Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:28, 12. 10. 2019.

| Sport

Derbi meč "južnjaka" u nedelju u Vranju

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
Derbi meč počinje u 15 sati
Derbi meč počinje u 15 sati; foto: A. Kostić

Derbi juga, ali i cele Prva lige ovog vikenda odigraće ekipe Dinama iz Vranja i Radničkog iz Pirota. Nakon neuspeha u prethodnom kolu, obe ekipe traže pobedu kako bi ostali u vrhu tabele.

Zbog utakmice kod kuće, ali i boljeg bodovnog učinka do sada, Vranjanci ulaze kao blagi favoriti u meč. Trener Dinama Radmilo Jovanović očekuje tešku utakmicu.

Oni su u sredini tabele, a da su pobedili prethodnu utakmicu bili bi u vrhu. To neće biti laka utakmica. Sve ekipe su slične i na sličnom nivou. U Zemunu smo igrali bez 5 važnih igrača, a sada su svi spremni i u funkciji - rekao je Jovanović.

Problem u realizaciji jasan je u igri Vranjanaca, a trener kaže da se tome svakodnevno radi na treninzima.

Obaveza špiceva je da postižu golove. Mi smo sredili odbranu i nešto vezni red. Treba više vremena da se realizacija poboljša, tu dolazi do izražaja individualni kvalitet igrača i to dolazi samo po sebi. Mi se nadamo da proradimo, radimo na tome - kaže trener.

Utakmica sa Dinamom dolazi u nezgodan trenutak za fudbalere Radničkog, nakon ostavke trenera Marka Vidojevića poraženi su na domaćem terenu od Kabela, a raspored utakmica sreda-subota ne ide na ruku Piroćanaca.

Vodojevićev pomoćnik Milan Ćirić predvodiće Piroćance i na ovom susretu i nada se pozitivnom rezultatu

Moramo da probamo da ubrzamo igru. Realizacija nije bila najbolja u poslednjim utakmicama, napravili smo dosta šansi, probaćemo da prevaziđemo taj problem - rekao je Ćirić.

Propozicije takmičenja predviđaju da pomoćni trener može ekipu predvoditi najviše 2 kola, a kako Ćirić nema potrebnu profi licencu, kako kaže sekretar kluba Dragan Janković, uprava kluba u potrazi je novim šefom stručnog štaba.

Ima desetak kandidata, pregovori su već počeli. Radnički je veliki klub i sugurno je magnet za trenere - kaže Janković.

Derbi susret 14. Kola Prve lige igra se u nedelju, 13. oktobra od 15 sati.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: