Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Dragan Stojković Piksi

  • mešurovo 1

    Teren u Pasi Poljani gde je Piksi zaigrao fudbal opet zapušten, Bratislav Vučković kaže bačeno 300.000 dinara

    Rastinje, šiblje i pomalo otpada - tako izgleda teren u niškom naselju Pasi Poljana, na kome je Piksi zaigrao fudbal, a za čije čišćenje i ravnanje je protekle godine uloženo 300.000 dinara. Predsednik Opštine Palilula Bratislav Vučković kaže da je novac dat uzalud i da je zastoj nastao jer su meštani ponovo zatrpali teren, ali da neće odustati od toga da ga uredi.

    (20) detaljnije
  • Stadion Čair

    Sotirovski: Verujem da ćemo 2024. godine dobiti novi stadion sa imenom Piksija

    Pre više od decenije započet, godinama čekan, više puta najavljivan i obećavan, stadion "Čair" dobio je nov termin za završetak - gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski rekla je da "veruje da ćemo 2024. godine dobiti novi stadion, a svi želimo da se taj stadion zove imenom Dragana Stojkovića Piksija".

    (24) detaljnije
  • narodno pozoriste, piksi, svecana akademija, foto jelena misic 11

    Piksiju u jednom danu uručene dve nagrade u rodnom Nišu

    Najviše priznanje "11. januar", koje je dobio 2022. godine, selektoru fudbalske reprezentacije Srbije Draganu Stojkoviću uručio je predsednik Skupštine Niša Boban Džunić, a potom je Piksi na svečanoj ceremoniji u Narodnom pozorištu dobio prvo priznanje "Počasni građanin Palilule", opštine u čijem je sastavu Piksijeva Pasi Poljana.

    (10) detaljnije
  • dragan stojkovic piksi

    Piksiju po 4. put nagrada FSS-a za najboljeg trenera

    Selektor A reprezentacije, Nišlija Dragan Stojković Piksi dobitnik je tradicionalnog priznanja Zlatne lopte Fudbalskog saveza Srbije za 2023. godinu, odlučio je Odbor za hitna pitanja FSS-a.

    (14) detaljnije
  • Srbija, fudbal, Leskovac

    Piksi: Kovali smo plan i taktiku u Nišu, a egzekucija je bila u Leskovcu [foto]

    Nakon remija sa Bugarskog u Leskovcu (2:2) i meča posle koga je Srbija obezbedila plasman na Evropsko prvenstvo prvi put od osamostaljenja, selektor "orlova" Dragan Stojković Piksi, rođeni Nišlija, rekao je da je "ovaj deo zemlje bio i ostao u njegovoj duši i to se nikad neće promeniti". Niš i Leskovac su bili važan deo ovog uspeha - "kovali smo plan i taktiku u Nišu, a egzekucija je bila u Leskovcu", rekao je najpoznatiji Pasipoljanac.

    (34) detaljnije
  • leskovac, fudbal, reprezentacija, foto fss

    Srbija iz Leskovca otišla u Evropu

    Posle 24 godine reprezentacija naše zemlje biće na Evropskom prvenstvu, a to su fudbaleri Srbije obezbedili u Leskovcu remijem sa Bugarskom (2:2). Srbija, koju sa klupe vodi Nišlija Dragan Stojković Piksi, imala je podršku punih tribina stadiona "Dubočica".

    (15) detaljnije
  • Reprezentacija Srbije, fudbal, Leskovac

    Tadić: Očekujemo puno dece u Leskovcu, to dodatno motiviše igrače

    "Nismo dugo igrali van Beograda, očekujemo u Leskovcu puno dece, mislim da će to dodatno da motiviše igrače i da im bude interesantno", rekao je Dušan Tadić, kapiten reprezentacije Srbije pred meč sa Bugarskom koji će biti igran u nedelju, 19. novembra od 15 sati. Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi rekao je da je radostan što će igrati u južnom delu Srbije.

    (2) detaljnije
  • fudbalska reprezentacija u nis, foto fss 3

    Foto-vest: "Orlovi" stigli u Niš odakle "lete" u Leskovac

    Fudbalska reprezentacija Srbije stigla je u Niš gde će biti do nedelje, 19. novembra kada će otići u Leskovac gde će na stadionu "Dubočica" dočekati Bugarsku u poslednjem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. "Orlove" su sačekali građani i građanke Niša koji će dva dana biti domaćini ekipi svog sugrađanina Dragana Stojkovića Piksija.

    (9) detaljnije
  • srbija, fudbal, foto fss

    "Orlovi" očekuju podršku svih 90 minuta u Leskovcu

    Vest da je UEFA umanjila kaznu i da će jedna tribina stadiona "Dubočica" biti puštena za navijače obradovala je selektora Dragana Stojkovića Piksija i golmana Predraga Rajkovića koji je rekao da očekuje podršku svih 90 minuta u Leskovcu i da će pobediti i otići na Evropsko prvenstvo. Utakmica je u nedelju, 19. novembra.

    (6) detaljnije
  • Fudbalska reprezentacija Srbije

    Stadion "Čair" u Nišu moguća stanica Piksija i "orlova"

    Fudbalska reprezentacija Srbije, koju sa klupe predvodi Nišlija Dragan Stojković Piksi, stići će u Niš 17. novembra i postoji mogućnost da "orlovi" imaju trening na stadionu "Čair". Najbolji fudbaleri Srbije će 19. novembra igrati u Leskovcu sa Bugarskom meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a stadione u dva grada na jugu Srbije obišao je direktor A tima Srbije Stevan Dika Stojanović.

    (5) detaljnije
  • Piksi

    Piksi: Pasi Poljanu volim najviše na svetu

    Nakon pobede nad Crnom Gorom (3:1) u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koja je Srbiju približila plasmanu na Euro 2024 selektor naše reprezentacije rođeni Nišlija Dragan Stojković Piksi, kada je čuo da je na zapadnoj tribini bio njegov portert i transparent sa ispisanim naseljem odakle je, rekao da Pasi Poljanu voli najviše na svetu i da je to njegovo mesto.

    (22) detaljnije
  • dragan stojkovic piksi

    Piksi prvi počasni građanin svoje Palilule

    Rođeni Nišlija koji je odrastao u Pasi Poljani, a fudbalsku karijeru počeo na "Čairu" u dresu Radničkog prvi je "Počasni građanin Gradske opštine Palilula", odlučila je Skupština ove niške opštine. Razlog za dodeljivanje ovog zvanja, kako kaže predsednik Bratislav Vučković, jeste 20 godina postojanja Opštine. Priznanje će selektoru Srbije biti uručeno naknadno, kada obaveze dozvole Piksiju.

    (12) detaljnije
  • David Petrović

    "Orlovi" i "orlići" - u fudbalskim reprezentacijama trojica Nišlija i jedan igrač Radničkog

    Na spisku mlade reprezentacije, koju čeka kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Slovačkoj 2025. godine, nalazi se i 20-godišnji David Petrović iz Radničkog iz Niša. Nišlija Dragan Stojković Piksi, selektor prvog tima Srbije, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo protiv Mađarske i Litvanije računa na Nišlije Andriju Živkovića, Nemanju Radonjića i Ivana Ilića.

    (3) detaljnije
  • piksijev teren 5

    Pasipoljanci ne odustaju od obnove terena na kome je Piksi zaigrao fudbal

    Iako se reprezentacija Srbije, predvođena selektorom Draganom Stojkovićem, nije proslavila na Svetskom prvenstvu u Kataru, Pasipoljanci ne odustaju od ideje da se obnovi teren na kome je Piksi načinio prve fudbalske korake. Mašine su na terenu, a predsednik Opštine Palilula Bratislav Vučković kaže da je vrednost radova 350.000 dinara.

    (6) detaljnije
  • Dragan Stojković Piksi

    Piksi: Dugujem izvinjenje naciji zbog očekivanja na Svetskom prvenstvu

    "Bilo da su očekivanja prenaglašena ili ne, dugujem izvinjenje naciji", rekao je rođeni Nišlija Dragan Stojković Piksi, selektor fudbalske reprezentacije Srbije, na okupljanju seniorskog tima na početku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. On je dodao da bi "plasman na Prvenstvo Evrope trebalo da povrati ugled koji su stvarali dve godine". Za mesto u timu na mečevima protiv Litvanije i Crne Gore konkuriše i golman Radničkog iz Niša Dragan Rosić.

    (19) detaljnije
  • Dragan Rosić i Nikola Štulić

    Na Piksijevom spisku od 36 imena i golman Radničkog iz Niša

    Pred početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i mečeve protiv Litvanije i Crne Gore selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi objavio je širi spisak od 36 imena na kom je i Dragan Rosić, golman i jučerašnji kapiten Radničkog. Na spisku su i trojica Nišlija koja igraju u Torinu i PAOK-u Nemanja Radonjić, Ivan Ilić i Andrija Živković.

    detaljnije
  • Nikola Štulić, FK Radnički

    Dvojac iz niškog Radničkog na Piksijevom spisku za Ameriku

    Kombinovani sastav reprezentacije Srbije, koji će igrati prijateljsku utakmicu sa Sjedinjenim Američkim Državama u Los Anđelesu, čine i golman Dragan Rosić i napadač Nikola Štulić iz niškog Radničkog . Meč je 26. januara, a selektor Srbije Dragan Stojković Piksi videće formu igrača iz domaće Superlige i trojicu iz MLS lige.

    (1) detaljnije
  • gledanje utakmice srbija brazil, foto jv jelena misic 8

    Foto-vest: Nišlije navijale i pratile fudbalsku utakmicu Srbija - Brazil

    Fudbalska euforija zbog Svetskog prvenstva u Kataru i duela Srbije i Brazila u prvom kolu G grupe zahvatila je i Niš, rodni grad selektora Dragana Piksija Stojkovića, gde su u kafićima, kafanama i u prostoriji Mesne zajednice u Medoševcu Nišlije pratile meč i poraz naše selekcije (2:0).

    (3) detaljnije
  • lopta fudbal Niš

    Nišlije pred Brazil: veruju u reprezentaciju Srbije i "južnjačku drskost" svog Piksija

    Davno se nije dogodilo da utemeljeno vlada pozitivno mišljenje i dobra atmosfera oko naše fudbalske reprezentacije. Nišlija Dragan Stojković Piksi vratio je veru u "orlove", doneo južnjački temperament, preneo svoju igračku hrabrost i učinio da svi sa nestrpljenjem, ali i tremom čekaju večerašnju utakmicu sa Brazilom na Svetskom prvenstvu Kataru (20 sati). Poznate Nišlije, sportisti, pisci, političari - Lidija Mihajlović, Dejan Deksa Stojiljković, Miljan Ž. Veselinović, Đorđe Stanković i Bratislav Bata Vučković saglasni su u jednom - Piksi sa svojom ekipom može da donese uspeh.

    (1) detaljnije
  • teren Pasi Poljana

    Počela obnova terena u Pasi Poljani na kome je Piksi zaigrao fudbal

    U niškom naselju Pasi Poljana počelo je sređivanje terena na kome je Dragan Stojković Piksi načinio prve fudbalske korake, nakon što je oko 2.000 ljudi potpisalo peticiju meštana. Iz Opštine Palilula kažu da će najpre očistiti deponiju, a onda krenuti sa renoviranjem.

    (12) detaljnije
KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: