Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:00, 17. 3. 2021.

| Sport

Derbi opravdao očekivanja - Železničar i Partizan podelili bodove

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
Remi najrealniji rezultat derbija; Foto: M. M.

U pravom derbiju, utakmici punoj preokreta i naboja, rukometaši Železničara i Partizana odigrali su nerešeno u hali "Čair" 28:28 (16:15). Bod ekipi Partizana je doneo golman Trnavac koji je nekoliko sekundi pre kraja utakmice odbranio šut Milosavljevića iz velike daljine.

Obe ekipe su u utakmicu 4. kola Arkus lige ušle sa tužnim vestima. Ekipu Železničara sa klupe nije predvodio trener Đorđe Teodorović zbog smrti oca, pa su predsednik Pavlović i pomoćni trener Bokić danas preuzeli trenersku palicu. Sa druge strane i crno-beli tabor, ali i čitava rukometna javnost je uz predsednika Partizana Željka Perkunića koji se trenutno nalazi na respiratoru usled komplikacija sa virusom korona. To kao da je obema ekipama dalo dodatni motiv da na terenu prikažu rovovsku borbu.

Početak utakmice bio je izjednačen u rezultatskom smislu pošto je u 9. minutu bilo 5:5. Prvo vođstvo ekipa iz Niša stekla je nakon gola Pavlovića (7:6). Uspeli su igrači Železničara zahvaljujući Milosavljeviću u nekoliko navrata da dođu i do dva gola prednosti, ali su gosti uspevali da izjednače. Imali su šansu rukometaši iz Niša da odu na pauzu i sa tri gola prednosti, ali su ih tehničke greške u tome sprečile, pa se Lasica potrudio da njegov tim završi prvi deo sa minimalnim zaostatkom (16:15).

Uspeli su igrači Partizana da preuzmu vođstvo na trenutak u drugom delu, pre svega zbog isključenja Nišlija, ali i crvenog kartona koji je zaradio Trkulja. Velika borba za svaku loptu umalo da eskalira i u ozbiljniju tuču kada su po dva minuta kazne dobili Bojan Radivojević sa jedne, odnosno Lasica sa druge strane. Pri rezultatu 25:24 imao je Milosavljević priliku da donese svom timu prednost od dva gola, ali je njegov šut sa sedam metara završio iznad gola. Pet minuta pre kraj bio je egal - 26:26.

Do samog kraja obe ekipe su postigle još samo po dva gola, a kada je Petrović u poslednjem minutu sa crte savladao odličnog Trnavca, bilo je jasno da niška ekipa ima bar bod. Reagovao je Maksić tajm-autom, nacrtao akciju za Ivanovića koji je pogodio gol "Želje" za izjednačenje. Ostalo je na semaforu desetak sekundi, Milosavljević se podigao sa nekih 12 metara, šutirao jako i precizno, ali je Trnavac u stilu fudbalskih golmana doneo bod ekipi Partizana.

Nakon utakmice akteri su se složili da je remi najrealniji rezultat, ali je igrač Železničara Marko Milosavljević ipak bio razočaran podelom bodova i rekao da je njegov tim mogao i do celog plena.

Bila je ovo vrlo neizvesna utakmica, kao što su svi i očekivali. Mislim da smo sami krivi što nismo pobedili, jer smo u ključnim momentima pravili tehničke greške. Izostalo je strpljenje, kao i realizacija zicera, saopštio je Milosavljević.

Ovo je za obe ekipe prvi remi u plej-ofu, tako da Železničar sada ima skor od 1 pobede, 2 poraza i remi, pa se nalazi na 5. mestu sa 3 osvojena boda. Crno-beli imaju pobedu više i jedan poraz manje i nalaze se na 3. mestu sa 5 bodova.

Arkus liga se nastavlja već za vikend, a ekipa sa "Čaira" će svoj meč igrati u subotu protiv ekipe Rudara.

Arkus Superliga, 4 kolo: Železniačar - Partizan 28:28 (16:15)

Dvorana: Čair

Sudije: Đorđe Jevtić - Miloš Jevtić (Lazarevac)

Isključenja: Železničar: 14 minuta; Partizan: 8 minuta;

Igrač utkmice: Andrej Trnavac (Partizan)

Železničar: Matović, Bojan Radivojević, Arizanović, Stanojević 4, Petrović 1, Boris Radivojević, Ristić, Milosavljević 5, Anđelković 2, Spasić 4, Stanojević 6, Antić, Milovanović 2, Pavlović 4, Kocić (16 odbrana);

Partizan: Mihajlov, Dragović, Bajčeta, Lasica 5, Grubić, Varga, Ivanović 7, Trnavac (13 odbrana), Mandić 1, Mićić, Dimitrijević 3, Maksić 5, Petrić 5, Pižurica, Bojanić 2, Nešić;

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: