Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:40, 30. 11. 2018.

| Sport

Dinamo dočekuje Radnički bez suspendovanih igrača

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Radnički dinamo
Radnički do sada sakupio 28 bodova, Dinamo 7; foto: Vanja Keser

Jedni u želji da nastave seriju bez poraza, drugi da prekinu niz izgubljenih mečeva - tako Radnički i Dinamo dočekuju svoj duel 18. kola Superlige. Utakmicu će Vranjanci i Nišlije igrati na Gradskom stadionu u Surdulici u subotu, 1. decembra od 18 sati.

Hladno vreme, termin odigravanja utakmice, te dimenzije terena ono su šta ne ide u prilog niškom sastavu. Strateg Radničkog Nenad Lalatović neće u ovom meču moći da računa na već duže povređene Sinišu Babića i Sašu Stojanovića, Đorđe Crnomarković je nesiguran, a dobro je što se vraća golman Mladen Živković, koji će putovati u Surdulicu.

Najviše se plašim ovakvih utakmica koje su unapred dobijene. Ovo je na neki način derbi juga Srbije, sigurno da će igrači Dinama dati svoj maksimum da uzmu bodove Radničkom. Oni imaju neke svoje kvalitetne igrače, pogotovu su gore jako kvalitetni, zadnja linija im je dosta visoka, dobri su na prekidu, ono je mali teren, treba da imate koncetraciju svih 90 minuta - priča Lalatović.

Cilj niškog sastava je prvo da na zimsku pauzu ode sa sadašnje 2. pozicije, a potom i da ostane na njoj do kraja. Sa druge strane, Dinamo je poslednji na tabeli i već dva meseca nije pobedio, a različitog odnosa snaga svestan je i jedan od prvotimaca koji su ostali u vranjskom klubu Danijel Gašić.

Znamo ko dolazi, Radnički je drugi na tabeli, znamo njihove kvalitete, nismo mi u mogućnosti nekome da pretimo, ali daćemo svi, ja se nadam, 100 % naših mogućnosti, pa da probamo da obradujemo naše navijače. Oni željno iščekuju da mi pobedimo, a nismo ih dugo obradovali. Znam da je kasno i da je hladno, ali ako je ikako moguće da dođu da nas bodre, da nam pomognu - ispričao je internacionalac.

Inače, iako je trebalo da svlačionice stadiona “Jumko” budu sređene do ovog meča, pomoćni trener ekipe Radmilo Jovanović rekao je da je za završetak radova ipak potrebno još 15 dana. Tako će za prvo “pravo” superligaško domaćinstvo Vranjanci ipak morati da čekaju povratak Superlige sa zimske pauze, odnosno sredinu februara.


“Pljušte” suspenzije, Zucović otišao iz kluba

Iako zvanične dokumentacije ili primedbi komesara koji su pratili utakmicu Dinama i Partizana, kaže direktor Superlige Vladimir Bulatović, nema, buru u redovima Vranjanaca izazvala je utakmica 17. kola Superlige, koju su sa 6:0 izgubili u Humskoj. Odmah nakon meča krivicu za poraz pomoćni trener kluba sa juga Srbije Radmilo Jovanović svalio je na golmana Uroša Đurića, a ubrzo je stiglo i saopštenje kluba kako je mladi golman suspendovan, a sa njim još i nekoliko igrača.

Sada je Jovanović otkrio ime još jednog kažnjenog fudbalera, u pitanju je desno krilo Lazar Đokić, a naveo je i da je štoper Jovan Zucović napustio Dinamo, te da će o sudbini još jednog odbrambenog igrača Nikole Đurića odlučiti Upravni odbor. Ipak, ostao je misteriozan kada je reč o još dvojici suspendovanih fudbalera.

Zucović nije više naš član, zato što on zna šta je radio, Đokić je suspendovan i još dva igrača, a pred Upravnim odborom je Nikola Đurić, da se donese odluka o njemu da li će da ostane u klubu ili da ode iz kluba - ispričao je Jovanović.

Ipak, na pitanje o tome zašto su svi oni suspendovani, Jovanović je rekao da ne treba on o tome da govori.

Nijedan igrač ne može da se igra imenom Dinama, jer je Dragan Antić uložio sebe i dao svoj sopstveni novac za ovaj klub. Evo sad, transparentno se ovde prave svlačionice sve se pravi, a neko od igrača da se igra ugledom kluba. To nećemo da dozvolimo, makar da ne postojimo kao klub. Ne može igrač da vodi politiku kluba i da on organizuje klub - kaže Jovanović.

Podsetimo, greške koje je golman Dinama Uroš Đurić napravio na utakmici između Vranjanaca i crno-belih isprovocirale su Jovanovića. Da obrazloži izjavu koju je dao po završetku meča o "završavanju nečije karijere", Jovanovića je pozvala Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • gari

    19:51 // 30. 11. 2018.

    Golman je kriv samo za prvi pogodak Partizana, za ostale golove je kriva celokupna odbrana Dinama !! Šta matretiraju golmana, još mu i prete... Te čobane iz uprave bih otpravio pravo u Niški KPD, na hladjenje jedno tri meseca, dok prodje zima, malo da čiste ulice od snega i leda !!!!! Kava banda...
    Ajmo Radnički, jedna "petarda", da ne pomisle da je sa Partizanom bilo "slučajno"!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: