Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:54, 10. 2. 2012.

| Sport

Dejvis kup: Srbija vodi 2:0

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
DSCF8695
Viktor Troicki i Bogdan Obradović; foto: Marjan Nikolovski

Viktor Troicki pobedio je sa 3:1 Mihaela Rideršteda i time je naša Dejvis kup reprezentacija povela sa 2:0 protiv Švedske nakon prvog dana.

Prvog dana prvog kola Svetske grupe Srbija je ostavrila prvi cilj, a to je ostvari obe pobede u singlu. Nakon Jankove pobede i Viktor Troicki je uspeo da upiše važan bod Srbiji pošto je pobedio Mihaela Rideršteda rezultatom 3:1 (6:4, 6:3, 5:7, 6:3).

Viktor je prva dva seta dobio pošto je osvojio po jedan brejk, a u trećem je ispustio 4 meč lopte i priliku da ranije završi susret. Rideršted je spasio gem, uzeo brejk i potom još jedan gem i set. U četvrtom setu Viktor je zaigrao koncentrisanije i pri rezultatu 3:2 uzeo brejk i kasnije set lakše priveo kraju.

- Identičan je meč onom koji smo odigrali u Švedskoj prošle godine. Imao sam kontrolu u trećem setu, ali nisam iskoristio svojom krivicom. Svi su želeli da se što pre završi. Dao sam mu da se vrati, a on je to iskoristio. U četvrtom setu sam se vratio, Rideršted nije mogao da izdrži i zasluženo sam pobedio - rekao je Troicki.

Nakon meča, teniska selekcija Srbije i publika u hali Čair pevali su rođendansku pesmu Troickom koji je danas napunio 26 godina.

- Zahvaljujem se svima. Neverovatan je osećaj, naježio sam se. Nisam znao šta se dešava, cela hala je pevala, devojka mi ispisala poruku na video-bimu. Pamtiću ovaj poklon do kraja života. Nisam dobio nikada lepši. Najvažnije je da sutra dobijemo dubl i osiguramo pobedu - rekao je Viktor nakon meča.

I Viktor je iskoristio priliku da pohvali publiku.

- Sjajna je niška publika. Atmosfera je bila sjajna, a hala je fantastična - dodao je Viktor.

Sutra je na programu dubl meč, a početak je u 14h. Selektori su prijavili da će igrati Nenad Zimonjić i Janko Tipsarević protiv Johana Brunstorma i Roberta Lindšteda.

- Ostaje ta kombinacija. Janko je odigrao samo tri seta i oseća se dobro. Imaće veliki vetar u leđima jer vodimo 2:0. Viktor je rekao da želi da igra u nedelju jer mu treba priprema za Roterdam. Sigurno je da će i Dušan Lajović dobiti priliku da debituje - istakao je Bogdan Obradović.

 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Sunce

    13:30 // 11. 2. 2012.

    Zahvaljujem se teniserima što su došli u Niš kao i za pobedu. Ali! Naš proslavljeni Nole je obišao svet, došao u Beograd u najveći minus ove zime, i došao u Jagodinu po svoju ''figuru'' grad koji je samo pola puta do Niša i nije mogao da dođe! I evo sad ide za Kopaonik! Hvala mu!

    • anche

      18:41 // 11. 2. 2012.

      a nece se dovuce ni sutra?
      meni se ucini tatko mu dos'o, pa racunam nije ni on daleko...

  • anche

    12:43 // 11. 2. 2012.

    jeste, mnogo lepo. jos bi bilo lepse da su organizatori zbrinuli pusace u hali i obezbedili toalet papir!
    to sto oduzimaju vodu od posetilaca i prodaju papreno u hali je isto skandal, al' ajde da oprostimo - nemaju ni za wc papir!
    daleko si jEvropo, daleko...

  • Omladina PUPS-a

    00:38 // 11. 2. 2012.

    Na izlasku iz hale videh niške "političare". Jedan mi se javi i reče: "Pobedimo gi brate" Ja ga pitam: "U čemu"? On će: "Ma neznam kako se zvaše, al ja i žena sedemo džabe u ložu". Sad sam siguran - Srbi su nepobedivi.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: