Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:11, 2. 3. 2024.

| Sport

Derbi juga u nedelju u Nišu - Radnički dočekuje Radnik

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Radnički
Nedelja, dan za "derbi juga"; foto: Jelena Mišić

Nakon dve vezane pobede fudbalere Radničkog očekuje duel sa surduličkim Radnikom, poslednjeplasiranim timom Superlige, a taj susret 23. kola elitnog ranga je u nedelju, 3. marta na stadionu "Čair". U niškom taboru se nadaju nastavku dobre serije, a iz komšijskog kažu da ih očekuje veliki izazov.

Trijumfi nad Javorom i IMT-om su iza igrača Radničkog pa su sada posvećeni samo narednom rivalu - Radniku iz Surdulice, kaže Nikola Trajković, trener niškog tima.

Probaćemo da sve materijalizujemo. Mislim da bi pobeda bila veliki vetar u leđa za nastavak prvenstva i da bi mnogo značila za samopouzdanje ovoj ekipi. Prethodne dve nedelje momci su fantastično radili, imali smo kadrovske probleme ali su oni od svega bili jači. Izgarali su na terenu i jednostavno, nema razloga da tako ne bude i u nedelju - kaže trener.

Trajković ističe da je Radnik tradicionalno težak protivnik Radničkom, bez obzira na pozicije na tabelama i trenutne forme.

Prateći rezultate iz prethodnih par godina, vidimo da su to uglavnom bile neizvesne i teške utakmice, lokalni derbi. Nama ne treba veća motivacija od toga da bi ova pobeda donela bodove koji nas uvode u mirnu luku. Zato sam pokušao da je pripremim kao i svakog drugog protivnika, naravno, kao i drugi imaju svoje kvalitete, prednosti ali i mane. Iskusan trener koji ih predvodi, igrao je u dva različita sistema prethodne mečeve. Pripremali smo se za oba, pripremićemo se i za treći, pa ćemo videti šta će sam meč doneti. Ako mi budemo pravi i na našem maksimumu, možemo da očekujemo 3 boda - dodaje Trajković.

Radničkom su dobri rezultati u prethodnom periodu pomogli da se popne na 12. poziciju, a Radnik je ostao na poslednjem mestu. Šef stručnog štaba Surduličana Dušan Đorđević kaže da su pokazali uspon u igri.

Svi se nadamo da možemo da rezultatski prođemo bolje, odnosno da počnemo polako da skupljamo bodove. Naravno, protiv Radničkog iz Niša to nije ni malo lako, jer je Radnički napravio jednu ozbiljnu ekipu, pogotovo u ovom zimskom prelaznom roku gde se pojačao sa nekoliko izuzetnih igrača. Vratio se i Nikola Trajković na poziciju šefa stručnog staba, tako da nas očekuje jedan ozbiljan izazov - "derbi juga", ali nadam se da se uz neka ponovljena izdanja, pogotovo kao posednja protiv Partizana, mogli da se nadamo nekim bodovima - rekao je Đorđević.

Utakmica je u nedelju, 3. marta od 13 sati, a ulaznice su u prodaji na blagajni na istočnoj tribini stadiona. Cene su 300 dinara za južnu, odnosno 500 za istočnu ili zapadnu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dejan

    12:28 // 3. 3. 2024.

    Domaće i balkanske kladionice imaće pune ruke posla...obraditi sve te uplate pred i u toku utakmice...

  • Roki

    10:56 // 3. 3. 2024.

    Nereseno.....0:0

  • Pantelejci će navijaju

    06:41 // 3. 3. 2024.

    Pola - pola

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: