji su ostali pružili su veliku podršku Dušanu Lajoviću. Držao se naš teniser i u taj-brejku, ali je sigurnim servisima i igrom na mreži Amerikanac došao do prve meč-lopte koju je i iskoristio. U petom setu su teniseri osvajali gemove na svoj servis, nije viđen brejk, pa je došao i taj-brejk.

VAK-3475 foto: Vanja Keser

Izner je u Nišu ostvario i prvu pobedu na šljaci u pet setova, a najviše se oslanjao na servis, pa je zabeležio 24 poena sa servis-linije, ali je imao i 4 duple servis-greške.

Lajović je dobro počeo, osvojio gem na svoj servis, a uzvratio je Izner koji je nakon toga odmah uzeo brejk što mu je donelo prednost od 3:1. Ispostaviće se da je Amerikancu taj brejk bio dovoljan za osvajanje prvog seta jer nije bilo više brejkova. Izner je za 38 minuta poveo sa 1:0 u setovima.

VAK-3352 foto: Vanja Keser

Velika borba viđena je u drugom setu koji je trajao 51 minut, igrači su osvajali gemove na svoj servis. Izner je u ovom setu imao 8 as-poena, dok je naš teniser imao samo dva. To nije bio presudni faktor jer u taj-brejku je Lajović bio sigurniji i dobio ga sa 9:7.

Lajović je u trećem setu prvi dolaizo do brejk-lopti, ali ih nije koristio. Izner je svoju priliku iskoristio i poveo sa 4:1. Ispostaviće se da mu je to bilo dovoljno da održava prednost i na kraju dobije deonicu sa 6:3.

VAK-3544 foto: Vanja Keser

Nije se predavao naš teniser, pa je uzvratio istom merom. Uzeo je brejk sredinom seta, poveo sa 5:3 i u narednom gemu sigurnom igrom došao do izjednačenja u setovima (2:2).

Desilo se to da krenem da razmišljam šta on radi na riternu u taj-brejku gde je svaki bod bitan, smanjim brzinu prvog servisa, drugi samo ubacim, i to je onda bio lak poen za njega. Kada sve zavisi samo od par poena, tu očigledno treba nešto da promenim. Mislim da u ovom trenutku gledamo kako da sutra izvučemo bod jer od toga zavisi kako ulazimo u treći dan. Bitno je da sutra damo sve od sebe, visdećemo ko će igrati dubl, kako će se igrači odsećati i šta će selektor reći - kazao je Lajović posle meča.

Podsetimo, u prvom susretu Laslo Đere je poražen od Sema Kverija rezultatom 3:1.

Sutra je na programu dubl koji počinje u 15 sati, a najavljeno je da igraju Nikola Milojević i Miljan Zekić protiv Stiva Džonsona i Rajana Harisona.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Digitalna tvrdjava

    16:04 // 3. 2. 2018.

    Lepo je sto se ovaj mec protiv Amerike igra u Nisu, a reprezentacije Hrvatske u Osijeku protiv reprezentacije Kanade kako bi sklopili mozaik jer je tenis u drugom planu. Osijeku gradu gde se delila humanitarna pomoc gradjanima iz slepera, pa tako ovi susreti u Srbiji i Hrvatskoj dodju kao jedna vrsta pomoci. Hvala.

  • Aperkat

    05:05 // 3. 2. 2018.

    Zasto je hala poluprazna,doprineo je i strucni tim reprezentacije,koji je ,amaterski,najavljivao Djoleta,te oce,te nece,te mozda,a znalo se,za one koji prate tenis,da je nemoguce ,stici i biti spreman,s kraja na kraj sveta!
    Postovana Ljubice,zar ne mislite da izvestaji sa meca treba da sadrze i izjavu gostujuceg igraca i pobednika,pogotovu sto Ameri hvale Nis?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: