Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:08, 15. 5. 2016.

| Sport

Dobar otpor Konstantina Partizanu

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
MilovanovicKonstantin1.jpg
Milovanović je uz Ostojića bio najzaslužniji za vođstvo Konstantina na poluvremenu; foto: Vanja Keser

Košarkaški niškog Konstantina pružili su solidan otpor Partizanu u meču 3. kola B grupe Superlige u hali Aleksandar Nikolić - 89:73. Nišlije su vodile na poluvremenu 35:33, ali su u nastavku popustile, pa nakon 3 kola imaju jednu pobedu i 2 poraza.

Izabranici Marka Cvetkovića prikazili su zavidnu partiju u prvih 20 minuta. U napadu se igra bazirala na centrima, dok je požrtvovanost u odbrani bila na optimalnom nivou. Ipak, u nastavku meča Partizan je preuzeo kontrolu nad utakmicom i na kraju ubedljivo slavio.


Centri Konstantina “izluđivali” odbranu crno-belih

Milan Milovanović još jednom je pokazao da je kvalitetno pojačanje. Sa 8 poena u uvodnoj deonici, bio je najrazigraniji u gostujućem sastavu, a odbrana Partizana jednostavno nije imala rešenja za raspoloženog centra niške ekipe.

Rezultat je prvih 7 minuta bio u egalu, da bi domaći sastav takođe preko unutrašnje linije, koju su činili Novica Veličković i Darel Vilijams, do kraja prvog kvaratala stekao osetniju prednost - 21:13.

Konstantin ni u drugom periodu nije odustajao od napadačke taktike da preko centra završava napade. Ostojić je nastavio tamo gde je Milovanović stao, ali je i igra domaćih bila na zavidnom nivou, te je u 14. minutu posle poena Vilsona Partizan prvi put imao dvocifrenu prednost - 31:21.

No, usledio je period najbolje igre niškog tima na meča. Agresivnom odbranom i strpljivom igrom u napadu Nišlije su velikom serijom od 14:2 stigle i prestigle rivala i nakon 20 minuta igre bila u vođstvu - 35:33.


Partizan preuzeo kontrolu u nastavku

Posle trojke Đorđeviča u 22. minutu bilo je 40:37 za niški tim, a onda je tim Aleksandra Džikića napravio možda i ključnu seriju u meču od 9:0, nakon čega nije ispuštao prednost do kraja meča.

Danilo Tasić - Vanja Keser Danilo Tasić bio je jedini raspoložen u nastavku; foto: Vanja Keser

Danilo Tasić bio je jedini raspoložen u niškom timu u 3. četvrtini, dok je na drugoj strani Novica Veličković, uz Vilsona, bio najzaslužniji za dvocifrenu prednost Partizana posle 30 minuta košarke - 59:49.

Uzrok za brzi preokret crno-belih leži u činjenici da su domaći lukavo koristili umor organizatora igre Nišlija Vladimira Veličkovića, koji je zbog povrede Stojačića ponovo proveo najviše minuta na parketu i stalnim presingom naterali ga na česte greške.

Uzbuđenja u poslednjoj deonici nije bilo. Domaći sastav je sigurno čuvao prednost, ne dozvolivši gostima povratak u meč i na kraju ubedljivo trijumfovao, postigavši čak 30 poena u tom periodu igre. I Konstantin je u tom aspektu parirao domaćinu sa 24 koša, ali beogradski tim na kraju ubedljivo slavio - 89:73.


Cvetković: Bez rešenja na njihovu agresivnost

Trener niškog tima Marko Cvetković istakao je posle meča da ne može biti nezadovoljan partijom svojih izabranika, ali da nije ni preterano oduševljen.

Mislim da smo bez prevelikog razloga primili 56 poena u drugom poluvremenu. Možda su se igrači malo i uplašili posle odlične igre u drugoj četvrtini, oni su nas jako pristisnuli i stvarali nam probleme u organizaciji igre, lopta je sporije išla i to se osetilo - izjavio je posle meča za sajt kluba Cvetković.

U 4. kolu koje je na programu već u utorak 17. maja Konstantin će u Čairu dočekati Mega Leks u 18 sati.

PARTIZAN - KONSTANTIN 89:73 (21:15, 12:20, 26:14, 30:24)

HALA: Aleksandar Nikolić, Beograd

SUDIJE: Aleksandar Glišić, Branislav Mrdak, Radoš Arsenijević (Beograd)

PARTIZAN: Cvetković 13 (6as), Aranitović, Džouns 11 (7sk), Murić 10, Marinković 3, N. Veličković 17 (5sk), Vitkovac 2, Đumić, Milutinović 2, Vilijmas 10 (7sk), Vrabac 6 (5sk), Vilson 15 (5as)

KONSTANTIN: V. Veličković 10 (8as), Babović 2, Đorđević 10, Mladenović 4, Vitković 2, Ostojić 10, Tasić 18 (9sk), Savić 1, Stojanović 2, Milovanović 8 (6sk), Stanković, Gudžić 6

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: