Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:50, 24. 4. 2019.

| Sport

Došao je kraj gostovanjima - Nais dočekuje lidera Superlige na "Čairu"

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Igor Lazić vaterpolo Nais
Na "Čairu" je sve mogućei; foto: Vanja Keser

Nakon 3 uzastopna kola Superlige koja su igrali u gostima, vaterpolisti Naisa se vraćaju na “Čair”. Već na početku obnutnog niza dočekaće prvoplasiranu i, na mnogim poljima dokazano, trenutno najbolju ekipu u Srbiji Šabac, u četvrtak, 25. aprila.

Na 5. poziciji je Šabac završio sezonu u Regionalnoj A1 ligi i bio je najbolji od srpskih timova. Dominaciju među domaćim ekipama potvrdio je i u Superligi, u kojoj je prvi, sa 2 boda prednosti u odnosu na drugoplasirani Radnički. Ni trofeji mu nisu strani ove sezone, pošto je osvojio Kup.

To dovoljno govori o kvalitetu ekipe, a samo reči hvale o Šapcu imaju u niškom klubu. Gosti na ovoj utakmicu imaju veliki motiv, s obzirom na to da će im ostanak na 1. mestu dodeliti četvrtoplasiranog u polufinalu plej-ofa.

U prvom duelu dva tima ove sezone slavio je Šabac sa 15:9, ali kapiten niškog sastava Igor Lazić kaže da će sada aktuelnom osvajaču Kupa biti mnogo teže. Od sutrašnje utakmice očekuje da bude teška, ali lepa i za igranje i za gledanje.

Taj njihov bazen i ta njihova atmosfera u Šapcu je izuzetno teška za protivničke ekipe. Veliku buku pravi njihov podmadak: vuvuzelama, trubama i bubnjevima, stvarno je zaglušujuće i teško za igranje. Samo što dolazimo u našu vodu, a ne u njihovu, mi smo za 20 % u prednosti u odnosu na njih. Uz to, tu je naša publika, koja nam daje veliku energiju i motiv više kada nam pomaže - priča Lazić.

Nais je izgubio sve tri utakmice u Superligi, ali su sve bile protiv ekipa koje su igrale u najjačem rangu regionalnog prvenstva. Ipak, niški vaterpolisti su podređenu ulogu imali samo protiv Crvene zvezde, dok su Šapcu, a posebno Partizanu pružili dostojan otpor. U poslednjem kolu protiv crno-beih čak su, priča trener Jovan Serafimović, izgubili već dobijenu utakmicu.

Na nama je da im pružimo što jači otpor. Raduje me činjenica da smo dobro odigrali u Šapcu, a pogotovo me raduje naša utakmica protiv Partizana, gde smo izgubili dobijenu utakmicu. Ako budemo na tom nivou očekujem i povoljan rezultat ovde, igramo na domaćem terenu i sve te ekipe, koliko god da su kvalitetne i jake, kad dođu u Niš one imaju respekt i neće im sigurno biti lako ovde - kaže Serafimović.

Nišlije će u meč sa najozbijnijim kandidatom sa titulu šampiona Srbije ući oslabljeni za povređenog Đorđa Lekića, a pitanje je i koliko će moći da im pomogne Dragan Milošević, koji par dana nije trenirao.

Početak utakmice zakazan je za 20 sati, a ulaz je, kao i uvek, besplatan.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zoran

    21:58 // 24. 4. 2019.

    Ajmo momci
    Navijacemo za mnogo jako na cair.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: