Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:07, 12. 12. 2011.

| Sport

Delegacija Teniskog saveza posetila Niš

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
delegacija tss-a

Predstavnici grada Niša i Teniskog saveza Srbije razgovarali o organizaciji mečeva prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa. Delegacija ITF-a dolazi 15. decembra.

U Gradskoj kući gradonačelnik Niša Miloš Simonović je sa saradnicima ugostio predstavnike Teniskog saveza Srbije na čelu sa Dušanom Orlandićem, generalnim direktorom saveza. Oni su obavili jedan deo dogovora oko organizacije mečeva prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa od 10. do 12. febrauara 2012. godine kada će Srbija ugostiti Švedsku.

- Ovo je jedan od dva-tri sastanaka u nizu. Finalizirali smo detaje oko organizacije. U četvrtak dolaze predstavnici ITF-a koji će obići i halu Čair. Očekujemo da ITF odluči da Niš bude domaćin ovih mečeva. Ne postoje smetnje da se Dejvis kup održi u Nišu, zadovoljni smo svime. Gradonačelnik Niša se potrudio da obezbedi sve potrebno. Posle Beograda i Novog Sada dolazimo u Niš, koji je drugi grad u Srbiji. U ovom delu Srbije je veliki broj klubova i takmičara i nadam se da će postati tradicija da Niš bude domaćin Dejvis kupa i Fed kupa - rekao je Dušan Orlandić.

Naša teniska reprezentacija će 10. put igrati protiv Švedske, a Srbija vodi u pobedama sa 5:4. Poslednji put su se sastali u četvrtfinalu ove godine kada su naši teniseri u Švedskoj slavili sa 4:1. Na sajtu Dejvis kupa prvog i trećeg dana mečevi singla počinju u 15h, a drugog dana meč dubla startuje u 14h.

- Siguran sam da će ovo biti prvorazredni događaj za jugoistčnu Srbiju. Nadam se da će Nišlije imati prilike da vide naše i švedske tenisere. Niš će sigurno pokazati da će biti dobar domaćin. Pred nama je veliki izazov jer je tehnička organizacija ovakvog događaja veoma komplikovana - rekao je Miloš Simonović.

Srbija je ove godine izgubila u polufinalu od Argentine, a titulu su osvojili teniseri Španije. Niš će sledeće godine, pre tenisa, biti domaćin Evropskog prvenstva u rukometu, a krajem februara bi trebalo da organizuje završni turnir Kupa Koraća za košarkaše.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: