Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:18, 28. 11. 2017.

| Sport

Dinamo jesenji šampion Prve lige u fudbalu, Piroćanci u zoni ispadanja

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Suraka Mrkić Radnicčki Dinamo stadion Čair
Sledećeg vikenda okršaj južne pruge; foto: Vanja Keser

Ulazak u najjače domaće prvenstvo ambicija je prvoligaša iz Vranja, a kako se čini, na dobrom su putu da to i ostvare. Dinamo je jesenji deo prvenstva završio na liderskoj poziciji Prve lige, a njihov trener Dragan Antić kaže da je ovo istorijski uspeh za klub, te da u zimskom prelaznom roku planiraju i pojačanja.

Vranjanci su odlično otpočeli sezonu i u prvih 11 kola zabeležili 9 pobeda, dok su se u poslednje vreme malo opustili, pa su novembra, sem što su 2 puta trijumfovali, po jednom remizirali i izgubili. Ovim “kiksevima” omogućili su prvim pratiocima da im se približe, ali ne dovoljno da ugroze njihov naslov jesenjeg prvaka.

Zadovoljan i jesam i nisam, poklonili smo bodove Užičanima i Novom Pazaru, mogli smo da imamo bar još 4 boda više. Šta je tu je, idemo dalje. Prvaci - najveći uspeh u istoriji kluba Dinamo i grada Vranja i mislim da smo zasluženo na tom mestu, jer igramo najbolji fudbal - priča Antić.

Oni sada imaju prednost od 3 boda u odnosu na Metalac iz Gornjeg Milanovca, tima koji je prošle godine ispao iz Super lige, odnosno 6 više od Proletera iz Novog Sada.

Pojačaćemo se na zimu, dovešćemo 6, 7 pravih pojačanja, koja mogu da nam budu pojačanja i za Super ligu. Sada nemamo dovoljan kvalitet za Super ligu, igramo dobro, ali nam fali kvaliteta. Bolje sada da tražimo pojačanja, da imaju kada da se uigraju - objašnjava starteg.

Ukoliko ostvare ciljeve i na leto se nađu među elitom domaćeg fudbala, biće im potrebno još nekoliko pojačanja, kako je zaključio Antić, kako ne bi imali epizodnu ulogu u prvenstvu, već kako bi se tu zadržali duže.


Piroćanci popravili učinak, ali će “prezimiti” u zoni ispadanja

Nakon veoma lošeg početka sezone, kada tokom prvih 8 kola nije nijednom pobedio, oporavio se malo drugi predstavnik juga Srbije u Prvoj ligi - pirotski Radnički. Zato su napredovali do 14. pozicije, ali to mesto im i dalje ne osigurava ostanak u takmičenju.

Na početku lige oni su osvojili jedan bod tokom 8 kola, ali je usledio “preporod” ekipe, pa su u narednih 7 utakmica kod kuće osvojili maksimalnih 12 bodova, uz remi na gostovanju Radničkom u Kragujevcu.

Tako su Piroćanci pobegli za začelja tabele, a sada ih 2 boda dele od 12. mesta, koje osigurava opstanak u jedinstvenoj ligi Srbije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: