Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:19, 9. 2. 2012.

| Sport

Dejvis kup: teniseri zadovoljni žrebom

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
IMG_0522
Teniseri Srbije i selektor Bogdan Obradović

Teniseri Srbije ističu da su zadovoljni žrebom za mečeve u hali Čair i očekuju pobedu i prolaz u četvrtfinale Dejvis kupa.

U Gradskoj kući u Nišu održan je žreb za mečeve prvog kola Dejvis kupa između Srbije i Švedske. U petak od 14h prvo igraju Janko Tipsarević i Filip Prpić, a nakon tog meča sastaju se Viktor Troicki i Mihael Rideršted. U subotu, 11. februara od 14h sastaju se dublovi, a u nedelju od 14h igraju prvo Tipsarević i Rideršted, a posle njih Troicki i Prpić.

Naši teniseri su bili nasmejani i vidno raspoloženi, a uloga favorita im ne smeta.

- Poželeo bih sreću teniserima. Bez obzira na rejting, ozbiljno ćemo prići mečevima i maskimalno ćemo se potruditi da ostvarimo pobedu - rekao je selektor Bogdan Obradović.

Mečeve otvaraju deveti igrač sveta Janko Tipsarević i Filip Prpić koji je trenutno 1426. na ATP listi.

- Drago mi je što ću ja otvoriti mečeve. Tako mogu da isplaniram dan i nikog ne treba da čekam. Prpić ume da bude nezgodan. Imao je dosta povreda prošle godine, zato je i pao na ATP listi. Treba da uđem oprezno u meč - rekao je Tipsarević.

Sa druge strane, Prpić se ni malo ne plaši mnogo boljeg rejtinga našeg tenisera.

- Zadovoljan sam što ću baš ja otvoriti mečeve. U dobroj sam formi, imam puno samopouzdanja. Daću 110% posto svojih mogućnosti. Od prvog poena ću krenuti borbeno i verujem da mogu da pobedim - istakao je Prpić.

Nakon ovog duela, na teren u Čairu izlaze Viktor Troicki i Mihael Rideršted.

- Igrao sam protiv njega prošle godine. Znam kakav je igrač i zato treba da ozbiljno uđem u duel. Verujem da mogu da donesem pobedu Srbiji - rekao je Viktor.

Rideršted je trenutno 348. teniser sveta, ali ga razlika u bodovima na listi ne interesuje.

- Dobro smo se pripremali i spremni smo. Znam da smo niže rangirani od srpskih tenisera, ali potrudićemo se da odigramo što bolje. Mi smo došli da pobedimo - rekao je Rideršted.

Za subotu, 11. februar od 14h zakazan je dubl meč. Obradović je prijavio Nenada Zimonjića i Janka Tipsarevića, a selektor Švedske Tomas Enkvist je izabrao Johana Brunstorma i Roberta Lindšteda.

- Očekujem Janka u dublu da igra sa mnom. Lindšted će nositi švedski dubl. Ne znam da li su on i Brunstorm igrali zajedno i tu je naša prednost - rekao je najstariji član naše selekcije i trenutno 6. dubl igrač sveta Nenad Zimonjić.

Lindšted je na 10. poziciji dubl igrača i odlično poznaje Zimonjića.

- Tim može da se promeni do sat vremena pre meča i možda ne zaigra Tipsarević. Siguran sam da će igrati Zimonjić. Ali, mi ćemo igrati svoju igru i daćemo sve od sebe - rekao je Lindšted.

Priliku da se nađe među četvoricom odabranih u našem timu dobio je i Dušan Lajović koji će debitovati u Dejvis kupu.

- Voleo bih da povedemo sa 3:0 i da tako dobijem šansu. Ako dođe do toga, pružiću maksimum - rekao je mladi teniser.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: