Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:17, 7. 10. 2020.

| Sport

Đuričić preuzeo niški klub: "Za mene je Radnički izazov"

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
milan đuričić
Povratak na "Čair"; foto: FK Radnički Niš

Nekadašnji član stručnog štaba omladinske reprezentacije Srbije koja je 2013. godine postala prvak Ervope, doskorašnji pomoćni trener Partizana i bivši trener niškog Radničkog Milan Đuričić Đumi zvanično je promovisan u novog šefa stručnog štaba "Reala sa Nišave". On je na promociji istakao da mu je Radnički izazov i dodao da "imaju mogućnost da u Kupu Srbije dođu daleko" i da će dati sve od sebe da iskoriste tu priliku.

Kao i pre tri godine, početkom oktobra Radnički je predstavio novog trenera - Milana Đuričića. Te 2017. godine popularni Đumi je proveo tri meseca u niškom klubu, a sada je situacija drugačija, rekao je poznati stručnjak na promociji:

Radnički je sada u mnogo drugačijoj situaciji nego pre tri godine. Situacija je daleko bolja, klub je stabilan i organizovan i sa zadovoljstvom sam prihvatio poziv da ga preuzmem. Za mene je Radnički izazov. Već sam odradio trening sa ekipom, te igrače uglavnom poznajem i neće mi biti teško da ih uvedem u svoj sistem. Jedina moja poruka je bila da je tim najvažniji pojedinac u ekipi i nadam se da su fudbaleri to shvatili. Što se tiče očekivanja, ja ne želim ništa da obećavam. Jedina stvar koja mene zanima je da Radnički igra dobar fudbal. Tako sam se ponašao prošli put ovde u Nišu, a tako ću i sada. Ciljevi su maksimalni, a koliko ćemo moći, ostaje da se vidi - rekao je Đuričić.

Milan Đuričić Pre tri godine proveo tri meseca na klupi Radničkog; foto: JV / Vanja Keser

Iskusni stručnjak je bio trener Zvijezde iz Bosne i Hercegovine i srpskih timova Pazova, Hajduk, Mačvu, Zemun, Inđija, Metalac, Vojvodina i Partizan. Pre Đuričića, ekipu Radničkog je vodio Radoslav Batak sa kojim je sporazumno raskinuta saradnja.

U toku je pauza u prvenstvu zbog obaveza reprezentacije, pa će niška ekipa, predvođena novim trenerom, otići na mini-pripreme.

Od četvrtka do utorka ćemo boraviti u etno-selu Stanišići. Odlučio sam se za ovaj potez da bi se osamio sa ekipom i da mogu da je upoznam na najbolji mogući način. Obaviću tamo i dosta razgovora sa igračima. Grupa koja trenutno funkcioniše u Radničkom mora da bude prava jedinstvena, a ne skup pojedinaca u kojem svako gleda sebe - kaže Đuričić.

Radnički Slede mini-pripreme pred nastavak prvenstva; foto: JV / Vanja Keser

Do kraja sezona ima još dosta da se igra, pa ambicije i mogućnosti kluba, prema rečima novog trenera, nisu male.

Imamo mogućnost da u Kupu dođemo daleko i daćemo sve od sebe da iskoristimo tu priliku. Što se tiče prvenstva, cilj kluba je da se bude u prve četiri ekipe na tabeli. Radnički je na tom planu malo zaostao zbog rezultata u prethodna tri kola, ali smatram da tu borba tek sledi i da imamo i više nego dovoljno vremena da se ravnopravno upustimo u tu trku. Moram da istaknem da je moj prethodnik Radoslav Batak radio ovde dobar posao, ali moje mišljenje je da prosto nije imao sreće u prošla tri meča - dodao je Đuričić.

Prvi meč u novom mandatu novi šef struke Radničkog imaće za 10 dana u Kruševcu kada Nišlije igraju protiv Napretka. Nakon toga sledi duel u Nišu sa Partizanom, ekipom gde je do skoro Đuričić radio kao asistent Sava Miloševića.

U svakom meču ići ćemo na pobedu. Nema tu nikakvih sentimentalnosti. Meni je u Partizanu bilo lepo, uradili smo ozbiljne stvari, pre svega u Evropi, ali ja sam sada trener Radničkog i učiniću sve što je do mene da mi tu utakmicu rešimo u svoju korist - rekao je Đuričić.

Posle 10 kola u Superligi Radnički ima 17 bodova i zauzima sedmo mesto na tabeli.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dzamutka

    21:47 // 8. 10. 2020.

    Za tebe je izazov a za nas,realne navijace Radnickog, dokaz da je sve u rukama ljudi koji ne vole Radnicki, vec gledaju svoj interes i dzep !

  • Gorča

    23:06 // 7. 10. 2020.

    Etno selo Stanišić baza za upoznavanje.
    Sve je to nepotrebno moj Milane.
    Problem je ostao a to je sp.direktor koji se meša sebi u posao.Ustvari on se ubaci ponekad u neku svoju brzinu i napravi problem.
    Dobro je to što je zabranjeno novinaru Todoroviću da piše o Marku i da pusta njegove izjave smešne i nebitne.

  • Mara

    20:10 // 7. 10. 2020.

    Svaka čast

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: