Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:14, 4. 2. 2018.

| Sport

Dejvis kup: Peđa Krstin doneo bod Srbiji

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
pedja-krstin-dk-nis-februar-2018-foto-vanja-keser
foto: Vanja Keser

U meču koji nema rezultatski značaj debitant u reprezentaciji Srbije 23-godišnji Peđa Krstin, 230. na ATP listi, pobedio je 50. igrača sveta Amerikanca Stiva Džonsona rezultatom 2:0, po setovima 6:1, 7:5. Na kraju, Amerika je sa 3:1 pobedila Srbiju u prvom kolu Dejvis kupa u Nišu.

Peđa Krstin će po lepom pamtiti Niš jer je tu ostvario možda najvredniju pobedu u karijeri. On je na debiju u dresu reprezentacije pobedio znatno iskusnijeg Amerikanca koji je dan ranije sa Rajanom Herisonom pobedio Milojevića i Zekića u dublu i doneo pobedu Americi.

hala-cair-tribine-dk-nis-februar-2018-foto-vanja-keser foto: Vanja Keser

Siguran je bio Krstin na startu meča, pa je odmah na svoj servis osvojio gem. Osvojio je tada i dva brejka, a jedini gem Amerikanac je osvojio za rezultat 5:1. Imao je Džonson priliku da osvoji i brejk, ali je Krstin sačuvao svoj servis i dobio prvi set sa 6:1.

Veća borba viđena je u nastavku. Odmah na početku drugog seta mladi srpski teniser je uzeo servis protivniku, pa je imao i priliku da pri rezultatu 5:4 na svoj servis obezbedi pobedu. Ipak, Džonson je uzvratio brejkom, ali je Krstin vratio istom merom i imao prednost od 6:5 i svoj servis.

dzonson-dk-nis-februar-2018-foto-vanja-keser foto: Vanja Keser

Vezao je četiri poena Krstin i na kraju iskoristio meč-loptu pošto je Džonson poslao loptu u aut.

Podsetimo, nakon prvog dana Amerika je povela sa 2:0 pošto je prvo Sem Kveri savladao Lasla Đerea sa 3:1, a potom Džon Izner Dušana Lajovića sa 3:2. Dubl je doneo odlučujući poen.

Duel u hali "Čair" obeležila je i poluprazna hala "Čair" i razočaranje srpske ekipe zbog takve slike.

Srbija ide u borbu za opstanak u Svetskoj grupi, a Amerika u četvrtfinale gde se sastaje sa pobednikom duela Belgija - Mađarska.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: