Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:48, 26. 7. 2022.

| Sport

Đorđe Teodorović dolazi u Niš, ali ne u "Želju"

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Đorđe Teodrović
Stiže u Niš; foto: RSS

Umesto u Železničar, sa kojim je zimus dogovorio dolazak, selektor juniorske reprezentacije Srbije koji je osvojio bronzanu medalju na nedavnom Evropskom prvenstvu Đorđe Teodorović stiže u Niš, ali u Naisu. Kako prenose Narodne novine, Teodorović je želeo da radi u Nišu, ali se nije dalo da to bude u "Želji", pa će se vratiti ženskom rukometu dolaskom u jedini niški kolektiv u dvoranskim sportovima koji će naredne sezone igrati najviši rang.

Sredinom februara ove godine Teodorović je dogovorio povratak u Železničar, u kom je bio dve vezane sezone što je prvi put nekom pošlo za rukom poslednjih 20 godina. I to dok se sa kragujevačkim Radničkim borio za vrh domaćeg šampionata, a bilo je jasno da će "Želja" ići rang niže.

Ovaj Šapčanin, koji je nedavno sa juniorskom reprezentacijom Srbije osvojio treće mesto na Starom kontinentu, ipak ne dolazi u muški kolektiv iz Niša, već u Naisu, jedinu ekipu u dvoranskim kolektivnim sportovima koji će naredne sezone biti član elite.

U principu, prevagnula je želja da radim u Nišu. Kad se već nije dalo da to bude u 'Želji', drago mi je da će to biti Naisa. Bitno mi je da ostajem u srpskom rukometu, manje važno da li je muški ili ženski. Na meni je da podrobnije upoznam ligu, ali primetio sam i da kvalitet ženskog rukometa u Srbiji raste, da je to podignuto na ozbiljniji nivo ulaskom klubova u ARKUS ligu prošle godine, sada je na meni da pokušam da primenim norveški sistem rada i u mom novom klubu - rekao je Teodorović.

djordje teodorovic, rk zeleznicar, nis, foto jv vanja keser Opet u "Čairu"; foto: JV / Vanja Keser

On je osam godina u Norveškoj vodio ženske timove, a potom je sa rukometašima Metaloplastike bio drugi u Srbiji, četvrti sa Železničarom i treći sa kragujevačkim Radničkim u domaćem prvenstvu.

Na klupi Naise Teodorović će zameniti Živojina Maksića koji odlazi u Izrael, a pre par nedelja je, kao prvi saradnik Ljubomira Obradovića u stručnom štabu selekcije Zelenortskih ostrva, osvojio srebrnu medalju na Prvenstvu Afrike.

Naisa je nekadašnji šampion Srbije (2008) i osvajač evropskog Čelendž kupa (2007), a iduće sezone reprezentovaće Srbiju u EHF kupu, gde se u prvom kolu, oktobra, sastaje sa ekipom Elčea iz Španije.

Železničar će naredne sezone predvoditi Vladan Stošić, nekadašnji trener ORK Niša, Naisusa i Aleksinca.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: