Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:10, 29. 7. 2019.

| Sport

Dinamo savladao Radnički iz Pirota pred prvi meč nove sezone

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
Pobeda Vranjanaca u generalnoj probi
Pobeda Vranjanaca u generalnoj probi; foto: Dragan Janković

U generalnoj probi pred početak Prve lige, u međusobnom okršaju, ekipa Dinama iz Vranja savladala je pirotski Radnički minimalnim rezultatom (1:0). Obe ekipe najavljuju veliku borbu u novoj sezoni, a Vranjanci jurišaju na povratak u Superligu.

U otvorenoj utakmici sa dosta šansi na obe strane, bolje su se snašli Vranjanci koji su poveli golom Nedeljkovića u 14. minutu, a taj rezultat ostao je do kraja susreta.

Trener Radničkog Marko Vidojević kaže da će jedanaestorka koja je izašla na teren u Vranju, verovatno početi i prvu utakmicu Prve lige kada Piroćanci 3. avgusta od 17:30 gostuju imenjaku u Kragujevcu.

Oni su bili su bolji u prvom, mi u drugom poluvremenu. Utakmica je bila sa dosta ritma, duela, prekida, blizu prvenstvene. Nismo realizovali svoje šanse, imali smo problem sa realizacijom. Nisam nezadovoljan, ali ni prezadovoljan - kaže Vidojević.

Do premijernog meča u elitnom rangu ostalo je još 5 dana koje će trener iskoristiti da osveži ekipu, a ulogu favorita u 1. kolu prepušta Kragujevčanima.

Ima mesta za pomak. Idemo u Kragujevac da ostvarimo pozitivan rezultat, probaćemo da dobijemo utakmicu. Favoriti su igraju kući, imaju kvalitetan sastav, ali se mi ne predajemo - kaže trener.

Problem u realizaciji vidi i suspendovani predsednik Dinama Dragan Antić koji tvrdi da je trebalo da njegova ekipa postigne više golova u generalnoj probi.

Nismo zadovoljni malo defanzivom i realizacijom. Spremni smo za prvenstvo, fale nam možda 2 - 3 igrača da imamo top ekipu - kaže Antić.

Kako prelazni rok traje do 31. avgusta, ostaje prostor da se ekipa dodatno pojača, a Vranjanci će, prema rečima popularnog Recka, tu mogućnost iskoristiti.

Već danas stiže napadač Mladen Popović, a u pregovorima smo i sa jednim štoperom koji bi bio veliko pojačanje - kaže Recko.

On najavljuje ekspresni povratak u Superligu, jer, kako kaže, to Vranje zaslužuje

Plan je da se odmah vratimo, juče na utakmici je bilo 800 gledalaca, to nemaju neke superligaške ekipe u prvenstvu - objašnjava Antić.

U premijernom meču, koji se igra 4. avgusta od 17:30, u Vranje dolazi ekipa Smedereva, a Recko najavljuje pobedu.

Imaju peh da im se povredio jedan od najboljih igrača, dolaze oslabljeni, ali ih ne potcenjujemo. Imaju dobru ekipu, a liga je po svim ocenama ujednačena - kaže Antić.

Kako bi se što pre vratili u superligaško društvo, predsednik Vranjanaca najavljuje ofanzivan fudbal, utakmice na gol više, i jurišanje na sva 3 boda u svakom susretu, jer kako kaže, “Dinamo nikada nije igrao defanzivan fudbal”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: