Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:35, 13. 12. 2023.

| Sport

Dragan Panajotović najbolji sportski novinar Niša

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
dragan gaga panajotovic
Najbolji sportski novinar Niša; foto: privatna arhiva

Urednik MVP portala, saradnik više niških medija, Dragan Gaga Panajotović izabran je za najboljeg sportskog novinara u Nišu u izboru Sekcije sportskih novinara, njegovih kolega. Kaže da ovaj posao ne radi zbog nagrada, ali da mu priznanje mnogo znači. Najveći deo njegovog angažovanja vezan je za košarku koja u Nišu nije na nivou koji zaslužuje ovaj grad, kaže, ali veruje da će doći i vreme uspeha ovog sporta.

Drugi put u karijeri, prvi put samostalno, najbolji među sportskim novinarima Niša, u izboru članova Sekcije, jeste Dragan Panajotović. Urednik MVP portala, sajta posvećenom košarci, a nagradu je dobio zbog zapaženih podkasta posvećenih veku srpske košarke. On kaže da "u našem gradu za posao koji radi ne postoji prestižnije priznanje, tako da je izuzetno srećan što je dobitnik".

Mi ovaj posao ne radimo zbog nagrada, motivi svih su različiti, ali ne verujem da neko u posao uđe sa namerom da bude nagrađen. Mislim da svima prija kada njihov rad neko primeti i afirmativno govori o njemu, ali da ne govorim u ime svih, meni mnogo znači ovo priznanje. Pošto sam duže vreme član Sekcije i poznajem sve članove, pratim ih i znam koliko se angažuju i profesionalno obavljaju posao uprkos nezavidnom stanju radnika u medijima, zaista sam ponosan što su ove godine stali iza mog rada i što su mu na ovaj način podigli vrednost - kaže Panajotović.

dragan panajotovic Panajotović veruje da predstoje bolji dani za nišku košarku; foto: privatna arhiva Košarka zauzima najveći deo njegovog novinarskog posla, a ona, kako kaže, nažalost u Nišu nikad nije bila na nivou koji ovaj grad zaslužuje".

Kad se gleda iz tog ugla, stanje u njoj i nema mnogo dodirnih tačaka sa ovom degradacijom niškog sporta na svim poljima kojoj svedočimo poslednjih nekoliko godina. Ponekad u šali pomenem starijim kolegama koji su u neka srećnija vremena pratili niški sport i imali priliku da proputuju Evropu koliko su privilegovani, jer ja koji sam se opredelio za košarku, zbog rezultata niških klubova mogu da ponekad otputujem do Leskovca ili Pirota, kao većih gradova u regionu. Moj posao je da govorim o realnom stanju, a realnost su uglavnom problemi. Da sam srećan zbog toga i nisam, sigurno bih više voleo da pišem i pričam o uspesima, nadam se da će i za to doći vreme - dodaje.

Predlog za nagradu stigao je od mlađeg kolege Aleksandra Nikolića, takođe zaljubljenika u košarku.

Sa njim često razmenjujem mišljenje i dosta vremena provodimo razgovarajući o košarci. Zahvalan sam mu mnogo na nominaciji jer znam da je iskrena. Teme koje sam obrađivao u emisijama koje je on istakao kao razlog za moju nominaciju nisu previše interesantne širokoj publici. Nisam neko ko ima mnogo samopouzdanja i nakon odrađenog posla sam uvek nervozan i nesiguran da li je proizvod rada dobar. Acin potez mi je velika satisfakcija za trud koji sam uložio. On je mlad i veliki je zaljubljenik u košarku, istovremeno je profesionalac i odličan novinar - dodaje Panajotović.

Voleo bi da je takvih mnogo više u ovom poslu, kaže, jer medijima nedostaju takvi ljudi. Ove godine za najboljeg sportistu izabran je Igor Vračar, takmičar Džudo kluba Kinezis.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Marko

    15:51 // 13. 12. 2023.

    Svaka čast Gago...

  • Dragan Ciric

    15:20 // 13. 12. 2023.

    Priznanje ko priznanje, ali g-din Panajotovic je autorski tip novinara, koji izuzetno poznaje košarku, pre svega i koji, pouzdano znam, nije srećan stanjem u Nisu. Priznanje je ipak u pravim rukama. Čestitam.

  • Mile

    11:26 // 13. 12. 2023.

    Za njega je Mladen Heleta profesor doktor u sportskom novinarstvu a posebno u košarci !!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: