Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:12, 18. 5. 2021.

| Sport

Dinamo Vranje čeka kaznu i poručuje: Neko je odlučio da nas izbaci iz Prve lige

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
dinamo
Od Superlige do Srpske lige; foto: Lj. F.

Nakon odluke da zbog, kako smatraju, katastrofalnog suđenja u meču sa Radničkim iz Sremske Mitrovice, napuste teren u 54. minutu utakmice, fudbaleri Dinama ostali su bez šansi da i naredne godine igraju u prvoligaškom društvu. Dok čekaju sankcije lige i FSS-a, iz kluba kažu da su stvari krenule po zlu od onog trenutka kada su odlučili da ne sudeluju u nameštanju utakmica dok su bili članovi Superlige, a da je to samo nastavljeno u nižem rangu.

Pri rezultatu 1:1, a posle gola kojim je domaćin izjednačio, igrači Dinama su, u dogovoru sa upravom kluba, odlučili da ne nastave meč prošlog kola Prve lige. Deset minuta kasnije meč je prekinut.

Iako predsednik kluba Marko Antić nije prisustvovao utakmici u Mitrovici, ocenio je, kaže, nakon pogledanog snimka da je suđenje bilo skandalozno "po ko zna koji put na štetu Dinama". Suđenje glavnog sudije apostrofira kao razlog zbog čega su napustili teren.

Opet Milan Ilić, čovek koga su suspendovali iz Superlige. Odgledajte njegove poslednje 3 utakmice na kojima je sudio i baš takav nam sudi u možda odlučujućoj utakmici za opstanak. Sudije su to očigledno dobro odradile. Neki mediji su preneli da smo dali gol iz penala, pa onda su pisali da smo dali iz ofsajda...Imate snimak na Jutjubu sve možete pogledati, dali smo čist gol. Možete videti kakve smo kartone dobijali od samog starta - kaže Antić.

Predsednik vranjskog kluba kaže da su igrači, koji kako objašnjava to mogu potvrditi, čuli kod vodećeg gola Vranjanaca da je sudija Ilić hteo sam da poništi gol, rekavši da je ofsajd. dinamo Konferencija Vranjanaca; foto: Dinamo Vranje

Prokomentarisao je kada smo poveli, "Au šta ćemo sada?“, što sve navodi na to da je neko njega poslao kao i svih ovih godina od kada je Dragan Antić Recko krenuo u Superligi protiv sudija, nakon jedne od utakmica. Da nismo hteli da nameštamo utakmice i tu utakmicu, da nismo hteli sa njima da radimo nameštanje utakmica i tada je sve krenulo. Tada su odlučili da izbace Dinamo iz Super lige i uspeli su. A onda su nastavili i Prvoj ligi Srbije i evo ih. Skoro identičan scenario kao u Superligi, videli ste suđenje u Inđiji kada je bila odlučujuća utakmica. Slična situacija - ocenjuje predsednik Vranjanaca.

Do kraja je ostalo da se odigra još jedno kolo u sezoni, koju su pored poslednjih dešavanja iz Mitrovice obeležile i kažnjavanje Borca i Jagodine oduzimanjem po 6 bodova zbog toga što su "ugrozili i povredili integritet fudbalskih utakmica Prve lige Srbije".

Kritike na suđenje čule su se nakon brojnih mečeva, a fudbaleri Radničkog iz Pirota su sedenjem na terenu protestvovali protiv sudijskih odluka u meču sa Trajalom, a glavnog sudiju su nakon završetka utakmice ispratili ironičnim aplauzom.


Zajednica klubova: Podići nivo profesionalizma i funkcionisanja klubova

Da je napuštanjem terena i odbijanjem da nastavi utakmicu fudbalski klub Dinamo prekršio pravila i propozicije takmičenja, saopštenje je Zajednice klubova Prve i Superlige, a odluku o registraciji ovog meča doneće direktor takmičenja nakon uvida u kompletne izveštaje službenih lica sa ove utakmice.

Ono što je važnije od same registracije navedene utakmice jeste nedopustiv i krajnje neprimeren postupak ekipe FK Dinamo koji direktno ugrožava integritet takmičenja Prve lige Srbije. Nesporno je da ovakvi postupci, koji su u direktnoj suprotnosti sa svim sportskim principima, najviše govore o onom ko ih je učinio, nanoseći ogromnu štetu samom takmičenju i svim njegovim učesnicima - saopštavaju iz Zajednice klubova.

Osuđuju postupak rukovodstva i stručnog štaba Dinama koji je, kako saopštavaju, apsolutno van svih profesionalnih, moralnih i sportskih normi.

Verovali smo da će iskazana tolerancija prema ranijim negativnim postupcima FK Dinamo dati rezultat u razumevanju sopstvenih grešaka, što očigledno nije bio slučaj. Ne možemo a da ne istaknemo da ponašanje pojedinih klubova Prve lige Srbije tokom završnice sezone pokazuju nezrelost i amaterizam, koji pod velom svoje interne borbe uništavaju sve opšte i zajedničke interese. Bez pokušaja analize sopstvenih slabosti i mana, razloge za neuspeh konstantno traže u nekom drugom - stoji u saopštenju Zajednice.

Dodaju da će na kraju takmičarske sezone analizirati sve učinjene propuste i zahtevati hitno uvođenje sistema licenciranja za takmičenje u Prvoj ligi Srbije, kako bi se, objašnjavaju, nivo profesionalizma i funkcionisanja klubova podigao na viši stepen.

Podsetimo, pre samo dve sezone Dinamo je igrao Superligu, a naredne sezone će se takmičiti, ukoliko ne bude drastične kazne, u trećem po rangu takmičenju u zemlji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Razbibriga

    16:43 // 18. 5. 2021.

    Znamo ,tu pricu, vec je dosadna ! Ko je to "neko" ?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: