Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:23, 4. 3. 2022.

| Sport

Dinamo iz Vranja zvanično napustio Srpsku ligu

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
dinamo
Do pre 4 godine igrali Superligu; foto: Lj. F.

Zbog loše finansijske situacije u klubu u koju su došli, kako saopštavaju, nakon odluke Grada o raspodeli budžetskog novca sportskim klubovima po kojoj je njima dodeljeno 6,5 miliona dinara, Upravni odbor Dinama iz Vranja doneo je odluku da njihov tim istupi iz takmičenja u Srpskoj ligi istok.

Kako je ranije i najavljeno, sada je i potvrđeno zvaničnom odlukom kluba. Čelnici kluba obavestitli su i Fudbalski savez regiona istočne Srbije o svojoj odluci, pa njihovi fudbaleri neće krenuti u nastavak prvenstva ovog vikenda.

Vranjski klub je prošle godine iz gradskog budžeta dobio 12,5 miliona dinara, a odlukom za 2022. godinu je ta suma propolovljena. Da je taj novac nedovoljan za takmičenje prvog tima i omladinskih selekcija, rekao je ranije Dragan Antić, pa je ta preraspodela budžeta za sport, ali i višegodišnje, kako ga naziva, iživljavanje nad klubom, dovelo do odluke da istupe iz Srpske lige.

Imajući u vidu trenutno finansijsku situaciju i ranga takmičenja u kome Dinamo Vranje nalazi, upravni odbor konstatuje da ne postoje uslovi za nesmetani nastavak prolećnog dela sezone, te iz tog razloga donosi odluku o prestanku daljeg takmičenja - odluka je FK Dinamo.

Odluka je doneta 4. marta, a iz FSRIS-a kažu da su primili odluku Vranjanaca. Sekretar regionalnog saveza Ivan Hadži Đorđević kaže da je to ozbiljan udarac za fudbalski jug.

Poslali su nam zvaničnu odluku da odustaju. Mi ćemo postupiti po propozicijama, a disciplinska komisija će odlučivati o narednim koracima - kaže Đorđević.

Dosadanji rezultati Dinama iz prvog dela sezone, prema propozicijama takmičenja, se brišu.

Inače, tim iz Vranja je jesenji deo prvenstva u Srpskoj ligi Istok završio na pretposlednjem mestu sa 7 bodova, a odlukom disciplinskih organa FSS-a, klubu su oduzeta 7 bodova za “zelenim stolom“.

Dinamo je osnovan u aprilu 1947.godine, a sezonu 2018/19 igrao je u Superligi Srbije, što je najveći uspeh kluba u njegovoj istoriji. Nakon ispadanja iz najvišeg ranga, Vranjanci su ispali i iz Prve lige Srbije.

Četiri godine od najvećeg uspeha u istoriji, doveden je u pitanje i opstanak kluba na "fudbalskoj karti" zemlje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ivan

    07:53 // 5. 3. 2022.

    Jel sad u Madjarsku ligu?

  • Da se ne zaboravi

    22:39 // 4. 3. 2022.

    Hvala predsediku Vucicu i SNS-u

    • Pepe l.tv. Niš

      09:37 // 9. 3. 2022.

      @DSNZ: Sada je i za ovo kriv AV. Kakav je to klub i uprava kada zavise samo od opštinskog kolača? Koliko su novaca doneli ti iz upravnog odbora u kasu kluba? Biti član upravnog odbora i udobne fotelje u klubu i ručka/večere posle utakmice je jedina stvar nazovi uprave.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: