Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:53, 20. 4. 2019.

| Sport

Dinamo slavio protiv Voždovca pred punim tribinama stadiona "Jumko"

Autor:M. T, Lj. J.Izvor:Južne vesti
dinamo
Nova pobeda u borbi za opstanak; foto: Vanja Keser / JV

Na premijeri na svom stadionu "Jumko" u Vranju i to pred skoro punim tribinama fudbaleri Dinama ostvarili su šestu pobedu u sezoni pošto su golom u osmom minutu savladali beogradski Voždovac (1:0). Strelac sa "bele tačke" bio je Željko Dimitrov koji je doneo slavlje domaćim navijačima koji su konačno dočekali da svoje ljubimce gledaju u Vranju.

Domaćin je, na oduševljenje publike koje je bilo oko 4.000, rano poveo i to već u 8. minutu pošto je iz penala pogodio Željko Dimitrov, najbolji strelac Dinama. Prethodno je, nakon obaranja Ratkovića u šesnaestercu gostiju, sudija pokazao na "belu tačku".

slavlje-nakon-gola-u-vranju,-foto-mt-jv Slavlje nakon gola; foto: M. T. / JV

Od tog trenutka utakmica je promenila pravac i Vranjanci su siloviti nastavili. Već u 10. minutu domaćin je pripretio ubačenom loptom sa desne strane, ali je golman Voždovca Ilić loptu ispucao u korner.

Ni 7 minuta kasnije Vranjanci nisu uspeli da daju gol jer je golman gostiju opet dobro reagovao.

dinamo,-vranje,-foto-mt-jv Pune tribine vranjskih navijača; foto: M. T. / JV

Do kraja poluvremena fudbaleri Dinama su uglavnom gradili akcije po desnoj strani, a sve napade Voždovca uspešno su sprečavali i nisu im dozvoljavali da dođu do gola.

Drugo poluvreme počelo je mirnije i to uz par pokušaja prodora igrača Dinama po desnoj strani. Domaćin je bio borbeniji, stvarao akcije, ali nije uspevao da ih realizuje,

U 62. minutu igrač domaćih Dimitrov se oprobao sa dvadesetak metara, ali je njegova lopta završila malo iznad prečke. Luković iz Voždovca je imao izglednu šansu u 76. minutu, ali je njegovo šut iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara odbranio golman domaćih.

dinamo Kratak prekid u 82. minutu; foto: M. T. / JV

Meč je bio na minut prekinut u 82. minutu zbog koškanja igrača oba tima, a sudija je nakon toga dodelio žute kartone Stevanoviću iz Dinama i Arsiću i Srniću iz Voždovca.

Do kraja nije viđena nijedna ozbiljnija akcija, pa se meč završio pobedom domaćina.

Šestom pobedom u sezoni vranjski Dinamo je posle dužeg vremena bar na sat vremena pobegao sa mesta koje diretno vodi u niži rang, pa trenutno zauzima 14. poziciju koja vodi u baraž. Da li će tu ostati nakon ovog kola zavisiće od duela Rada i surduličkog Radnika.

DINAMO - VOŽDOVAC 1:0 (1:0)

Stadion "Jumko", Vranje

Sudija: Dragan Čolović

Žuti kartoni: Ožegović, Gašić, Pavišić, Dimitrovć, M. STevanović, N. Stevanović (Dinamo), Mihajlov, Bošnjak, Srnić, Arsić (Voždovac)

DINAMO: Nikola Perić, Danijel Gašić, Filip Pavišić, Mlađan Stevanović, Nikola Stevanović, Marko Mitrović (od 46. minuta Marko Đurišić), Miloš Ožegović (od 72. minuta Bokar Sejdou), Željko Dimitrov, Leteris Matsoukas, Nikola Popović, Luka Ratković.

VOŽDOVAC: Marko Ilić, Strahinja Bošnjak (od 61. minuta Bojan Kovačević), Marko Jovanović, Miloš Mihajlov, Lazar Arsić, Nikola Ćirković, Andrija Luković, Dragoljub Srnić, Alen Masović, Predrag Sikimić, Filip Stuparević (od 46. minuta Borko Duronjić).

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: