Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:44, 13. 12. 2021.

| Sport

Dominacija streličara Niša na takmičenju u Bečeju, oborena dva državna rekorda

Autor:M. M.Izvor:Južne vesti
Streličarstvo
Oboren državni rekord za više od 60 poena; foto: SK Niš

Streličari Niša, na takmičenju u Bečeju, osvojili su dve zlatne nedelje i uspeli da obore dva državna rekorda. Zlatna medalja pripala im je u timskoj konkurenciji, dok je u pojedinačnoj konkurenciji najbolji bio Dejan Stojanović.

Ekipu koju su činili Dejan Stojanović, Dragoljub Majović i Veljko Petrović ubedljivo je osvojila prvo mesto u konkurenciji ”Goli luk” i popravila prethodni ekipni državni rekord za 61 poen.

Stojanović je i u individuelnom delu takmičenja bio najbolji. On je u kvalifikacijama sakupio 529 bodova, pa je tako uspeo da postavi još jedan državni rekord. U odlučujućim takmičenjima uspeo je da ostvari sve 3 ubedljive pobede i dođe do naslova šampiona. Streličarstvo Stojanvić najbolji i u individuelnom takmičenju; foto: SK Niš

Majović i Petrović nisu uspeli da se domognu odličja, ali je Majović postavio svoj lični rekod sa osvojenih 496 poena.

Konkurencija u disciplini ”Goli luk” je jača iz godine u godinu, što se vidi po postignutim rezultatima. Iako smo tek ove godine popunili ekipu, dominacija SK Niš u ovoj disciplini je apsolutna. Prošlu sezonu smo završili trijumfalno, ekipnim zlatom i sve tri individualne medalje na Državnom prvenstvu. Ova sezona je počela još dinamičnije sa četri rekorda na prva tri turnira, tako da sada SK Niš drži sve državne rekorde u seniorskoj konkurenciji. Obzirom da se u klubu radi punom snagom, očekujemo još bolje rezultate u nastavku prvenstva - kažu iz kluba.

Naredni turnir biće održan u Novom Sadu 16. januara, a predstojeću prazničnu pauzu, kako kažu, niški streličari iskoristiće za nastavak priprema.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • slavko

    07:03 // 14. 12. 2021.

    Posto nam je generalno sport u gradu unisten od strane gradonacelnice radovacemo se strelicarima,pikadistima,klikerasima,i ostalim sportistima!

    • Mirko

      07:56 // 15. 12. 2021.

      To što Slavko, si sa pravom, besan na gradonačelnicu, ne znači da bi trebalo da nipodaštavaš ostale sportove. Streličarstvo je jedan od najstarijih olimpijskih sportova, koliko sam čuo veoma zahtevan a niški klub je veoma uspešan. Dobro je što ti je stalo do niškog sporta ali onda navijaj za sve, i za tkz ,,male sportove", ne samo za fudbal, rukomet, košarku, koji i nisu nešto uspešni.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: