Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:59, 3. 3. 2021.

| Sport

Đuričković promašio penal, Radnički se bez bodova vraća iz Novog Sada

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
FK Radnički
Poraz Nišlija protiv Proletera; foto: FK Radnički

Niz loših rezultata nisu uspeli da prekinu fudbaleri Radničkog, pošto su poraženi i u 25. kolu Linglong Superlige od ekipe Proletera rezultatom 2:1. Nakon ovog poraza Nišlije su ostale na 9. mestu tabele sa 34 osvojena boda.

Duel dve ekipe koje su samo zabeležile po jednu pobedu u nastavku prvenstva, pripala je fudbalerima iz Novog Sada koji su na ovom meču uz dosta sreće uspeli da upišu trijumf.

Imao je Radnički dve kolosalne šanse u samo dva minuta, oba puta neprecizan je bio Marković, a drugi put je sa samo dva metara pogodio prečku golmana Vasiljevića. Novu priliku za vođstvo fudbaleri iz Niša imali su u 32. minutu kada je Leandro na nepropisan način zaustavio Ristića, pa je sudija Marković pokazao na belu tačku. Đuričković je preuzeo odgovornost, ali je njegov udarac pročitao Vasiljević i uhvatio živu loptu.

Već u sledećem napadu stigla je kazna, pošto je Živojinović dobio upotrebljivu loptu od Gluščevića i doveo svoj tim u vođstvo. Pokušao je Gaćinović sa izmenama na poluvremenu da promeni stanje na terenu i u igru poslao Gavrića i Kasalicu. U 57. minutu, Nišlije su preko Stevanovića došle do gola, ali je pomoćni sudija signalizirao ofsajd, pa je rezultat ostao nepromenjen.

Pošto Radnički nije uspevao da smesti loptu u mrežu, to su po drugi put na meču uspeli Novosađani. Rezervista Mitrović koji 5 minuta ranije ušao u igru je iskoristio nepažnju odbrane gostiju i duplirao prednost svog tima. Ipak, konačno su se i gosti upisali na semafor, kada je u 75. Minutu Gavrić izveo prekid, pronašao visokog Markovića koji je u svom stilu, glavom smanjio zaostatak. Napadao je Radnički do kraja, ali nisu uspeli da dođu ni do jednog boda.

Šef struke Radničkog Vladimir Gaćinović nakon utakmice bio je zadovoljan prikazanom igrom svog tima, ali ne i rezultatom.

Ovo je uz drugo poluvreme protiv Crvene zvezde, bila naša najkvalitetnija partija u drugom delu sezone. Dominirali smo 90 minuta, nadigrali rivala, video se rukopis onoga što radimo na treninzima, ali prosto nismo imali sreće. Sami smo kumovali i golovima koje smo primali. Neverovatan je način na koji smo poraženi. Fali nam igrač koji će šanse pretvarati u golove, ali šta je tu je. Nemam šta da zamerim igračima, izuzetno sam nezadovoljan rezultatom, a i remijem bih bio nezadovoljan- rekao je Gaćinović.

Četvrtim porazom u prolećnom delu, ekipa sa "Čaira" ostala je na 9. mestu tabele sa 34 osvojena boda, ali su im se na tabeli sada približile ekipe Voždovca i Metalca. Ekipa iz Novog Sada ovom pobedom je preskočola na tabeli ekipu TSC, koja će upravo u nedelju 7. marta gostovati Radničkom.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Оли

    08:30 // 4. 3. 2021.

    А стадион "засијао" пуним сјајем!
    До пролећа ће бити 101% завршен (само питање ког).

  • Marin sin

    03:45 // 4. 3. 2021.

    biće bolje.

    • Torpedo

      20:42 // 4. 3. 2021.

      Ma, kazi ,kao mama, svaka cast !

  • Dejan

    21:53 // 3. 3. 2021.

    Zar neko očekuje bolje rezultate tima kojim upravlja SNS-SPS koalicija?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: