Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:02, 11. 3. 2019.

| Sport

Dobra organizacija i jedna bronza za domaćina na prvom niškom takmičenju u kendou [foto]

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Kendo
Bukvalan prevod ovog sporta je "put mača"; foto: Vanja Keser

Atraktivni kostimi, mačevi i žustre borbe ono su što je mogla da vidi publika u sali Osnovne škole “Miroslav Antić”, dok je stotinak takmičara pristiglih iz nekoliko srpskih gradova, ali i Rumunije, Bugarske i Makedonije uživalo u gostoprimstvu niškog kluba Mushin, koji je organizovao "Naissus open", prvi turnir u kendou u Nišu.

Kendo Jak turnir, prvi u godini, prvi u Nišu; foto: Vanja KeserNa takmičenju u ovoj tradicionalnoj japanskoj veštini mačevanja trijumfovao je tim iz Sofije, kaže trener Mushina Željko Hotić, dok su individualno bili najbolji Beograđani - Biljana Stanojević iz Kendo kluba Beograd i Andrej Milošević iz kluba Makoto.

Cilj je bio da budemo dobri domaćini pre svega, pa rezultat niških takmičara nije bio u prvom planu, ali su svi demonstrirali odličan kendo. Ponosan sam na sve njih od volontera do takmičara - rekao je Hotić.

Najbolja iz Niša bila je Mila Jovović, takmičarka Mushina, koja je osvojila bronzu u individualnoj konkurenciji, a kojoj je ovo bila uvertira za Evropsko i Balkansko prvenstvo. Koliko je reprezentativka Srbije bila koncentrisana na borbe svedoči i to što na pitanje koliko je bilo publike - nije imala odgovor. Kendo-10-foto-Juzne-vesti-Vanja-Keser Individualno bili najbolji Beograđani, timski Bugari; foto: Vanja Keser

Jak je bio turnir. Prvi turnir u ovoj godini i prvi put u Nišu organizovan. Bilo je dosta ljudi sa strane, pa je bio jedan od jačih turnira. Kako se spremamo za Evropsko prvenstvo, bilo je fino. Radila sam svoje, ono što vežbamo na treninzima, na pripremama, fokusirala sam se na sebe, gledala da izvučem maksimum iz svog kenda i da iznesem sve najbolje što mogu - priča Jovović.

Kendo-2-foto-Juzne-vesti-Vanja-Keser U Kendo savezu Srbije kažu da je sve u Nišu bilo sjajno; foto: Vanja KeserOvo je prvi put da se u Nišu održava takmičenje u kendou, disciplini koja ima korene u veštini samuraja, a ono je ujedno i priprema niškog Mushina za Balkansko prvenstvo, čiju je organizaciju dobio za 2020. godinu.

Imamo kapaciteta, imamo očigledno znanja, pokazali smo se dobro, po svemu smo bili specifični i originalni, nikada nijedne slične medalje, ja mislim u svetu, nisu viđene kao kod nas. Nagrade smo obezbedili kao na najvećim svetskim turnirima. U tom nekom gostoljubivom maniru smo parirali najvećim turnirima, iako je ovo prvi put - ispričao je Hotić.

O tome kako je proteklo takmičenje posvedočila je, kaže Hotić, i poruka predsednika Kendo saveza Srbije da je sve u organizaciji bilo savršeno, te da će moći da računaju jedni na druge kada je reč o budućim aktivnostima.

Kendo-8-foto-Juzne-vesti-Vanja-Keser Kendo vuče korene iz veštine samuraja; foto: Vanja Keser

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • gari

    23:51 // 11. 3. 2019.

    Najiskrenije čestitke, Mushin i Niš su zaslužili jedan ovakav dogadjaj! Bravo za Milu i čestitke na bronzi, biće zlata!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: