Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:09, 4. 9. 2018.

| Sport

Dobrih 20 minuta igre, pa ubedljiv poraz Železničara u Skoplju

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
rk-zeleznicar-nis,-septembar-2018,-foto-jv-vanja-keser
Sledi evropski duel; foto: JV / Vanja Keser

Nisu uspeli rukometaši niškog Železničara da iznenade aktuelnog šampiona SEHA lige pošto su u drugom kolu ovog regionalnog takmičenja izgubili od Vardara rezultatom 35:20. Tokom prvih 20 minuta niški rukometaši vodili su i sa četiri gola razlike, a onda 17 minuta nisu dali gol.

Dobro su gosti počeli, bili agresivni u napadu i sigurni u odbrani, za razliku od domaćina koji nije pokazao zašto je pre meča bio favorit. Golovima Banduke i Savića ekipa iz Niša je povela sa 3:1, pa onda i sa 5:3.

U 10. minutu "Želja" je imao i plus četiri (9:5), ali je Čupić golom iz igre i jednim sa sedam metara doneo Vardaru dva gola zaostatka (9:7) u 16. minutu. Ipak, pogotkom Đorđa Spasića iz sedmerca Nišlije su povele sa 10:7, ali nisu iskoristile da vrate plus četiri u narednom napadu.

rk-zeleznicar-tim,-septembar-2018,-foto-jv-vanja-keser foto: JV / Vanja Keser

Mihaljević je bio siguran na golu Železničara u prvih 20 minuta što je pomoglo i Nemanji Milovanoviću da donese prednost od 11:8 u 19. minutu. Tada su kola Nišlija krenula nizbrdo jer je, prvi put posle uvodnih 1:1, ekipa Vardara uspela da izjendači u 23. minutu (11:11) zahvaljujući greškama niškog tima, ali i sigurnim i lakim golovima Moraeša, Krištopansa i Kalaraša.

Priliku da donese novu prednost Železničaru nije iskoristio Spasić sa sedmerca jer je Milosavljev bio siguran i spasao gol makedonske ekipe. To je iskoristio Krištopans da u 25. minutu donese prvu prednost Vardaru (12:11) što je deo serije od 10:0 makedonskog tima i agonije Nišlija u kojoj 17 minuta nisu uspele da daju gol.

Greške gostiju su bile brojne, golman domaćih Milosavljev je bio na viskom nivou i Vardar je poveo sa 18:11.

Seriju domaćina prekinuo je Vladimir Jevtić, a delovalo je da će se niški rukometaši malo trgnuti pošto su u 41. minutu imali minus četiri (19:15).

Ipak, to nije bilo dovoljno Železničaru i Vardar je u 51. minutu vodio sa 28:18. Na kraju, Makedonci su svog nekadašnjeg trenera Veselina Vujovića i njegov novi tim ispratili sa plus 15 (35:20).

Nema tu mnogo da se kaže. Mi smo se trudili da odigramo dobru utakmicu da bismo se psihološki stabilizovali u jednom turbulentnom periodu na početku sezone. Čestitam ekipi Vardara na boljoj igri i sasvim zasluženoj pobedi. Svako ima svoje ciljeve i svoje brige. Nadam se da će Vardar imati bitnu ulogu u Ligi šampiona i SEHA ligi ove sezone - rekao je Vujović.

Železničaru sada sledi borba u Evropi jer u nedelju, 9. septembra gostuju Kaerjengu u Luksemburgu u revanšu prvog kola EHF kupa. U prvom meču Nišlije su pobedile sa 30:27.

VARDAR - ŽELEZNIČAR 35:20 (14:11)

Skoplje, dvorana „Jane Sandanski“.

Sudije: Miloš Ražnatović i Ivan Pavičević (Crna Gora).

Sedmerci: Vardar 3(3), Železničar 3(2).

Isključenja: Vardar -, Železničar 12 minuta.

VARDAR: Milosavljev (10 odbrana, 1 sedmerac), Kizić, Nedanovski 1, Popovski 4 (1), Krištopans 4, Moraeš 4, Karačić 3, Skube 3, Kalaraš 3, Čupić 4 (2), Dibirov 4, Šiškarev, Borozan 1, Vojvodić, Kiseljev 4, Miševski.

ŽELEZNIČAR: Mihaljević (8 odbrana), Lazić, Janković, Milovanović 2, Sretenović, Mađar, Milosavljević, Spasić 2 (2), Savić 1, Babić, Jevtić 6, Damjanović 1, Ćeranić, Kljajić 3, Banduka 4, Knežević 1.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Los skauting

    06:33 // 5. 9. 2018.

    Treba dati podrsku nasem klubu! Ali los skauting, losa igra i losa atmosfera u klubu definitvno! Ajde ako moze bar da se uradi nesto u Evropi!

    • Tivat

      19:02 // 5. 9. 2018.

      Od"naseg kluba" ostalo je samo da je iz Nisa!
      Kazi nam sta je to "nesto"?

  • Nismo mi slepi

    00:42 // 5. 9. 2018.

    "Sto je pomoglo Nemanji Milovanovicu..." kakva smejurija od teksta. Pa njemu nema pomoci. 50% krivice za ovakav poraz pripada njemu. Decko se ne sastavlja...

  • Srba Pajtic

    23:35 // 4. 9. 2018.

    Najgori klub u Sehi ove sezone 100% ,a bice i u istoriji Seha lige. Smejurija sa Vujom koji je dokaz da dobar igrac ne znaci dobar trener,tacnije ovaj trener je katastrofa.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: