Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:05, 1. 3. 2019.

| Sport

Derbi juga Radničkom za rekord, Radniku za podstrek

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Radnički Radnik
U prvom susretu dva tima ove sezone Nišlije su slavile sa 2:1; foto: Vanja Keser

Ukoliko slavi u subotu, 2. marta Radnički će oboriti sopstveni rekord po broju vezanih pobeda u elitnom rangu takmičenja, dok će za surdulički Radnik ukoliko uzme “koji bod” na “Čairu”, kažu, biti veliki podstrek. Nišlije imaju skoro duplo više bodova i prednost domaćeg terena, ali složni su u oba tabora da su derbiji uvek neizvesni, a ovaj južnjački ima posebnu draž.

Rušili su već rekorde izabranici Nenada Lalatovića ove sezone, a sutra će možda “pasti” još jedan. Naime, to bi im bila sedma pobeda zaredom u Superligi, što bi oborilo rekord kluba starog skoro 96 godina.

Da je ovaj tim zaslužio da bude “zapisan zlatnim slovima” smatra Lalatović, dok za rivala kaže da ga je prijatno iznenadio, te da se radi o organizovanom timu, koji ispunjava sve zamisli njihovog trenera.

Voleo bih da na ovu utakmicu dođe makar hiljadu ljudi više nego inače, jer bi nam to puno značilo na putu ka pobedi. Teren još uvek nije u najboljem stanju, biće nam teško, publika sigurno neće moći da uživa u majstorijama, ali nam je potrebna podrška kako bi došli do tog trijumfa i po još jednom parametru ušli u istoriju kluba - rekao je Lalatović.

U prošlom kolu Surduličani su igrali protiv lidera Crvene zvezde, u ovom protiv drugoplasiranog Radničkog. I pored ubedljivih dosadašnjih partija dva tima, trener Radnika Milan Milanović kaže da on svaku utakmicu sprema fudbalere da idu na pobedu, te se nada da će osvojiti neki bod na “Čairu”, pošto su tesno ispustili tu priliku protiv Beograđana.

Neki put to znači i da se vratimo i da se branimo i da očekujemo da ćemo iz kontranapada da damo gol, ali uglavnom igramo da bismo uzeli bod, da bismo pobedili. Igramo protiv ekipa koje su prva i druga na tabeli, sada protiv Radničkog pretpostavljam da će igrači da daju maksimum da osvojimo neki bod u te dve utakmice, to bi nam bio veliki podstrek u daljoj borbi za plasman koji očekujemo ove godine - rekao je Milanović.

U Radničkom se očekuje da će na teren sastav koji je započinjao i prethodna dva prolećna superligaška meča: Ristić, Todorovski, Pankov, Crnomarković, Đorđević, Bondarenko, Drinčić, Grbić, Kojašević, Ranđelović i Haskić. Iz surduličkog tima izostaće Zoran Danoski, koji se povredio na meču sa Crvenom zvezdom.

Ulaznice se mogu nabaviti danas na biletarnici hale “Čair”, a sutra i na stadionu. Cene su standardne - 150 dinara za jug, 300 za zapad i istok, dok oni koji bi da sede u loži moraju izdvojiti 1.500 dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: