Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:43, 27. 4. 2016.

| Sport

Derbi juga u četvrtak na Čairu

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
490x370-darko-bulatovic-i-filip-stojanovic.jpg
Prva utakmica ove sezone na Čairu završena je nerešenim rezultatom 1:1; foto: Vanja Keser

Fudbaleri niškog Radničkog i surduličkog Radnika sastaće se u 3. kolu plej-ofa u četvrtak 28. aprila na Čairu u 18 sati.

Oba tima igraju sezonu za ponos, jug Srbije predstavljaju sa dosta uspeha što najbolje oslikava trenutno stanje na tabeli - niški je na 5. mestu sa 26 bodova, a Surduličani su jedno mesto niže na lestvici sa 25.

Zahvaljujući odličnim partijama i niški i surdulički sastav imaju realne šanse da 5 kola pre kraja obezbede mesto u kvalifikacijama za Ligu Evrope što dodatno daje težinu ovom meču.


Rastavac: Nema mnogo filozofije

Rastavac - Vanja Keser Zaustaviti ubojite kontre Radnika; foto: Vanja Keser

Posle tri uzastopna poraza, Radnički je u prethodnom kolu jednom od najboljih partija ove sezone savladao Voždovac (2:0), a trener niškog tima Milan Rastavac istakao da je u plej-ofu svaka utakmica podjednako važna i da će protiv Radnika njegovi izabranici morati posebno da obrate pažnju na jedan kvalitet protivnika.

Imamo značajnu utakmicu ispred sebe, jer smo u takmičenju gde je svaki bod značajan. Igramo protiv ekipe koja ima seriju rezultata iza sebe za svaki respekt. Njihova glavna odlika je ubojita kontra, pa pre svega treba zaštiti prostor iza zadnje linije, kako ga ne bi što brže ugrozili - rekao je on.

On je dodao da priprema za predstojeću utakmicu uopšte nije komplikovana i da će, osim Miloša Živkovića koji je dva meseca van stroja, svi igrači konkurisati za startnih 11.

Kroz igru moramo nametnuti dominaciju, da budemo strpljivi i agresivni kako defanzivno tako i ofanzivno. Iz takvih situacija možemo stvarati šanse i postižemo golove. U suštini, vrlo je jednostavan pogled na utakmicu i nadam se da ćemo nastaviti niz dobrih rezultata i osvojiti nove bodove - podvukao je popularni Mima.


Veselinović: Mnogobrojne povrede kvare dobru atmosferu

Miloš Veselinović - fk-radnik.com Bez šestorice igrača na Čairu; foto: fk-radnik.com

Surdulički fudbaleri odličnim izdanjima iz nedelje u nedelju iznova potvrđuju da je surdulički fudbal u ekspanziji i da Radnik kao klub vrtoglavo raste.

Iz Surdulice su sam plasman u plej-of okarakterisali kao rezultat koji je premašio očekivanja od debitantske sezone u superligaškom društvu a pobedama nad Voždovcem (2:1) i Vojvodinom (1:0) i Evropa nije nedostižna.

Jedan od najzaslužnijih za istorijske rezultate Radnika svakako je šef stručnog štaba Miloš Veselinović, koji je u najavi utakmice sa Radničkim rekao da dobru atmosferu kvare neplanirane povrede čak petorice, šestorice igrača.

Miloš Milovanović, Miloš Stanković, Filip Stojanović, Aleksandar Gojković i još jedan ili dvojica fudbalera neće biti u sastavu u Nišu. Žao mi je zbog toga, jer smo bili u dobrom seriju, ali verujem da će momci koji budu bili u sastavu umesto njih izneti teret utakmice na najbolji način - istakao je on.

On je izneo niz pohvala na račun Nišlija.

Izuzetno poštujem igrače i trenera Radničkog. Mislim da su u dobrom naboju, jer su protiv Voždovca odigrali jako kvalitetno. Ovo im je drugi meč u nizu kod kuće, pa bi im dobar rezultat otvorio put ka Evropi, ali bi i nama, pa očekujem lepu fudbalsku predstavu - kazao je Veselinović.

Ulaznice za utakmicu biće prodavane na biletarnici hale Čair i istočnoj tribini stadiona, i to na dan meča po cenama od 100 dinara za južnu, 200 za istočnu i zapadnu, dok je za ložu potrebno izdvojiti 600 dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • shaft

    19:59 // 28. 4. 2016.

    @Darko-mani stare novine,nego vidi kad je Radnicki osnovan a kad si ti rodjen!Od tebe istorija fudbala ne pocinje!A,tog Tonceva,zajedno sa Radanom,vodi kuci!

  • Realan covek

    14:39 // 28. 4. 2016.

    Ova utakmica nam je prekretnica za LE,ako dobijemo otvara nam se put,ako izgubimo gasi se nada.Ide nam na ruku sto zadnje kolo igramo sa CZ kuci,oni ce sigurno poceti tekmu sa klincima jer su overili titulu.PFC da otkinemo bod(ako je realno)od Cuke gubimo i Borcu X

  • Darko

    12:16 // 28. 4. 2016.

    Toncev je bre mozak za ove nase politicare.On ima svoje pare a i gradski budzet,a ovi nasi samo Nase gradske budzetske pare.Niko da se uhvati za svoj dzep.A pogotovu ovaj Kacar koji je valjda Podpredsednik i njgov MENTOR Bulatovic ti nisu igracima iz svo dzepa dali ni za limunadu.A to sto neki pricaju sta je nekada bilo.STARE NOVINE SE NE CITAJU.Znaci UPRAVO HVATAJ SE ZA DZEP.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: