Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:44, 1. 2. 2018.

| Sport

Đere i Kveri otvaraju Dejvis kup u Nišu

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
srbija-i-amerika-dejvis-kup-1.-februar-2018-foto-vanja-keser
Obećavaju dobar tenis za vikend; foto: Vanja Keser

Žrebom je odlučeno da Laslo Đere i Sem Kveri odigraju prvi sing meč Srbije i Sjedinjenih Američkih Država u prvom kolu Dejvis kupa koji se od 2. do 4. februara igra u hali “Čair”. Sledi duel Dušana Lajovića i Džona Iznera, dok će u dublu igrati Nikola Milojević i Miljan Zekić protiv Stiva Džonsona i Rajana Harisona.

Treći put u istoriji Dejvis kupa sastaju se Srbija i Amerika, a oba puta do sada naši igrači su bili bolji. Sada je situacija malo drugačija jer je Amerika favorit u ovom meču pošto dolazi u skoro najjačem sastavu, a za Srbiju neće igrati naši najboljerangirani teniseri Novak Đoković, Filip Krajinović i Viktor Troicki.

dusan-lajovic-i-nenad-zimonjic-na-zrebu-dejvis-kupa-1.-februar-2018-foto-vanja-keser Dušan Lajović i Nenad Zimonjić na žrebu u Nišu; foto: Vanja KeserPrvi meč se igra u petak od 15 sati, a prvi na šljaku izlaze Laslo Đere (85. igrač sveta) i Sem Kveri, trenutno 18. Na ATP rang-listi.

Osećam pritisak, jer ne igram samo za sebe, već za celu državu, ali jedva čekam da izađem na teren. Otprilike znam kako Kveri igra, spremićemo taktiku i trudiću se da to sprovedem - rekao je Đere posle žreba.

Njegov protivnik kaže da igra prvi put protiv srpskog tenisera, ali ga je gledao na turnirima.

Protivnici imaju prednost jer su odabrali podlogu i igraju pred svojom publikom - kazao je Kveri.

Američki teniseri nisu igrali na šljaci još od septembra 2015. godine, kada su u meču plej-ofa pobedili Uzbekistan, ali američki selektor to ne vidi kao opasnost jer, kako ističe, ima iskusan tim.

Dobro se osećaju na šljaci, jer su dosta mečeva odigrali na ovoj podlozi. Mislim da imamo dobre šanse protiv Srbije, ali ovo je Dejvis kup i u njemu je sve moguće jer se svi bore sa najjačom željom za svoju zemlju - rekao je Kurijer.

dejvis-kup-reprezentacija-srbije-foto-vanja-keser Srpski teniseri veruju da uz pomoć publike mogu do pobede; foto: Vanja KeserAmerika je najuspešanija nacija u Dejvis kupu pošto je ovo takmičenje osvajala 32 puta, Srbija je to učinila samo jednom i to 2010. godine, kada je takmičenje počela upravo pobedom nad Amerikancima.

Oni su favoriti na papiru, ali verujem u Dušana i Lasla jer su igrali sjajno na šljaci. Iskoristio bih opet priliku da pozovem publiku da nas podrži. Verujem da će imati priliku da vidi sjajan tenis i da uživa u mečevima - kazao je Zimonjić.

U subotu se od 15 sati igra dubl meč, a igraće Nikola Milojević i Miljan Zekić protiv Rajana Harisona i Stiva Džonsona. U nedelju bi trebalo, od 14 sati, da igraju Lajović i Kveri, a posle njih Đere i Izner.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • localloyal

    16:47 // 2. 2. 2018.

    Prazna hala Cair! Nama u Nisu ocigledno ne nedostaju sportski spektakli,vec zaludjivanje zvezdom i partizanom. Za Kup Koraca,kada budu igrali beogradski blizanci,nislije ima da napune halu...

    • Aperkat

      05:09 // 3. 2. 2018.

      Gresis,to nisu NISLIJE,jer lome stolice,unistavaju WC-e,bacaju baklje ljudima na glave,divljaju ulicama...

  • Stefan

    18:08 // 1. 2. 2018.

    Da li neko hoce kartu?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: