Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Dragan Stojković Piksi

  • pasi poljana teren t. r.

    Meštani traže da se obnovi teren u Pasi Poljani na kome je Piksi zaigrao fudbal

    Zarđali golovi, šiblje i žbunje umesto tribina - tako izgleda teren na kome je Dragan Stojković Piksi načinio prve fudbalske korake u rodnoj Pasi Poljani. Uoči Svetskog prvenstva, meštani žele da se to promeni, a iz Opštine Palilula kažu da je više od 1.700 njih potpisalo peticiju i da će raščistiti teren i posaditi jasene, javore ili platane.

    (18) detaljnije
  • dragan stojkovic piksi

    Piksi u Katar vodi trojicu Nišlija

    Na spisku 26 imena na koje selektor fudbalske reprezentacije Srbije, rođeni Nišlija Dragan Stojković Piksi računa na Svetskom prvenstvu u Kataru, nalaze se Nišlije Andrija Živković, Nemanja Radonjić i Ivan Ilić. Okupljanje reprezentacije je u ponedeljak, 14. novembra u Staroj Pazovi.

    (8) detaljnije
  • Piksi na Čairu

    Ovacije za Piksija na "Čairu"

    Kao što je i najavljeno, selektor Srbije rođeni Nišlija Dragan Stojković Piksi vratio se na svoj "Čair" za meč Radničkog i Gzire u revanšu prvog meča kvalifikacija za Ligu konferencije. Ovog puta u loži kao gledalac, a publika je svoju legendu pozdravila ovacijama.

    (8) detaljnije
  • dragan stojkovic piksi

    Piksi dolazi na "Čair" da podrži Radnički u Evropi

    Prema najavama iz Fudbalskog kluba Radnički, duel Nišlija i Gzire sa Malte iz lože će pratiti i selektor fudbalske reprezentacije Srbije i rođeni Nišlija Dragan Stojković Piksi. Trenera "Reala sa Nišave" Tomislava Sivića raduje ova vest.

    (9) detaljnije
  • piksi i vucic, foto fss

    Karađorđeva zvezda za Piksija i Karija Pešića

    "Ovo su vremena jednog velikog i teškog svetskog istorijskog takmičenja, u kome Srbija može da ima povoljan rezultat samo ako bude dovoljno jaka, mudra i složna", rekao je Nišlija Dragan Stojković Piksi, selektor fudbalske reprezentacije, na svečanosti u Palati Srbije kada je primio orden Karađorđeve zvezde drugog stepena za naročite zasluge. Isti orden dobio je i Piroćanac Svetislav Kari Pešić, selektor košarkaša, koji kaže da na priznanje gleda kao na motiv više.

    (5) detaljnije
  • reprezentacija Srbije

    Vreme je da reprezentacija igra van Beograda, ali stadioni na jugu nemaju uslove

    Plasman na Svetsko prvenstvo u fudbalu, ponovno verovanje u fudbalsku reprezentaciju Srbije, ali i poluprazne trbine na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu, velika podrška na stadionu "Stožice" u Ljubljani, obeležili su tim Dragana Stojkovića Piksija. I dok selektor čeka Nacionalni stadion, ali i završetak "Čaira" u Nišu, vreme je da fudbalska reprezentacija iseli iz prestonice, smatra novinar Sportala Bojan Marinković. Ako se to desi, situacija na stadionima na jugu Srbije je takva da reprezentaciju nećemo skoro videti.

    (10) detaljnije
  • Piksi u Stokholmu

    Piksi i Radonjić se setili Nišave u Stokholmu [video]

    Opuštanje pred utakmicu sa Švedskom u 3. kolu B grupe Lige nacija, u kojoj je Srbija slavila sa 1:0, reprezentativci su iskoristili da prošetaju Stokholmom, a šetajući iznad kanala Klara selektor Dragan Piksi Stojković i fudbaler Nemanja Radonić, Nišlije u timu Srbije, setili su se reke iz rodnog grada.

    (4) detaljnije
  • Piksi u Budimpešti

    Piksi: Ni u Budimpešti ne mogu bez Niša

    "Dame i gospodo, posetite Niš i uverite se zašto je to najlepši grad na svetu", rekao je selektor Srbije i rođeni Nišlija Dragan Stojković Piksi tokom posete ambasadi Srbije u Budimpešti. Reprezentacija Srbije će večeras od 19:30 igrati prijateljski meč sa Mađarskom u glavnom gradu našeg severnog suseda.

    (4) detaljnije
  • piksi

    Piksi Stojković: Spremam tužbu protiv Zvezdana Terzića

    Kao odgovor na prozivke iz Crvene zvezde da "režira otimanje titule" tom klubu, selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković naveo je u saopštenju da će podneti privatnu tužbu protiv Zvezdana Terzića, generalnog direktora tog beogradskog kluba.

    (10) detaljnije
  • dragan stojkovic piksi

    Crvena zvezda optužuje Piksija da "režira otimanje titule"

    Da je režiser prvenstva i da je neformalni predsednik Fudbalskog saveza Srbije, Nišliju Dragana Stojkovića Piksija, aktulenog selektora reprezentacije, optužuju iz Crvene Zvezde.

    (16) detaljnije
  • piski i bjeković

    Piksiju "Zlatna lopta" FSS-a za najboljeg trenera

    Za trenera godine u izboru Fudbalskog saveza Srbije proglašen je selektor reprezentacije, Nišlija Dragan Stojković Piksi. Njemu je po drugi put u trenerskoj karijeri pripalo ovo priznanje, a na istoj ceremoniji Zlatnu loptu FSS-a dobili su i Dušan Tadić i Jelena Čanković.

    (9) detaljnije
  • dragan stojkovic piksi

    Piksi u Nišu: Budite uz nas, nećemo vas razočarati

    Da je fudbalska reprezentacija Srbije opet u optimističnim pričama velika je zasluga jednog čoveka, rođenog Nišlije koji je i sportska ličnost grada u izboru Sekcije sportskih novinara Niša - Dragana Stojkovića Piksija. Ne zaboravlja svoj grad, klub iz koga je potekao i zbog koga je na ceremoniji poneo crvenu kravatu, a za celu naciju ima poruku: "Podržite nas, budite uz nas, a mi vas nećemo razočarati".

    (2) detaljnije
  • piksi

    Piksi sportska ličnost Niša, Savi Ranđeloviću Gran pri

    Žiri Sekcije sportskih novinara Niša, koji pored sportskih novinara čine i dosadašnji dobitnici nagrade za najboljeg sportistu ovog grada, odlučio je da nagradu „Sportska ličnost godine Niša“ za 2021. godinu dodeli Draganu Stojkoviću Piksiju, selektoru fudbalske reprezentacije Srbije, a novoustanovljenu nagradu „Sportski Gran pri Niša“ Savi Ranđeloviću, vaterpolisti Srbije.

    (10) detaljnije
  • pasi-poljana-foto-tr

    Meštani Pasi Poljane skupljaju novac za osnivanje fudbalskog kluba, žele da ga nazovu po Piksiju

    Više od tri decenije niško naselje Pasi Poljana, rodno mesto Dragana Stojkovića Piksija, nema fudbalski klub. Igralište na kojem je selektor reprezentacije Srbije zaigrao fudbal puno je smeća, šiblja i žbunja, pa su meštani počeli sa prikupljanjem novca za izgradnju travnatog terena i osnivanje novog kluba koji bi nosio naziv “Dragan Stojković Piksi”.

    (30) detaljnije
  • piksi

    Piksi: Južna pruga protutnjala Lisabonom [video]

    Morate da budete pobednik i da se ne predajete, kaže Dragan Stojković Piksi nekoliko dana nakon što je reprezentacija važnom pobedom u Portugalu obezbedila plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru. Mnogi Piksija vide kao glavni faktor uspeha, ali u timu su bila još dvojica Nišlija - Andrija Živković i Nemanja Radonjić, pa zato selektor kaže da je južna pruga protutnjala Lisabonom.

    (15) detaljnije
  • Piksi

    Piksi u Surdulici na otkrivanju svog murala i na utakmici u kojoj su Radnik i Kolubara remizirali

    Selektor reprezentacije Srbije, Nišlija Dragan Stojković Piksi, prisustvovao je utakmici između ”Radnika” i ”Kolubare” gde je u poluvremenu na Gradskom stadionu u Surdulici svečano otkriven njegov mural. Popularni Piksi zahvalio je na velikoj časti koja mu je ukazana da se nađe na muralu pored velikog Maradone.

    (9) detaljnije
  • piksi

    Dragana Stojkovića Piksija predsednik niškog Parlamenta predlaže za nagradu "11. januar"

    Za najviše priznanje Grada Niša nagradu "11. januar" predsednik niškog Parlamenta Boban Džunić rekao je da će predložiti nekadašnjeg fudbalera Radničkog i selektora fudbalske reprezentacije Srbije Dragana Stojkovića Piksija.

    (17) detaljnije
  • mural

    Foto-vest: Maradona i Piksi na muralu u Surdulici

    Pobedom nad selekcijom Portugala (1:2), fudbalska reprezentacija Srbije plasirala se na Svetsko prvenstvo u Kataru koje će se održati naredne godine, a na Gradskom stadionu u Surdulici od nedavno je osvanuo mural posvećen selektoru, Nišliji Draganu Stojkoviću Piksiju, koji se "nalazi u društvu" Dijega Armanda Maradone.

    (12) detaljnije
  • piksi

    Dvojica Nišlija na novom Piksijevom spisku

    Spisak igrača za kvalifikacione mečeve za odlazak na Svetsko prvenstvo u Kataru protiv Luksemburga i Azerbejdžana objavio je selektor Srbije Dragan Stojković Piksi, a među 26 imena nalaze se i dvojica Nišlija - Andrija Živković i Nemanja Radonjić.

    (4) detaljnije
  • Dres sa potpisom Piksija - foto 1

    Licitacija za dres sa potpisom Piksija trajaće još 5 dana

    Na dan odigravanja finalne utakmice Evropskog prvenstva, 11. jula, biće završena i licitacija Lokalne fondacije Niš na kojoj je dres reprezentacije Srbije sa potpisom Dragana Stojkovića Piksija. Sredstvima koja budu prikupljena Fondacija će pomoći inovantne lokalne ideje.

    (2) detaljnije
KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: